Wine 1.5.14

Militarist

Dekan
Reaksiyon puanı
130
Wine-winrar-acma.png

Wine 1.5.14

WINE, UNIX benzeri bir işletim sistemi ve POSIX uyumlu işletim sistemleri çalıştıran kişisel bilgisayarların Windows programlarını çalıştırmasını sağlayan bir uygulama katmanıdır.

WINE'nin açılımı: Wine Is Not an Emulator ( Wine Emulator Değildir ). Çoğu kullanıcı tarafından Windows Emulator olarak karıştırılmaktadır.

Windows programlarının çalıştırılması için gerekli kütüphanelerin (.dll) işletim sisteminden çağrılması gerekir. Linux normalde bu kütüphanelere sahip değildir çünkü Windows'un kodları kapalıdır ve kütüphanelerin içeriğini Microsoft'tan başkası bilmez. Bir grup açık kaynak kodlu yazılım geliştiricisi Windows'un kütüphanelerini Linux için tersine mühendislik yöntemleriyle hangi komutun hangi fonksiyonu bulup çalıştırdığı tek tek incelenmiş buna göre wrapper denilen bir fonsiyon çağırma kütüphanesi oluşturulmuştur bu sayede Windows programlarının çalışma özellikleri Linux üzerinde çalışmasını sağlamıştır.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Wine

Reaksiyon puanı
189
Hmm WineSkin'in Engine'ini güncelleyeyim. Onun da depolarına düşmüştür :)

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Wine tam bir nimet gerçekten :)

NESDelisi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,316
Wine ile Re-Volt'u çalıştırdım, o da yemedi. Aimp3 ve Winamp'ta nasibini aldı.

NESDelisi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,316
Bendeki 1.10 ama içine Windows 7 X64 Patchlerini falan da eklemişler. O yüzden sorunsuz Wine içerisinde çalışıyor...
Ben yine de RV 1.20 öneririm. Download adresini isterseniz verebilirim özelden.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Aimp daha kaliteli çalıştı hocam.

Winamp güzel çalışmıştı ama pencereyi yerinden oynatmayacan. Yoksa kayboluyor. Kapatıp tekrar açmak gerekiyor. Bu sorunu sen yaşadın mı hiç? Belki WINE yeni versiyonlarda çözmüştür. Yada bende oldu.

Birde çalıştırıp yüklemek istediğim EXE'yi illa flash diske atıp çalıştırmam gerekiyor. Güvenlik uyarısı eriyor. Bunun çözümü nedir?

NESDelisi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,316
Ben de öyle olmamıştı.

Reaksiyon puanı
189
Audio ya da Video işleri için native applicationları kullanın arkadaşlar. Böyle bir katman üzerinde çalışan uygulama performans sıkıntısı yaratacağı için media dosyalarına da zarar verebilir...

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Winamp mı? Linux kullanıyorsanız hakkını verin derim, Windows yazılımlarınızı Linux'ta kullanacaksanız ne anlamı kaldı bu geçişin. Yavaş yavaş Windows alışkanlıklarınızı bırakıp Linux'taki alternatif yazılımlara geçin emin olun başta Winamp olmak üzere bir çok yazılımın daha kaliteli alternatifleri var.

Alternatifi olan bir yazılım için Wine'a başvurmayın. Oyun konusunda ise Wine ve PlayOnLinux'un kıymetini bilin. :)

myenes

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Winamp mı? Linux kullanıyorsanız hakkını verin derim, Windows yazılımlarınızı Linux'ta kullanacaksanız ne anlamı kaldı bu geçişin. Yavaş yavaş Windows alışkanlıklarınızı bırakıp Linux'taki alternatif yazılımlara geçin emin olun başta Winamp olmak üzere bir çok yazılımın daha kaliteli alternatifleri var.

Alternatifi olan bir yazılım için Wine'a başvurmayın. Oyun konusunda ise Wine ve PlayOnLinux'un kıymetini bilin. :)
Çok haklısınız alternatifi ve hatta daha kaliteli bir sürü yazılım var ancak alternatifi olmayan fireworks, photoshop gibi (gerçi gimp var ama photoshop kadar etkili değil) yazılımları wine ile kullanın :)