Windows7 Fx5500 Ekran Kartı Sorunu

murat_57_

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Merhabalar sonunda windows 7 e geçtim pcim düşük olsada güzel beğendim sistemi ama benim 1 gb ram 256 ekran kartım var celeron işlemcim 2.27 ghz neyse sadete gelim ben zaten ekran kartıma göre driver yoktu yedide o yüzden yamadım başka bi driverle fakat pc son bir haftadır birden donuyo işlem yaparken ve monitör kapanıp açılıyo uyarı çıkıyo altta ekran kartı görüntü vermeyi kesti ve bu durumdan başarıyla kurtuldu gibi bişey çok sinir edici bir durum ne yapmalıyım he birde bu durum ss2 tv kartımı kurdum dvb dreamı çalıştırıp kanal izlemeye çalışıncada oluyo bir düzgün çalıştıramadım tv kartınıda zaten sinir oldum xpde böyle bir sorunum yoktu dönmek istemiyorum xpye yaa bu iyi çözemezmiyiz bu sorunu ??

EnverYigit

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Ya sistemin driverindan kaynaklıdır yada aşırı ısınmadan kendini kapatıyor ekran kartı diye düşünüyorum. Donduğu anda ekran kartı sıcaklığına elle bakabilir misiniz? Bunu programlada yapabilirsiniz sanıyorum sıcaklık ölçümünü..

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
FX 5500 ile uzun süre Windows 7 kullandım.
Ömrümü yedi..
İmkanınız var ise başka bir kart temin etmenizi tavsiye ederim.
Tabii ağız tadıyla Windows 7 kullanmak istiyorsanız :)

byharby

Profesör
Reaksiyon puanı
21
hocam müzeden aramadılar mı sizi? sorunuza gelince, işletim sistemi ile driver uyumlu değil. Eğer tv kartını taktıktan/yükledikten sonra olduysa sorunu bu kart çıkartıyordur.

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Muhtemelen; Windows 7 kurduğun için ekran kartına fazla yükleniyor ve o da yazık dayanamayıp arada sürücüyü durduruyor.

Aero' yu devre dışı bırakıp öyle kullanmayı dene.

murat_57_

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Ya sistemin driverindan kaynaklıdır yada aşırı ısınmadan kendini kapatıyor ekran kartı diye düşünüyorum. Donduğu anda ekran kartı sıcaklığına elle bakabilir misiniz? Bunu programlada yapabilirsiniz sanıyorum sıcaklık ölçümünü..
ya işte ikisinden biri ama ekran kartının kendisinden çünkü ekran kartı epey sıcak buna yapabileceğim bişey varmı fan eklesem falan olurmu havalandırmayı artırsam ?
FX 5500 ile uzun süre Windows 7 kullandım.
Ömrümü yedi..
İmkanınız var ise başka bir kart temin etmenizi tavsiye ederim.
Tabii ağız tadıyla Windows 7 kullanmak istiyorsanız :)
aynen benimde yiyor şuan ama kartta epey küfür yiyor :D imkanım bunun 512 sini alırım yine aynı serinin dükkanda o var birşey değişirmi sence ?

hocam müzeden aramadılar mı sizi? sorunuza gelince, işletim sistemi ile driver uyumlu değil. Eğer tv kartını taktıktan/yükledikten sonra olduysa sorunu bu kart çıkartıyordur.
yok henüz aramadılar ama yakında ararlar siz bide çatıdaki pcyi duysanız ağzınız hep açık kalır işte yarın sınav açıklanıyo eğer olumlu bişey alırsam yarın laptop bakarız birlikte :D yok ondan sonra olmadı yaa onuda 7yi yüklediğim gün yükledim sorun yoktu bir haftadır var bu olay

Muhtemelen; Windows 7 kurduğun için ekran kartına fazla yükleniyor ve o da yazık dayanamayıp arada sürücüyü durduruyor.

Aero' yu devre dışı bırakıp öyle kullanmayı dene.
aero nasıl bırakılıyo devre dışı bırakılıyo ?

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Masaüstünde iken Sağ tuş > Kişiselleştir' e tıkla. Karşına çıkan pencerede temalar var. Onun en altında Windows 7 Temel diye bir tema olması lazım. Ona tıkla. Sonra Uygula > Tamam' a tıkla.

Gerçi Aero otomatik olarak devre dışı bırakılmıştır sende. ( Kart düşük olduğu için sistem kendi devre dışı bırakıyor. )

Başlat çubuğu şöyle gözükmesi lazım ;

image.axd

murat_57_

Asistan
Reaksiyon puanı
2
ohoo aero muhabbeti oysa şuan windows temel temasını kullanıyorum :D

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Oh Maşallah o kapalıyken bile kasıyor he :mrgreen:

Ben bile şu an onboard grafik kartı kullanarak Aero açık halde Windows 7 kullanıyorum.

Tabi aynı anda 4-5 tane pencere açınca şaftı kayıyor :D

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Arkadaşlar kart aero destekliyor, sürücüsü Windows 7 tarafından otomatik yükleniyor
Üzerindeki kondansatörler patladı sürekli..
3-4 tane FX500 çöpe gitti.

Bence hiç zamanını boşa harcama..

murat_57_

Asistan
Reaksiyon puanı
2
ya diyorum ya ilk hafta gayet iyidi alet yaa uçuyodum sevindim demek xpde kasıyo bu bukadar diye ama birden bu çat diye kendini kapatmalar başladı işte ekran kartının hevesim kaçtı :D

Arkadaşlar kart aero destekliyor, sürücüsü Windows 7 tarafından otomatik yükleniyor

yaa benimkindedemi patladı diyosun :D patlasa çalışmazki şimdi 512 li alsamda değişmezmi bişi başka serimi almam lazım ekrankartını ??

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
ya diyorum ya ilk hafta gayet iyidi alet yaa uçuyodum sevindim demek xpde kasıyo bu bukadar diye ama birden bu çat diye kendini kapatmalar başladı işte ekran kartının hevesim kaçtı :D

yaa benimkindedemi patladı diyosun :D patlasa çalışmazki şimdi 512 li alsamda değişmezmi bişi başka serimi almam lazım ekrankartını ??

İlk ve son cümlem budur.

murat_57_

Asistan
Reaksiyon puanı
2
mesajı aldım rise ilk fırsatta alacam bi kart yardımınız için sağolun ;)

windows7seven

Asistan
Reaksiyon puanı
6
aero nasıl bırakılıyo devre dışı bırakılıyo ?
Bilgisayarım -> Sağ Tık -> Özellikler -> Sol tarafta gelişmiş sistem ayarları -> Gelişmiş Sekmesi -> Performans bölümünden ayarlar -> Seçeneklerden en iyi performans için ayarlayı seçin.

Ardından uygula -> Tamam deyip bilgisayarınızı yeniden başlatın.