Windows'un inanılmaz hatası!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ALMİ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Reaksiyon puanı
2,148
bence duruma göre değiştir bazen bu bazen başka yap :D bayağıdır yapıyorsun istikrar süper :)

perganon

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Evet sivasspor arkadaşımızın da aynen açıkladığı gibidir konu... Bu özellikle durmak istediğim nokta...

Genel anlamda tüm işletim sistemleri (OS'ler) Dos üzerinden işlevsellik görür DOS (Disk Operating System) kısaca bir yapı taşıdır, bu taşın üzerine ise basit giriş/çıkış sistemi yani BIOS olayı girer, sistem yapısal olarak çok geniş olduğu için konuyu dağıtmamak için daha fazla birşey yazmaya gerek yoktur. Linux'da Unix tabanı üzerinden gelmiştir unutmamak gerekli... Linux yokken Unix vardı o yokken Commodore64 vardı o yokken hesap makinası vardı vardı da vardı :D

bu arada merak eden arkadaşlarım için :)
mkdir: make a directory (Klasör oluştur)
rmdir: remove a directory (Klasörü Sil)

Hazır geçmişken gece ruhu yazdırıyorum yeni kartuş aldım :D

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Ben de çok normal bir şey diyecektim ama önemsiz bir şeymiş.

Reaksiyon puanı
189
komut istemini açın:

md \\.\c:\con

komutunu verin. c: sürücüsünün ana dizininde con isimli klasörün oluştuğunu göreceksiniz :)

Hindistan'dan selamlar :)

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Vay be ne özellikmiş,daha önce paylaşan olmuştu bunu.Hatta Bill Gates in bile bilmediği bu özellik diyerek olayı gizemli yapmaya çalıştılar :D.Gülüyorum :D

apollon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
/con /con da var. Sonsuz döngünün mavi ekran sonucu. Hala devam eder mi bilmem? Win98 zamanlarında özellikle IRC'de tuzaktı :)

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
komut istemini açın:

komutunu verin. c: sürücüsünün ana dizininde con isimli klasörün oluştuğunu göreceksiniz :)

Türkiye'den Aleyküm Selam,

Dos altından oluşturulabilir. Ancak bu sefer klasörü silerken sorun çıkarıyor. Silmek için özel program kullanmak zorunda kalıyorsun.

Ama windows altında " con " isimli klasör oluşturman mümkün değil. Anlamadığım bunu niye bir hintlinin üzerine yüklemişler. Sebebi ne ola acep. Gerçek bu değilken.

---------- saat 11:06 eklendi ---------- önceki mesaj saat 11:04 eklenmişti ----------

Vay be ne özellikmiş,daha önce paylaşan olmuştu bunu.Hatta Bill Gates in bile bilmediği bu özellik diyerek olayı gizemli yapmaya çalıştılar :D.Gülüyorum :D

Bunun hiçbir özelliği yok. Yararı da yok. Sadece bir ayrıntı olarak paylaştım. Nostalji.

Reaksiyon puanı
189
biliyorum çünkü windows explorer altından UNC sistem yollarına ulaşılamıyor :) daha doğrusu ulaşılabilen tek UNC dizini network :)

silmek isterseniz de : rd \\.\c:\con komutunu vererek klasörü kaldırabilirsiniz.

ayrıca com1, lpt1, aux gibi sistem kaynaklarına ait bazı isimleri de veremezsiniz...

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
http://en.wikipedia.org/wiki/Filename

Bunu Hindistanlı adam mı bulmuş? :D:D

In addition, in Windows and DOS, some words might also be reserved and can not be used as filenames.[3] For example, DOS Device file:
CON, PRN, AUX, CLOCK$, NUL
COM0, COM1, COM2, COM3, COM4, COM5, COM6, COM7, COM8, COM9
LPT0, LPT1, LPT2, LPT3, LPT4, LPT5, LPT6, LPT7, LPT8, and LPT9.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Dos altından oluşturulabilir. Ancak bu sefer klasörü silerken sorun çıkarıyor.

Ama windows altında " con " isimli kalsör oluşturman mükün değil. İstersen dene ... :)

Bu çok eski bir konu, forumda da verilmiş olabilir yıllar önce...

Hatta bu klsörlerin gizli servislerle alakası olduğundan, Türkiye'de ki bir elementin adının kısaltması olduğundan falan bile bahsedildi. Birkaç klasör adı daha vardı böyle oluşturulamayan.

Çok önemli bir konu değil, ama bunun oluşturulmasının engellenmesinin sebebi, Windows'un sistem klasörleriyle ilgiydi sanırım. BSoD'e sebep olduğunu üsttede bir arkadaş yazmış zaten. :)

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Bu çok eski bir konu, forumda da verilmiş olabilir yıllar önce...

Hatta bu klsörlerin gizli servislerle alakası olduğundan, Türkiye'de ki bir elementin adının kısaltması olduğundan falan bile bahsedildi. Birkaç klasör adı daha vardı böyle oluşturulamayan.

Çok önemli bir konu değil, ama bunun oluşturulmasının engellenmesinin sebebi, Windows'un sistem klasörleriyle ilgiydi sanırım. BSoD'e sebep olduğunu üsttede bir arkadaş yazmış zaten. :)

Evet, bununla ilgili efsaneler hep olmuştur.

Konunun hiçbir önem derecesi yok. Dedim ya, sadece nostalji.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Hatta bak Ufuk yazmış. :)

Şu PRN isimli klasörünü oluşturup içine dosya sallamayı denesenize, yazıcınız varsa Windows yazdırmayı deneyebilir. :) Merak ettim öyle bir tepki verecek mi. :P

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Zamanında sivaspor açıklamıştı:D

con Windows'ta bulunan bir klasör olduğu için açılamıyor...

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Zamanında sivaspor açıklamıştı:D

con Windows'ta bulunan bir klasör olduğu için açılamıyor...

Kötü mü, oldu. Yok çok iyi oldu. Bazı forumlarda bu çok ciddiye alınıp tartışılıyor.

Efsaneyi paylaşmakla tekrar öldürmüş olduk. :P :D :w00t: Fenada olmadı. :D

---------- saat 11:34 eklendi ---------- önceki mesaj saat 11:30 eklenmişti ----------

Anlamadığım bunu niye bir hintlinin üzerine yüklemişler. :D Sebebi ne ola acep. Gerçek bu değilken. :D

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Windows'ta klasöre yeni isim verememe

Bir Hintli, :D hiç kimsenin Windows da con isimli bir klasör oluşturamayacağını farketmiş. :P :D

Bir forumda böyle bir yazı gördüm. Ne dersiniz. :D Bu şehir efsanesi için ...

komut istemini açın:

Hintli cevap verdi. :D

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Paylaşıldı :D Ben forumda daha toy iken paylaştım herkes dalga geçmişti :D

http://forum.shiftdelete.net/isletim-sistemleri/105434-windowsun-inanilmaz-hatasi.html

Arkadaşlar deneyin Windows'ta "con" isimli bir klasör oluşturulamıyor.Bu duruma hiç bir Microsoft mühendisi çare bulamamış

Ya hiç olmasa renklendirdiğim kısmı silsen çok iyi olur :D

---------- saat 11:41 eklendi ---------- önceki mesaj saat 11:37 eklenmişti ----------

Hintli cevap verdi. :D

Gerçekten Hindistan'a gitmek istiyorum. :w00t: Malum yazılım konusunda iyiler. Bu Hintli :D bana yardımcı olamaz mı? Yani; yolu yordamı nedir? :D :w00t:

sdmh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
con ekranı, lpt paralel yazıcıyı temsil. Bundan dolayı klasör ismi olarak kullanılamazlar. Bu kelimelerin görevi vardır.

Dos ortamında aşağıdaki komutla ekrana yazılacak herşeyi dosya.txt dosyasına
aktarmak mümkündür. İşlemi bitirmek için Ctrl-Z kullanılır.

c:\>copy con dosya.txt <enter>

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Gerçekten Hindistan'a gitmek istiyorum. :w00t: Malum yazılım konusunda iyiler. Bu Hintli :D bana yardımcı olamaz mı? Yani; yolu yordamı nedir? :D :w00t:

Olur tabi. Hatta kendisiyle aynı evde kalırsın ama erkeksen. Kız isen izin vermiyorum. :D

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Niye canım çocuğu hint kızlarına mahkum etme, yollayalım buradan bitane. :devil::dil::4:

sudo apt-get purge keyloger :glare:

Aldın herhalde mesajı. :) O'nun yanına yaklaşan dişi sineği kanatlarından tutarım, iki arabanın arasına halatla bağlarım, arabaları ters yönde 175 km hızla harekete geçiririm, denklem kurarım, denklemi çözerim ve çıkan sonuç kadar ezerim. :)