Windows7 vs windows 8

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
1 kere kurdum, beta aşamasında, onda da öyle bir şey görmedim. Belki vardı görmedim veya yeni eklendi bilemeyeceğim. Başlat menüsü için de 3. parti programlardan bahsediliyor.
arkadaşlar deneyimlerini paylaşsında her şey açığa çıkar merak etme:D

Headhunter

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Arkadaş daha çıkmamış doğru dürüst işletim sistemi hemen karşılaştırma konuları açıyosunuz hit olsun diye. Bi bekleyin çıksın testler yapılsın sonra tartışırsınız.

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Arkadaş daha çıkmamış doğru dürüst işletim sistemi hemen karşılaştırma konuları açıyosunuz hit olsun diye. Bi bekleyin çıksın testler yapılsın sonra tartışırsınız.
kalbimi açıp mı baktın hit olsa nolur olmasa nolur:mad:

istbne

Asistan
Reaksiyon puanı
0
1-Windows 7 cok daha hos duruyor.
2-Ayni denebilir
3-performans!!! (Kullanim performansi Windows 7'de cok cok daha iyi. Windows 8 daha hizli o kadar ama kullanissiz!!)

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
1-Windows 7 cok daha hos duruyor.
2-Ayni denebilir
3-performans!!! (Kullanim performansi Windows 7'de cok cok daha iyi. Windows 8 daha hizli o kadar ama kullanissiz!!)
şu an için böle olabilir ama muhtemelen geliştiirmelr win 8i adam eder güzel yorum saol:D

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
konu güncel deneyim sahibi arkadaşlar buraya:D

slipknot44

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Görsellikte Windows 8 önde fakat performansta şöyle bir durum var; yapılan 2 farklı testte 16 gb ram i7 işlemci ve 2 gb ekran kartı (yani bir performans canavarı) olan bilgisayarda windows 8 biraz önde, ancak standart bir kullanıcının sahip olabileceği donanımdaysa (4gb ram i5 işlemci 1 gb ekran kartı) windows 7 ezip geçiyor. yani özet olarak WİNDOWS SE7EN

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Görsellikte Windows 8 önde fakat performansta şöyle bir durum var; yapılan 2 farklı testte 16 gb ram i7 işlemci ve 2 gb ekran kartı (yani bir performans canavarı) olan bilgisayarda windows 8 biraz önde, ancak standart bir kullanıcının sahip olabileceği donanımdaysa (4gb ram i5 işlemci 1 gb ekran kartı) windows 7 ezip geçiyor. yani özet olarak WİNDOWS SE7EN
windows 8 telefon ve tablette iyide pcde olmaz

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Oho Herkez Uykuda Yha :D

win8 'in prosu çıktı haberiniz yok

windows 8 pro çıktı

televizyonda reklamlarda çıktı

teknosaya gidiyom tüm bilgisayarların işletim sistemi win8 pro uyumayın oturmak üzere ama başlat menüsüne gıcık taptım WebRep

Tüm değerlendirmeler

Bu sitenin herhangi bir değerlendirmesi yok
(yeterince değerlendirme yok)

SametOzkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
keskinlikle windows 8 kullan . harika bir işletim sistemi . bill gates 'in zeki düşüncesi ve microsoft'un mühendisleri sayesinde gerçekten kullanışlı . ama windows 8 enterpiese 90 günlük kullan sonra beğnirsen belirli bir ücret karşıllığında al derim.

Bu arada işletim sisteminde ( Windows 8 ) ' de herşey var zaten . oyun hızlı , programlar hızlı , açma kapama hızlı , sadece windows 8 e özel dx 11.1 daha ne olsun ? ramda fazla yemiyor zaten ayarlarla düşürte bilirsin diyorum ve kesinlikle denede diyorum

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Oho Herkez Uykuda Yha :D

win8 'in prosu çıktı haberiniz yok

windows 8 pro çıktı

televizyonda reklamlarda çıktı

teknosaya gidiyom tüm bilgisayarların işletim sistemi win8 pro uyumayın oturmak üzere ama başlat menüsüne gıcık taptım WebRep

Tüm değerlendirmeler

Bu sitenin herhangi bir değerlendirmesi yok
(yeterince değerlendirme yok)

Ağır şekilde uyuyan arkadaş bulundu. Kendini uyanık sanan zeki.:lol::lol::lol:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Windows 7'de Aero var - Windows 8'de yok
Windows 8'de Metro var - 7'de yok
Windows 8 tüm driverleri bulur (bildiğim kadarıyla) - Windows 7 Bulabildiği kadarını bulur

Benim yorumun:
Windows 8 de bazı oyunlar ve uygulamalar düzgün çalışmadığından, Başlat menüsü olmadığından, arama yaparken zorluk çekilmesinden, ve Genel Olarak Dokunmatik cihazlar için yaplıdığı için Ben Şahsen Windows 7 diyorum.

bunlar sizin için problem çıkarmıyorsa 8 i yükleyin. ama söylemem gereken şeyler var. casper reklamında televizyonda bi uygulama yanda diğeri ön planda kullanılıyo. O mouse li pc'de pek olmuyo oluyosoda ben bilmiyorum (herhalde müzikçalar vb programlara oluyodur). bir de Metroda açtığın programlar kapanmaz senin programdan çıktıktan sonra ayrıca kapatman lazım.

Hangisini tercih ediyosanız.

RunoadeS

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Konu mayısta ayından beri durulmuş ama başlığı bulmuşken yeni konu açmak istemedim.

Şahsen windows 8 de başlat menüsünü hiç aramadım. Kullanmazdım zaten :) Şu an bir iş laptop umda windows 7, kişisel laptopumda ise windows 8 var. Gerçekten windows 8 de hiç bir problem yaşamadım ve severek kullanıyorum. Dokunmatik ekranlara daha uygun olmasına rağmen mouse ile de alıştıktan sonra (2 günde alıştım) çok akıcı bir işletim sistemi. Özellikle ssd olmamasına rağmen laptop um bariz daha hızlı acılıp kapanıyor. Tek kriter bu değil elbet. Şu ana kadar sadece driver sorunu yaşadım oda ilk çıktığı zamanlar. Buda normal yani. 8.1 ile daha stabil olacağına eminim.

İş yerime de tavsiye edecem ama adamlar daha gecen sene windows 7 ye gectiler :D çok değil daha 1-2 sene önce xp den vazgecmem diyenler nasıl windows 7 ye gectilerse zamanı gelince windows 8 ede gececeklerdir. Ben nerdeyse 1 senedir win8 kullanıyorum. En azından vm ye kurup bir hafta takılın. Dokunmatik ekran desteği olanlar kesin kursun zaten :D

Rüstembey

Doçent
Reaksiyon puanı
1
SDN Okuru:" bir de Metroda açtığın programlar kapanmaz senin programdan çıktıktan sonra ayrıca kapatman lazım"
açtığınız programı kapatmak için fare imlecini üste götürün "el"şekli oluşacak bastırarak sağ aşağı çekin kapanır...
w7 oturmuş bir sistem..elbetteki çok daha stabil..
şuan w8 le yazıyorum..ben severek kullanıyorum..diğer makinede w8.1 var denemenızı tavsiye ederim..İE11 lede tanışmış olursunuz ..kullanıyorum çok iyi bence..hatta w8 den bile bu haliile daha iyi....

- - - Mesaj Güncellendi - - -

favorim vistada olup w7 de kaldırılan"resim çekme"w8 ve w8.1 de var..çok işime yarıyor.enteresan bulduğum ekranı hemen resimliyorum..skype ile konuşurken resim çekebiliyorsunuz.hemde binlerce vede peşpeşe..win.+prt scr tuş kombinasyonuna basmanız yeterli......