Windowsdan Nefret Edenler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
arkadaşlar az önce jdownloader büyük bi dosya çıkartırken firefoxum facebook içinde oyunuma bakarken dondu,ben yetti dayanamıyorum diyorum artık olmuyo11.2suse ile...

o yüzden "FaRMViLLe TuRKiSH HaRD linux" diye bir işletim sistemi yapma kararı aldım...
zaten windowsdanda nefret ediyorum bi halflife3'ü çıkarmadılar...
yapacağım işletim sisteminin 2alt versiyonu olacak,"home edişın" ve "hard prof."
ikisinede oyunlara göre ayar vereceğim,ama home olan beyaz temalı, hard prof olan siyah temalı olacak...ne dersiniz:)yardımcı olacak bi kaç arkadaş arıyorum....hem windowsu hem ubuntuyu geçeceğizz elde edilen gelirlede canonical'ı alıp milli değerlerimize katmayı düşünüyorum...ücret dolgundur...

konunun kilitlenmesini yada silinmesini talep etmekteyim...
saygılar.

not;konuyu açan arkadaşı saat gece yarısını geçtiği için annesi yatırmıştır:)
fırsat bu fırsat en iisi o yokken konuyu silin:)unutur inşallah:)

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Windowsta sana bayılıyordu demek geldi içimden :D

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
fırsat bu fırsat en iisi o yokken konuyu silin:)unutur inşallah:)

hahah :D konuyu bu mesajı atarak forumda son başlıklar kısmına getirip daha güncel olmasını sağladın.. atmasan unutulup giderdi zaten.. keyloger bakdı bi ara kitlemedi konuyu bi sebep bulamadı heralde..

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
hahah :D konuyu bu mesajı atarak forumda son başlıklar kısmına getirip daha güncel olmasını sağladın.. atmasan unutulup giderdi zaten.. keyloger bakdı bi ara kitlemedi konuyu bi sebep bulamadı heralde..

ya aslında biri kendince dalga geçiyor gibi...bu başlığın birde heavy diye linux yapıyorum, kde nerden indireceğim başlıklarının sözlerinin başka açıklaması olamaz:)

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
kaldırsın kaldırsın windowsdan nefret eden parmak kaldırsın.
saka bir yana ben bir apple fanatigiyim ama microsoftuda severim soyle bayılmam ama nefret devetmem.
ha bu arada bill gates duy sesimi steve ballmerı indir yawww aga hic sevmiyom su ballmerı

nicobellic

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kde indirme sitesini biliyorum ve ben sadece masaüstü nü istemiştim

SiyahBuzul

Doçent
Reaksiyon puanı
7
windowsta dağıtım olmaz :D

patlatım olur kanımca $ bazında

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Windows'tan değilde, onu korsan kullanıp bir de savunanlardan "nefret ediyorum" artık.

Emek hırsızlığı yapıyoruz ama farkında değiliz !

by10ur

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Windows'tan değilde, onu korsan kullanıp bir de savunanlardan "nefret ediyorum" artık.

-Yapıyoruzdur doğrudur kardeş ama keyfiyetden değil amerikada üniversite öğrencilerine 30$ mı ne tam rakamı hatırlamıyordum ama baya ucuza satılıyordu türkiyede o kadar vergi falan gelince maddi imkan olmadığı için genelinde doğal olarak crackli kullanıyoruz savunurumda güzelde zaten şirketler orjinal kullanıyorlar ordan paralarını yeterince alıyorlardır tahminimce-

Windows 7 64bit ultimate den çok memnunun sisteme bakım ve güncelleme yaparsanız ne donma ne mavi ekranla karşılaşırsınız

Anti virus:Norton İnternet Security 2010

Sistem düzenleme programları:Advanced SystemCare Pro,CCleaner(aslında ccleaner'a gerek yok advanced varken yardımcı araclarla yapılıyor diğer temizlik çok kapsamlı bir program bence)

Kayıt Defteri Düzenleyici:Smart Defrag yine IObit'in yazılımı

Bu yazılımlar yeterince hızlı ve güvenli kullanmama yetiyor.

Forever windows :)

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11

işte benim ana fikrim:)
bana bide "geç boşver linuxu ben çekim sana mis gibi pachli modifiye seven" demişti opensuseyi anlattığım arkadaş...

emptyheart

Profesör
Reaksiyon puanı
25
ne gecti eline bunu dedinde merak ediyorum
bize ne sevsen ne sevmesen ne oda seni sevmiyomuş nevar
biara başımdan ayrılmayan şimdi yeni linux buldu diye iki kullandı diye havalara girdi diyomuş
biz öyle duyduuuk:D

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Kardeş facebook değil ki burası resmen grup açar gibi konu açmışsın.

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Vaybe çok konuşupta az bilmek ne güzel.
Mac OS işletim sistemi aslında FreeBSD'nin ta kendisidir. Açık kaynak BSD çekirdeğine Aqua arayüzünü eklenerek oluşturulmuştur.

Evet Açık kaynak çekirdeğine dayalıdır temeli. Ama kendi amaçlarına göre geliştirip içine Aqua'yı eklemişdir. Sistemin çekirdeği ve bazı bileşenleri açık kaynak olmasına rağmen, çoğu bileşeni açık kaynak değildir.

benim donanımım 4 gb ram 2.5 çift çekirdek işlemci 512 ekran kartı
1 tb hdd windowsta şişme yaparken ubuntuda gayet güzel çalışıyor.

512 diye ekran kartı bilmiyorum ben :lol: salladığından mı 512 yazdın yoksa yazmayı mı unuttun :dirol:

ayrıca elimde 2 tane vista home premium 1 tane vista starter 1 tanede windows home edition var ama ben linux kullanıyorum.

sana orjinal mi kullanıyon diyen olmadı ki diğer arkadaşa dedim o arkadaşın orjinal kullanma ihtimali %5-10'lar da o yüzden..
4 tane windows orjinal sürüm alıpda linux kullanmak başka bir akıl örneği olsa gerek :lol:

ademalp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Günlük kullanımda hem Windows(Xp,7) hem de Linux(Ubuntu) kullanıyorum.
Mac'e hasretlik çekiyorum yılda 3-5 kez yanından geçerim :D

Linux, Windows'ta yazıldı; Linux'un temeli 1993 yılında atılımış. O tarihlerde Windows kaç vardı hatırlayan var mı? Var olan Windows sürümü bir şey geliştirmek için ne kadar uygundu?

Windows 7'de mavi ekran babalar gibi var. Olmazsa olmaz bişeydir ondan var :) 8-10 kez gördüm. Haklarını yemeyelim daha az görünüyor.

Mac çok pahalıydı Windows sayesinde donanımlar ucuzladı mı acaba? Mavi ekranı ezbere bilmemizin nedeni o ucuz donanımlar olabilir mi? Bilenler söylesin Mac'te mavi ekran var mı?

Windows için bol oyun var. Bol program var. Donanıma bile doğru dürüst para ödemezken bu oyun ve programlara verecek parayı nerden buluyorsunuz?

Linux'ü övmeyeceğim çünkü övülecek bi tarafı yok. Windows'ta ne yapabiliyorsam Linux'te de aynılarını yapabiliyorum.

İnsanların yaptıklarını emeklerini küçümsemeyin!

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Arkadaşlar konuya katılarak kalitenizi bozmayın :D

Hiçbir Linuxçu ağır abiler konuya girdi mi? D

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
artık bi konuyu açana bakıyorum
bi de konuyu nasıl açtığına (linux böyle windows şöyle gibi)
2 sinden biri benim için olumsuzsa yorum bırakmıyorum
hadi eyv. iyi kapışmalar :D

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
win 7 ye geçtiğimden beri hiç bir sorun yaşamıyorum. Kafam rahat.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Linux, Windows'ta yazıldı; Linux'un temeli 1993 yılında atılımış. O tarihlerde Windows kaç vardı hatırlayan var mı? Var olan Windows sürümü bir şey geliştirmek için ne kadar uygundu?

İlginç bir iddia, bence mesajını değiştirmelisin birisi yanlış şeyler yazmadan. :) Henüz Windows ortada yokken Linux'a fikir babalığı yapan Unix sistemi vardı, 1969'da temeli atıldı. O zamanlar ortada Windows olmasını bırak, Microsoft bile yoktu, hatta Bill Gates o zamanlar 14 yaşındaydı.

Keza GNU projesi Windows'un ilk sürümünden 2 sene önce başladı ve birçok programı yine Windows doğmadan bitirilmişti. Tek eksiği kernel yani çekirdekti; zaten Linus Torvalds da bunun üzerine bir çekirdek geliştirmeye karar verdi.

O yüzden de "Linux Windows'ta yazıldı" söylemi piyasayı hoplatacak cinsten; yani o derece bir bilgisizlik örneği. :) O tarihlerde Windows hangi sürümüydü diye soruşundan anlaşıldığı kadarıyla sen Windows'tan başka bir işletim sisteminin varlığından haberdar değilsin. Yani o tarihte Windows kaç sürümü diye sorduğuna göre, o tarihte tek işletim sistemi odur zannetmişsin, halbuki o dönemde neredeyse onlarca işletim sistemi vardı.

Üstelik bilgisayarlar günümüzdeki gibi değildi, programcılar donanımı doğrudan kullanıyorlardı ve arayüz diye bir şey yoktu bugünkü gibi. Programlar direkt donanım üzerinde çalışıyordu bir işletim sistemi olmadan. Yani bir işletim sistemini yazmak için ondan önce başka bir işletim sisteminin olması gerekiyormuş gibi bir yanılgıya kapılmışsın, öyle olsaydı ilk işletim sistemi nasıl yapıldı diye bir paradoks çıkardı ortaya. :)

seablack2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Pardus 2009 Kullanıyorum 2.ci işletim sistemi olarak Lisanslı Windows 7 Home Pre Kullanyorum (Orjinallik Sertifikasını Gösterebilirim)

Genellikle Pardus Kullanırım
bence windows işletim sistemlerinni mavi ekranı
Linux İşletim Sistemlerinin Kernel Panic ve Kernel Error'ları Tuzu Biberidir ya :D

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Pardus 2009 Kullanıyorum 2.ci işletim sistemi olarak Lisanslı Windows 7 Home Pre Kullanyorum (Orjinallik Sertifikasını Gösterebilirim)

Genellikle Pardus Kullanırım
bence windows işletim sistemlerinni mavi ekranı
Linux İşletim Sistemlerinin Kernel Panic ve Kernel Error'ları Tuzu Biberidir ya :D

En güzel yorum :)

ademalp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@Elmacık, yazdığımı bi daha okumanı tavsiye ederim. Sorduğum sorulardan o tarihlerdeki Windows'ta bırak işletim sistemi not defteri bile yazılamıyordu.

Tabiki *nix sistemlerden örnek alınarak tekrardan yazılmıştır. Konsol kullanımı dışında Unix ile alakası yoktur.

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Mb yazmayı unutmuşum

hayır ekran kartı marka modelini yazmayı flnda unutmuşsun salladığından belki de :D
zekayı unutan sensin anlaşılan :lol:

Linux kullanmamım sebebide gerçek anlamda daha stabil ve hızlı olması windows bana bunları mümkün kılmıyor.

helal linux kullanmana saygı duyarım ama bende linuxda yapabildiğim herşeyi windowsda yapabiliyorum...
4 tane de orji windows almışsın ona da helal microsoft'un senin gibilere ihtiyacı var :D
microsoft seninle gurur duyuyor :lol:

Persona Grata

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
53
Arkadaşım neden böyle saçma ve gereksiz bir konu açtın?

Buraya yorum yazmak istemezdim, fakat Windows 7'nin sürekli reset attığını söylediğin için yorum yapma gereği duydum. Kullandığın Windows 7 deneme sürümü olduğundan sürekli reset atıyor. Bildiğim kadarıyla son tarih 10 Marttı.

Aslında bir anlamda böyle bir konu açman iyi oldu. Hepimizi güldürdüğün için teşekkürler. :D

No WİNDOWS YES LİNUX
:4:

_taha

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Nedir forumun bu linuxtan çektiği... Linux kullanıyorum diye sözde hava atcağına Linux hakkında program yada herhangi paylaşı ver.. Ama yok linuxun boy ölçüşemediği Windowsa kafayı takmışsınız halbuki eminim çoğunuz windowsta kullanıyorsunuzdur...Mac OS var mesela neden Mac OS kullanıcılarından ses çıkmıyor?? yok bu linuxçularda bir sorun var zaten Mac OS ta kullanamazlar...Linux derseniz ben size Linuxun annesini ve babasını içlerini dışlarını anlatırım ama kuru kalabalık yapmayın BİLGİ paylaşalım boş laflar değil!!! Bi'de Kilit istiyorum!!!:thumbdown:
Edit:Her üç işletim sistemini kullanan biri olarak....:dirol: Bugüne kadar herzaman tartışmalardan kaçtım zaten tartışmıyorum da:cool:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...