Windows'umu 64 bit yapmak istiyorum

TheFlowers

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Ethernet kartınız harici değil değil mi? Anakart üzerindeki Lan bölümünü kullanıyorsunuz?
Eğer öyleyse; Tanıtmanıza gerek yok. Otomatik olarak tanımlıyor. Windows 7 x64 bit sürümü. Eğer farklı bir Ethernet kartı kullanıyorsanız marka ve model numarasını yazın ben indirmek için bir bağlantı adresi vereyim size?
Harici mi değil mi harici mi bilmiyorum. Ethernet kartının ismi şu şekilde verilmiş:
Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet NIC

ByDost

Asistan
Reaksiyon puanı
21
Tamam Anakartın modeline baktım ben verdiğiniz model ile aynı. be anakart üzerinde kullanıyorsunuz. Format çekin. Otomatik tanımlıyor olarak gösteriyor kendi sitesinde

TheFlowers

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Tamam Anakartın modeline baktım ben verdiğiniz model ile aynı. be anakart üzerinde kullanıyorsunuz. Format çekin. Otomatik tanımlıyor olarak gösteriyor kendi sitesinde
Yani driver falan yok otomatik kullanıma hazır değil mi? Bu arada anakart ekran kartı ve harici ses kartı dışında yüklememiz gereken pc içi driver var mı?

ByDost

Asistan
Reaksiyon puanı
21
Yani driver falan yok otomatik kullanıma hazır değil mi? Bu arada anakart ekran kartı ve harici ses kartı dışında yüklememiz gereken pc içi driver var mı?

Ben seni şöyle yönlendireyim. Yüklemen gereken sürücüler sayfasında Windows 7 x64 bit sisetmini seçtiğimde aşağıdaki sürücüleri bana sıralıyor.

Intel(R) Chipset Software Installation Utility V9.1.1.1019 for Windows 32/64bit XP & 32/64bit Vista & 32/64bit Windows 7.(WHQL)
ADI 1988A/B Audio Driver v6.10.X.6585 for XP / Vista / Win7 32bit and 64bit
JMicron JMB36X(JMB363) Controller Driver V1.17.49.4 for 32/64bit Windows XP & Windows Vista & Windows 7.(WHQL)

Başka da bir sürücü gözükmüyor Windows 7 için. Detaylı bilgiyi Burada yayınlamış Asıs

TheFlowers

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Ben seni şöyle yönlendireyim. Yüklemen gereken sürücüler sayfasında Windows 7 x64 bit sisetmini seçtiğimde aşağıdaki sürücüleri bana sıralıyor.

Intel(R) Chipset Software Installation Utility V9.1.1.1019 for Windows 32/64bit XP & 32/64bit Vista & 32/64bit Windows 7.(WHQL)
ADI 1988A/B Audio Driver v6.10.X.6585 for XP / Vista / Win7 32bit and 64bit
JMicron JMB36X(JMB363) Controller Driver V1.17.49.4 for 32/64bit Windows XP & Windows Vista & Windows 7.(WHQL)

Başka da bir sürücü gözükmüyor Windows 7 için. Detaylı bilgiyi Burada yayınlamış Asıs
Bu driverler ve ekran kartı dışında (dışarıdan takılanlar hariç usb,camera vs.) yüklemem gereken başka driver yok değil mi? Bu arada bunlar nasıl kurulacak yahu setup şeklinde mi bunlar?

ByDost

Asistan
Reaksiyon puanı
21
Bunlar zip ve/ya rar şeklinde sıkıştırılıp sizlere sunulur. Bu sürücüler sizin sadece ANAKART donanım yazılımınızı içerir. Anakartın üzerine taktığınız ses kartı, ekran kartı ve/ya kamera gibi harici donanımların sürücüleri DEĞİLDİR. Onlarında marka ve modellerini bana iletirseniz yardımcı olmak isterim.

TheFlowers

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Bunlar zip ve/ya rar şeklinde sıkıştırılıp sizlere sunulur. Bu sürücüler sizin sadece ANAKART donanım yazılımınızı içerir. Anakartın üzerine taktığınız ses kartı, ekran kartı ve/ya kamera gibi harici donanımların sürücüleri DEĞİLDİR. Onlarında marka ve modellerini bana iletirseniz yardımcı olmak isterim.
Bu sürücüler zip olarak iniyor. Ben bunları nasıl kuracağım? Bir dosyaya çıkarttıktan sonra setup'u falan mı var, yoksa başka yöntemle mi kuruluyor?

ByDost

Asistan
Reaksiyon puanı
21
Winrar kullanabilirsin. Winrar kullanmak için kendi sitesinden indir. Siteye gitmek için Buraya tıkla. İşletim sisteminin 86 veya 64 hangisi olduğunu bilmediğim için direk indirme adresi veremedim. Rar'dan çıkarttıktan sonra setup dosyalarını göreceksin.

Neova

Asistan
Reaksiyon puanı
16
Artık program yazanlar 32 bitten yana değiller.Windowsta œneririm.

ByDost

Asistan
Reaksiyon puanı
21
@Neova nasıl bir dünyan var da ben buna dahil olamıyorum? :)
Şahıs Windows'un 64 bit olmasını istiyor. Şuan muhtemel x86 sürümünü kullanıyor. Winrar diyorsan x64 kuramaz ki? Eğer windows x64 bit diyorsan yapmaya çalıştığımız zaten x64 bit sürüme geçişini sağlamak :)

TheFlowers

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Winrar kullanabilirsin. Winrar kullanmak için kendi sitesinden indir. Siteye gitmek için Buraya tıkla. İşletim sisteminin 86 veya 64 hangisi olduğunu bilmediğim için direk indirme adresi veremedim. Rar'dan çıkarttıktan sonra setup dosyalarını göreceksin.
Bazılarının setup'ı olmuyor onlar nasıl kuruluyor :D

ByDost

Asistan
Reaksiyon puanı
21
Bazılarının setup'ı olmuyor onlar nasıl kuruluyor :D
Bilgisayarım - (Sağ Tuş) Özellikler - Aygıt Yöneticisi - Tanımlanmayan aygıt üzerine tıkla sürücüyü güncelle de. setup olmayan klasörü bul tamam de. Setup olmayan sürücüler bu şekilde kuruluyor.

TheFlowers

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Bilgisayarım - (Sağ Tuş) Özellikler - Aygıt Yöneticisi - Tanımlanmayan aygıt üzerine tıkla sürücüyü güncelle de. setup olmayan klasörü bul tamam de. Setup olmayan sürücüler bu şekilde kuruluyor.
Eyvaallah bu arada işlemcinin driveri var mı? Sonradan takılma ses kartım var mı onu nasıl öğrenebilirim

ByDost

Asistan
Reaksiyon puanı
21
Size ses kartı ile ilgili şöyle bir arama gösterebilirim. Buna benzer girişleri olan bir bölüm olacak. Bu bölüm yukarıda mı? Yoksa aşağıda mı? Ethernet kablonuzu taktığınız yerin hemen altındaysa anakart üzerindedir. Eğer Ethernet kablonuzu taktığınız yerin daha da aşağısındaysa harici Ses kartı kullanıyorsunuz demektir.

TheFlowers

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Size ses kartı ile ilgili şöyle bir arama gösterebilirim. Buna benzer girişleri olan bir bölüm olacak. Bu bölüm yukarıda mı? Yoksa aşağıda mı? Ethernet kablonuzu taktığınız yerin hemen altındaysa anakart üzerindedir. Eğer Ethernet kablonuzu taktığınız yerin daha da aşağısındaysa harici Ses kartı kullanıyorsunuz demektir.
Ethernet kablosu dediğin heralde modemden pcye giden gri kablo. Eğer oysa onu taktığım yerin 1cm altında 6 tane giriş bulunuyor. Yukarıda 1 adet internet 3 adet usb girişi altında ise ses girişleri var. Onun 5cm kadar altında ise ekran kartı var

ByDost

Asistan
Reaksiyon puanı
21
Ses kartından bahsediyorum Modeminizden değil.

ByDost

Asistan
Reaksiyon puanı
21
:) Ses kartı arkasında genel de rekli girişleri olan bir donanım

sound-card.jpg

Örneğin şöyle bir şey.

TheFlowers

Asistan
Reaksiyon puanı
8
:) Ses kartı arkasında genel de rekli girişleri olan bir donanım

sound-card.jpg

Örneğin şöyle bir şey.
Biliyorum da sorduğun soruya cevabı doğru mu verdim emin değilim, şu soruma da cevap verebilir misin? İşlemcilerin driverı falan oluyor mu?

ByDost

Asistan
Reaksiyon puanı
21
Orada chipset yazıyor. :) İşlemcinin yazılımı o.

TheFlowers

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Orada chipset yazıyor. :) İşlemcinin yazılımı o.
Teşekkürler :) Sistemim 64 BİT desteklediğine göre, 64 bit driverleride hallettiğimize göre artık windows ve sistemim hakkında yeterli bilgiye sahip oldum. Driverleri kurarken inş sıkıntı çıkmaz. Tüm herkeze yardımları için özellikle size yardımlarınız için teşekkür ediyorum.