Winrar, 7z arşiv şifre kırıcı

UndyingDarkness

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Bu tarz bir program lazım arkadaşlar. (yasal ise)

Bazen güvenilmeyen sitelerden, forumlardan albüm indiriyorum şifreli çıkıyor. Ya zar zor şifresini buluyorum yada başka yerden yeniden indirmek zorunda kalıyorum.

Son indirdiğim dosyayı da arşivden çıkartamıyorum şifresi yüzünden.. yardım edebilirim diyenlerden özel mesaj bekliyorum.

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
Öncelikle şifre kırma, hack işlemi hiç bir zaman yasal olmaz.

Ayrıca korsan albüm indiriyorum onun şifresi için lazım diyorsunuz bu hiç yasal değil :)

Şifre kırabilirsiniz ama bu günler sürebilir. Yani sizi yormasın diye 30 sn de şifre kıran program yok malesef. Zaten bu kadar basit şekilde şifresi kırılacak olsa winrar şifre özelliğini hiç koymaz programına.

UndyingDarkness

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Eğer gerçekten yasal bir şey istemiyorsam sitenin başı derde girecekse konu kilitlensin.

Ama bazı uyanıklar yasal olan freeware oyun, program gibi yazılımları bile arşivleyip rapid'e atıyorlar. Onlarda da şifre sorunu olabiliyor.

Albüm için haklı olabilirsiniz de şifre kırmak her zaman illegal demek değil bence. Farz edin ki illegal olmayan kısmı için istek yaptım.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Bu tür programlar var ve başta onlar paralı. Yani para ödemez isen yasal olmaz. Eğer indirdiğin dosya RAR, 7z gibi gelişmiş arşivleme biçimleri ise zaten boş ver uğraşma. Şifre düzeyine bağlı olarak çözülmesi yıllarca sürebilir yada süper bilgisayar kiralamalısın.

UgurABA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
15
zaten bu tarz şeyleri kırmak için herhangi bir dosyadan okuyup tek tek denemesi gerekiyor bu nedenle çok uzun sürer. en iyisi indirmeden önce şifresi olup olmadığına bak birkaç tane yorum oku indirmeden önce ;)

UndyingDarkness

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Arkadaşlar son indirdiğim dosyayının şifresini deneme yanılma yöntemi ile buldum ama ileride yine lazım olabilir diye istiyordum fakat madem çok uzun sürer diyorsunuz bu yüzden isteğimden vazgeçiyorum..

Demek ki kullanışlı ve çözüm getirici değilmiş bu programlar.

just-ice

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
öncelikle sifre kirmak tabiki kesinlikle illegal degildir! Örnegin bir komsunun WPA sifresini kirabilirsin, bu tamamiyle yasaldir (sifreyi pasif olarak kirmak suretiyle, handshake i bekleyerek yakalayarak örnegin). Ama bu sifreyi kullanmak! bu ayri bir boyut. Sifre kirma konusunda genel olarak bilmen gerenken 2 cesit ana sifre kirma methodu vardir: 1. dictionary attack (sözlük saldirisi :DD) yolu ile. Bu metodun amaci, en cok kullanilan sifrelerden (örnegin qwerty123, dragon, master ...) ve dogru olma ihtimali olan sifrelerden olusan (dogum tarihleri, isimler etc...), mümkün oldugunca kapsamli bir kelime/sifre listesinden faydalanmaktir. Bu saldiridan oldukca hizli yanit alinir. Ama cogu zaman ise yaramaz. 2. brute force attack yolu ile. Bu saldiri icin öncelikle sifrenin icerme ihtimali olan karakter setleri belirlenir. Örnegin tüm kücük harfler ve 0 dan 9 a kadar sayilar. Daha sonra bu karakterlerin her olasi kombinasyonu icin sifre denenir, taki dogru sifre bulunana kadar. Bu islem sifre 8 karakterden az ise, büyük harfler, özel karakterler (@ örnegin), icermiyor ise yaklasik 2 dakika icinde kirilabilir. Tabi sifreye eklenen her extra karakter icin permutasyon degeri oldukca yükselir bu yüzden 10 karakterli bir sifreyi kirmak hatirladigim kadariyla yillar alir. Tabi tekrar dikkat cekmek gerekirki bu varsayimlar özel karakterler icermeyen basit bir sifre icin gecerli... Sifreyi kirmak icin günümüzde modern yazilimlar tabiki grafik islemcilerindende faydalaniyorlar. Bu is icin bedava yazilimlar var, ille parali degil. Dictionary Attack ile internetten indirilen cogu icerigin sifresini kirabilirsin. Bunun icin bi kac gigabyte büyüklükte hazir sifre listeleri var hatta. Ama bu yöntemden sonuc alamaz isen, ve birden fazla bilgisayar kuvvetine sahip degilsen, brute force ile sifre kirma isine hic kalkisma derim... Bu tür programlari kullanmak daha burda anlatamayacagim bircok altyapi bilgiyi gerektiriyor. Gerekli yazilimlari bulmak icin google yeterli olacaktir. anahtar kelimeler: gpu password cracking have fun :D

UndyingDarkness

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Oh maşallah döktürmüşsün bilgileri eline sağlık, + bonus.