Windows7 nin güzel ve eksik yanlari!

ozerxcom

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Arkadaslar Windows 7 yi indirip kuranlarin gördügü hatalari eksikleri güzel yanlarini tavsiyelerini bekliyorum sahsen indirdim hazırladim boot cdsinide bi cesaret edemiyom kurmaya Windows7 yi beni begenmezsem veya driver sorununu halledemezsem tekrar dön format at tekrar yükle kim ugrasicak diorum acikcasi . ekran kartim falan da eski oldugu icin driver bulmak zor oluyor.. Ati Radeon Xpress 200 256 Mb ekran karti , 1.5 Gb DDR2 ram, İnter P IV 3,06 Ghz işlemci, 80 Gb sata hard disk.. ne dersiniz.. biraz gaz verin bana

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
7057 sürümünde şu ana kadar tek rastladığım hata ses codecleri ile ilgiliydi..
Divx film izlerken ses aradabir boğuluyor...
klite ve vista codecpack ikisinide denedim..
Oyunlarda (Prince of Persia 4) veya herhangi bir sürücüde hata göremedim..
Tek kelime ile hemen geç..
Pişman olmazsın..

megatron

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Bak şimdi veriyom gazı :mrgreen:
Win 7 yi kurmadan 2 gün önce xp vardı sonra bi sorun oldu pc kitlendi falan zaten bi 6-7 aydır yüklüydü xp anlayaağın miyadını doldurmuştu zaten. Bende vista ultimate ti kurdum hemde de sp1 güncellemesini bile yaptım 2 saat sürüyo adi melet (format 20 dk). Neyse bu arada bi arkadaşada win7 linklerini vermiştim aynı gün indirsin diye. Aradan iki gün geçti. Arkadaş indirdi saolsun malum kotalı internetten indirmek yürek ister :D Neyse aldım DVD ye çektim. ve bende bir an senin gibi tereddüte düştüm ya istediğim gibi çıkmazsa diye ama sonra heşeye değer deyip bastım formatı. İnan buna değdi. Sanada tavsiye ederim. Pişman olmayacağından eminim driver konusunu problem etme. Zaten çoğunu kendi tanıyor. Özellikle ekran kartlarını zaten tanıyo. Ekran kartın hariç neredeyse aynı sistemlerimiz. Bende 7300 GT ve 2 GB Ram var farklı olarak. gerisi aynı. Tavsiyem bi dakka durma....:icon_:

ozerxcom

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Acaba Türkce yamasını bulabilirmiyim Karcx ne dersin suanda 7 tane arayüz yaması var arapca ya kadar var ama türkce yok beee..

ozerxcom

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Bak şimdi veriyom gazı :mrgreen:
Win 7 yi kurmadan 2 gün önce xp vardı sonra bi sorun oldu pc kitlendi falan zaten bi 6-7 aydır yüklüydü xp anlayaağın miyadını doldurmuştu zaten. Bende vista ultimate ti kurdum hemde de sp1 güncellemesini bile yaptım 2 saat sürüyo adi melet (format 20 dk). Neyse bu arada bi arkadaşada win7 linklerini vermiştim aynı gün indirsin diye. Aradan iki gün geçti. Arkadaş indirdi saolsun malum kotalı internetten indirmek yürek ister :D Neyse aldım DVD ye çektim. ve bende bir an senin gibi tereddüte düştüm ya istediğim gibi çıkmazsa diye ama sonra heşeye değer deyip bastım formatı. İnan buna değdi. Sanada tavsiye ederim. Pişman olmayacağından eminim driver konusunu problem etme. Zaten çoğunu kendi tanıyor. Özellikle ekran kartlarını zaten tanıyo. Ekran kartın hariç neredeyse aynı sistemlerimiz. Bende 7300 GT ve 2 GB Ram var farklı olarak. gerisi aynı. Tavsiyem bi dakka durma....:icon_:

Tavsiyelerin icin tesekkür ederim sanırım aliyorum gazı :mrgreen:

Durmusalican87

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
1
windows 7 olayını bir kurarsan zaten asla bir daha bırakamazsın... kullanımı süper, xpden 10 kat, vistadan 20 kat iyi ikisinin arasında süper bi sistem olmuş merak etme driverlerin konusunda bi sorun olmucaktır ve format atmaktan korkma Windows 7 yüklüyorsan tabi inan bana iyiki kurmuşum diceksin şu anda bende kullanıyorum tam sürümü çıktıgında onu indirecem bekliyorum süreklide format atmak istemiyorum bende windows 7 nin 7000 sürümü var SANA ŞİDDETLE tavsiye ederim...

Ben Almanya'da Yaşadıgım için Deutsch dilinde ancak türkçesi yok... FULL sürümünü bekliceksin...

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Acaba Türkce yamasını bulabilirmiyim Karcx ne dersin suanda 7 tane arayüz yaması var arapca ya kadar var ama türkce yok beee..

Ne yazık ki türkçe henüz yok..
Ama korkma Türkçe olarak herşeyi kurabilirsin..
İyi çalışmalar..

ozerxcom

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Kardes simdi söyle format atmak falan cok kolay ama simdiki xp yi öyle bi ayar cektim ki acilis sanırım 10 sn. sürüyo kapanis da cok kıısa hangi programa oyuna tıklasam acilmasi 1 saniye sürmüyo kasperi en son ayarda calistiriyom yine kasmiyo yani öyle bi dokunus yaptimki bilgisayara hayal kırıklıgı yasarsam yada herhangi bi error yasarsam bi ayarlari tekrar yap falan cok uzun is ama sizin yazdıklarınızı okudukca acabami diyorum acikcasi.. aslinda bi imaj alsam kursammı ne?

hta1905

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Arkadaslar Windows 7 yi indirip kuranlarin gördügü hatalari eksikleri güzel yanlarini tavsiyelerini bekliyorum sahsen indirdim hazırladim boot cdsinide bi cesaret edemiyom kurmaya Windows7 yi beni begenmezsem veya driver sorununu halledemezsem tekrar dön format at tekrar yükle kim ugrasicak diorum acikcasi . ekran kartim falan da eski oldugu icin driver bulmak zor oluyor.. Ati Radeon Xpress 200 256 Mb ekran karti , 1.5 Gb DDR2 ram, İnter P IV 3,06 Ghz işlemci, 80 Gb sata hard disk.. ne dersiniz.. biraz gaz verin bana
Format atmaktan kurtulmak için,Norton Ghost ile Windows'un kurulu olduğu disk bölümünün kopyasını(disk image) al ;).Daha sonra bu yedeği kullanarak XP'ye kaldığın yerden geri dönebilirsin.

geceyürüyen

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Dostum sana kurmanı öneririm. Benim sistem seninkinden daha yavaş fakat ben de deneme amaçlı kurdum. Hakikaten çok kullanışlı. Sistemim 1.8 ghz P4 işlemci. 512 mb ram. ati radeon 9550 ekran kartı. 570 gb hdd.;) Denemekte fayda var yani. :)

ozerxcom

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Format atmaktan kurtulmak için,Norton Ghost ile Windows'un kurulu olduğu disk bölümünün kopyasını(disk image) al ;).Daha sonra bu yedeği kullanarak XP'ye kaldığın yerden geri dönebilirsin.

Tavsiyeleriniz icin tskler arkadaslar ama image almak aklıma geldi zaten alsam nortonun hic bi programina güvenmem baska imaj progrmlari var elimdede sorun hard diskte imaj alacak kadar yer yok yani o yüzden ..

HypeRcoDe

Asistan
Reaksiyon puanı
4
"acronis true image" kullanabilirsin imaj konusunda biraz karmaşık olsa da seni asla üzmeyecektir :) 2. bir seçenegin daha var. ikisini birlikte kullanabilirsin işletim sistemlerinin. eger memnun kalmazsan win 7ye güle güle diyip boot unu tekrar düzenleyip kaldığın yerden xpden devam edersin format atmak zorunda değilsin yani. vista ultimate win 7 ultimate birlikte kullanıyorum şuanda hiç bir sıkıntı yaşamıyorum şükür.

ozerxcom

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Hmm... :wacko:

martial

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar bu meletin betasıda güzel be, kurun rahat edin ben şuana kadar bir hata görmedim çok stabil çalışıyor, başlat menüsü çok hoşuma gitti driver sorunu hiç yaşamadım XP den sonra neydi o saatlerce driver yükle ölme eşeğim ölme.Yükleyin Rahat edin 2010'da zaten Final sürümü kullanırsını ve ayrıca XP gibi format atmaya bile kıyamazsınız:).Ayrıca İngilizce olması hiç problem değil.