• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Windows7 soruları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan knightx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15
slm abiler chiponline da gördüğüm bi anket var windows7 ile ilgili bazı sorular anket var anket sonucunda hediyeler var düşündümki bu soruları burada verelim arkadaşlarımız kararlaştırsın cevapları bulalım herkes kendi anketi doldursun aynı şekilde yazalım kazanan bizden olsun olursa

sorular

http://www.chip.com.tr/konu/Windows-7-testi-Sorulari-bil-hediyeleri-kap_11451.html
1.Windows 7 görev çubuğuna eklenen pratik özellikler nelerdir?
Son kullanılan herhangi bir belgeye o belgeyi açan programın simgesinden sağ tıklayarak erişmek.
Başlat menüsünde yer alan program simgelerinin sağ tarafında açılan menülerde en son açılan belgelerin görüntülenmesi.
Açılan herhangi bir belge veya programı sağ tıklayarak Başlat menüsüne sabitleme seçeneği
Yukarıdakilerin tümü.
2.Windows 7 ile beraber gelen yeni Aero arabiriminin en ilginç özelliği hangisidir? Windows – Tab tuşları ile çalışan programların pencerelerinin görsel olarak geçilmesi.
Aero Shake özelliği ile ekrandaki açık pencereyi tutup salladığınızda diğer pencerelerin simge durumuna küçülmesi.
Görev çubuğundaki pencere simgelerinin üzerine fare ile gidildiğinde pencere içeriğinin önizlemesinin küçük bir pencerede görülmesi.
Yukarıdakilerin tümü.
3.Windows 7 ile beraber tüm diyalog kutularına eklenen Library (Kütüphane) seçeneği ne işe yarar?
Araştırma yaparken kütüphanelerden destek almak için kullanılır.
Uygulamalarda notlar tutabileceğiniz bir not defteri açar.
Aynen Internet Explorer sık kullanılanları gibi çalışır, bilgisayarınızda en sık kullandığınız klasörleri bu bölüme ekleyip istediğiniz an içeriğine ulaşabilirsiniz.
4.Windows 7 ile beraber gelen yeni hesap makinesine aşağıdaki özelliklerden hangisi eklenmiştir?
Yapılan işlemlerin şerit şeklinde kaydedilmesi.Pratik kullanıcılar, bilim adamları, istatistikçiler ve programcılar için özelleştirilmiş görünümler.
İki tarih arasındaki farkı hesaplamaya, birimleri dönüştürmeye vs. yarayan pratik tuşlar.
Bu özelliklerin tümü
5.Windows 7 ile gelen USB Bitlocker neye yarar?
Bilgisayarınıza yeni USB aygıtlar eklemeyi kolaylaştırır.
USB disklerin içeriğini şifreler, USB aygıt kaybolsa da bulan kişi şifreyi bilmeden diskin içeriğini göremez.
Gelecekteki USB 3.0 standardına destek veren bir platform hazırlar

İNŞALLAH bi sorun çıkmaz böyle bi konu açtım site ismi verdim dye eğer bi sorun çıkarsa özür dilerim konu silinebilir

saygılarımla

martial

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
kardeşim belkide iylik yapmak istemişsin ama Chip sitesinden o ankete katılanlara büyük ayıp etmiş oldun bu konuyu buraya açarak burdaki insanlar burada tartışıp doğru şıkları bulacak ve gidip orta copya yapıştır şeklinde cevap vericek ve haksız bir kazanç belkide elde etmiş olacak keşke bıraksaydında herkes orada anketle başbaşa kalsaydı.

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Bence yaptigin dogru degil,
Burda hic kimsenin hile ile kazanmak isteyecegini sanmiyorum.

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Özür dilerim abiler ben zaten bi sorun çıkarsa olmasın dedim