Windows7 Ağ Balantısını Kesiyor

sazan06

Asistan
Reaksiyon puanı
0
windows7 Ultimate, comodo free internet securuti yüklü bilgisayarımda sebepsiz yere ağ ve internet kesiliyor. aygıt yöneticisinden 'ağ bağdaştırıcısı' nı etkinsizleştirip tekrar etkinleştirince ağ ve internet geri geliyor. bir süre sonra tekrar yineliyor ve bağlantıyı kesiyor. sorun gidericiyi çalıştırınca 'eternet kablosunu takın' uyarısını veriyor. oysa kabloda sorun yok. tekrar yukarıdaki işlemi yapıp bağlanıyorum. ağıma bağlı olan bilgisayarları tarayınca sadece vista ve win7 yüklü bilgisayarları görüyor, XP yüklü bilgisayarları göremiyorum. sorunum win7 den mi kaynaklanıyor yoksa CİS ten mi? ve çözümü nedir? yardım lütfen.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
-Güncelleştirmelerin (isteğe bağlı olanlar dahil) yüklenmiş olduğundan emin olun..
-Aygıt yöneticisinden ağ bağdaştırıcısını kaldırıp başka hiçbirşey yapmadan bilgisayarı yeniden başlatın

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Ethernet kartı driverini güncellemeni öneririm.Kaldırdıktan sonra yeniden başlat, yeni driveri kur.

Ağ bağlantısına gelince,CİS'i devre dışı bırakıp ağ'ı öyle taramayı dene.

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Virüs olması muhtemel. Aynı sorunu ben de yaşadım. Formattan sonra herhangi bir problem yok şu ana kadar

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Güncelleştirme ekranınızda benzer seçenekler var mı ?

67a9890d.png

sazan06

Asistan
Reaksiyon puanı
0
güncelleştirmelerde sorun yok, güncel. güncelleştirme için her hangi bir seçenek sorulmuyor ve realtek son sürücü yüklü. yukarıda yazılanları uyguladım, problem devam ediyor.

_taha

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Öncelikle ağ bağlantılarına bak başta dns ya da IP vermişsen otomatiğe al derim. Sonra Cis i kaldır o da ağla çakışıyor yada kapatıyor olabilir son olarakta bilgisayarı malware ve spywarelere karşı tarat derim. Aslında bide torrent felan kullanıyorsan son günlerde onlar da sorun vermeye başladırlar güncelle yada kaldırıp dene derim.Son olarak DVD yi takıp onar... Kolay gelsin!

sazan06

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sistemimden cis'i kaldırdım. ağın tamamını görüyorum. ancak kesinti problemi devam ediyor. ikinci sistem olarak ubuntu kurulu, ubuntu açıldıktan bir iki dakika sonra bağlantı kesiliyor. acaba windows7 bios üzerinden bağlantıyı kesiyor olabilir mi? yoksa virüs mü sebep oluyor?

ByKaMiKaZe

Profesör
Reaksiyon puanı
20
abuntu da da aynı problemi yapıyorsa donanımsal veya kablolarında bir problem var. Swich veya modemin ethernet portundada problem olabilir.

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Aynı sorun bendede var. Bende konu açmıştım. Hala çözmüş değilim. Formattan sonrada çıktı aynı sorun.

sazan06

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sanırım bu konunun mağdurları çoğalarak devam edecek. bir iki hafta önce 'önemli güvenlik güncelleştirmesi' yaptıktan sonra ortaya çıktı bu problem. öncesinde sorunsuz çalışıyordu. tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum. yada onlarında başına gelirse buldukları çözümü paylaşmalarını istiyorum.

metehan760

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Aynı sorun bendede var. Bende konu açmıştım. Hala çözmüş değilim. Formattan sonrada çıktı aynı sorun.

+1
Bende daha önce bu konuyla ilgili konu açtım ama çözüm bulamadım. Benimki birkaç aydır böyle. Bende sadece DNS i değiştirince kopuyor, otomatik iken kopmuyor.

ByKaMiKaZe

Profesör
Reaksiyon puanı
20
problemin nerden kaynaklı olduğunu bulmak lazım ya donanımsal yada yazılımsal. Başka işletim sistemlerinde de kopma, durduk yere ethernet kablosu çıktı gibi ibareler alınıyorsa (farklı işletim sistemlerinde) olay donanımsal (ethernet kartı,Swich,modem veya kablo) kaynaklıdır. eğer donanımsal bir problem yok illakide yazılımsal diyorsanız ethernet kartınızın güncel olduğuna emin olun hatta yenisini indirin tekrar kurun. problem oluşmadan önce kurduğunuz güvenlik duvarı antivirüs vb yazılımlar vardıysa onları kaldırın bi kaç gün test edin.
dns nin böyle bir problem yapması gercekten ilginç geldi ona bir teorim yok malesef :)