windowsun olduğu diski böldüm yardim

saofka41

Öğrenci
Katılım
23 Aralık 2011
Mesajlar
37
Reaksiyon puanı
0
Puanları
6
Merhaba arkadaşlar
Benim harddisk hic bölünmemiş sekilde windows yuklemistim sonra yanına pardus yüklemek için diski böldüm ve pardus yükledim. Windows bozuldu ve açılmıyor. Cd den acilan işletim sistemi ile bilgilerimi almaya çalıştım ama harddisk i okuyamiyor. Direk bicimlendir diyor. Windowsu kurtarmamin yada Hardiski acsbilmemin bir yolu varmı. İçindeki bilgileri kesinlikle almam lazım ama.
 

IThelp

Profesör
Katılım
11 Nisan 2011
Mesajlar
4,314
Reaksiyon puanı
19
Puanları
0
yaptığın yanlış oluşturduğun bölümün windows bölümünden büyük olması 10 ve 20 gb arasında bölme işlemi yapsaydın pardus icin windows acılırdı büyük ihtimalle boot.in bozuldu acılması cok cok zor baya uğraştırır testdisk programını bulup kurman lazım ancak öyle bilgilerini kurtarırsın.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

şunu bir denermisin.

Sistem Ayarları > Açılış Yöneticisi > Yeni Ekle > Windows
yolunu izleyin. Başlık olarak herhangi birşey girin. Disk olarak da Windows'un bulunduğu yeri girin. (/dev/sda1 gibi)


eğer görmezse konsol acın şu komutu girin(df -a)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

eğer bu işlemi yaptıkdan sonra windows acılma ekranında tekrar kapanıyorsa birde şu işlemi yapın.

Sistem>Konsole yolu ile konsolu açıp fdisk -l komutunu verince disk bölümleri listelenir. Buradan windows yüklü bölümün adı (mesela sda1 gibi) öğrenilebilir.
Sonra da sudo ntsfix sdaX (x ==> windows diski olacak) komutu çalıştırılır.
 

saofka41

Öğrenci
Katılım
23 Aralık 2011
Mesajlar
37
Reaksiyon puanı
0
Puanları
6
Bu dediğin seylerk nerde yapıcam anlamadım sistem ayarlarına falan nerden giricem
 
Üst