Windowsun olduğu c yi sıkıştırdım açamıyorum...

ilica18

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Selam arkadaşlar geçen gün bi dergide pc de yer açmak için diskinizi sıkıştırın yazıyordu bende tuttum C yi sıkıştırdım sonra pc kafayı yedi c deki dosyalar mavileşti dünde sıkıştırdığım yerden açayım dedim baktım 22 saat kaldı falan yazıyor iptal ettim evde devam edeyim dedim fakat chdisk çalıştı açılışta sonra bi kaç saat sürdü ve win açıldı sıkıştırmadaki o tik ler kalktı ve dosyaların yarısı eski haline dönmüş yarısı mavi hala c yi tekrar sıkıştırıp geri açsam düzelir mi ???:confused1:

SiyahBuzul

Doçent
Reaksiyon puanı
7
düzelir
ama hespini tekrar sıkıştırmana gerek yok;

sağ tuş tıklayıp özellikler dersen mavi dosyaların hepsini tutup oradan da gelişmişe tıklarsan orda disk alanından kazanmak için dosyaları sıkıştır seçeneği olmalı ondaki tiki kaldır yeter :)

ilica18

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Hay Allah senden razı olsun kardeş bende sistem gitti diye dosyalarımı yedeklemeye başlamıştım format için :D
Halbuki laptopta 320 gb harddisk var sanki yere ihtiyacım varmuş gibi diski sıkıştırıyorum hadi sıkıştırıyon bari git d yi sıkıştır deemü :) gerçi benim amacım sıkıştırarak performansı artırmaktı ama işin aslı öyle değilmiş sıkıştırınca yer açılıp performans düşüyormuş ne demişler tecrübe dediğin hayatta yediğin kazıkların sonucudur :D
yöntemini de birazdan deneyeceğim çok uzun sürdüğü ve bilgisayarı kastığı için işlerimi bitirmem gerek...

SiyahBuzul

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Senden de razı olsun :)

ben de zamanında arşivdeki dosyaları çok kullanmadığım için sıkıştırmıştım sonra performans yerlerde sürünmüştü :D

ilica18

Asistan
Reaksiyon puanı
2
dediklerini yaptım ve düzeldi dosyalar çok teşekkürler yardımın için...
Şimdi bide auslogics disk defrag la parçalanmış dosyaları birleştirdim mi uçak kibin olur makine gene :D