• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Windows10 C' Erişim Engellendi Hatası

Kagankoc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaşlar C diskinin içine giremiyorum.
Güvenlik kısmından yöneticileri ve izinleri değiştirmek istedim fakat "Erişim denetimi düzenleyicisi açılamıyor.Erişim engellendi" hatası veriyor.

Sistem sıfırlama, geri yükleme, güvenlik modu ve yedek yüklemeyi de denedim olmadı.

fragger

Dekan
Reaksiyon puanı
3,061
Merhaba arkadaşlar C diskinin içine giremiyorum.
Güvenlik kısmından yöneticileri ve izinleri değiştirmek istedim fakat "Erişim denetimi düzenleyicisi açılamıyor.Erişim engellendi" hatası veriyor.

Sistem sıfırlama, geri yükleme, güvenlik modu ve yedek yüklemeyi de denedim olmadı.

Bu yaşadığın problem " autorun.inf " virüsünden kaynaklanıyor bu problemi gidermek için, bilgisayarıma girdikten sonra üst kısımdaki arama yerine, C:/ yazarak C bölümüne gir daha sonra masaüstüne not defteri oluştur içini boş bir şekilde kaydet ve adını " autorun " olarak değiştir daha sonra bu autorun not defterini C bölümüne at problem giderilmesi gerekir.

Kagankoc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bu yaşadığın problem " autorun.inf " virüsünden kaynaklanıyor bu problemi gidermek için, bilgisayarıma girdikten sonra üst kısımdaki arama yerine, C:/ yazarak C bölümüne gir daha sonra masaüstüne not defteri oluştur içini boş bir şekilde kaydet ve adını " autorun " olarak değiştir daha sonra bu autorun not defterini C bölümüne at problem giderilmesi gerekir.

Denedim fakat olumsuz.
Bölüme giriş için gereken izinler iptal edildiği için en fazla C'nin "Program Files" klasörüne giriş yapabiliyorum. Ona da kurulu uygulamanın "Dosya Konumunu Aç" bölümünden erişebiliyorum

fragger

Dekan
Reaksiyon puanı
3,061
Güvenli modda başlatarak sistem geri yükleme yap daha sonra C'nin özelliklerinden sahipliği değiştirebilirsin.

Kagankoc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Güvenli modda başlatarak sistem geri yükleme yap daha sonra C'nin özelliklerinden sahipliği değiştirebilirsin.

En başta da belirttiğim gibi Güvenli mod'dan sistem sıfırlama ve geri yükleme denemelerim başarısız oldu.

fragger

Dekan
Reaksiyon puanı
3,061
En başta da belirttiğim gibi Güvenli mod'dan sistem sıfırlama ve geri yükleme denemelerim başarısız oldu.

C'nin sahipliğini değiştirmeyi denedin mi? Problem yaşadıysan eğer, ADWCleaner indirerek virüs taraması yaptıktan sonra sahipliği değiştirmeyi dene

Kagankoc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
C'nin sahipliğini değiştirmeyi denedin mi? Problem yaşadıysan eğer, ADWCleaner indirerek virüs taraması yaptıktan sonra sahipliği değiştirmeyi dene

Güvenlik bölümünde olan seçeneklerin hepsini denedim. İzinler-Denetim-Etkin Erişim-Sahiplik hepsinde ""Erişim denetimi düzenleyicisi açılamıyor.Erişim engellendi" hatası aldım.
(cmd.exe) net localgroup Administrators üzerinden de yetkilendirme yapmaya çalıştım fakat olmadı.

Sistem yeni ama yine de virüs taraması yaptım bir sorun yok.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,030
Virüs mirüs yok. Kullanıcı hesabının yetkisi yok. C diskine erişebilmek için Administrator olarak giriş yapmalısın. Artık Windows 10 sürümü ile linux yada android gibi çalışıyor.

Kagankoc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Virüs mirüs yok. Kullanıcı hesabının yetkisi yok. C diskine erişebilmek için Administrator olarak giriş yapmalısın. Artık Windows 10 sürümü ile linux yada android gibi çalışıyor.

cmd.exe>net localgroup Administrator üzerinden kullanıcı yetkilendirmek istedim ama sadece Administrator’a yetki verebildim. Kendimi yetkilendirmek istediğim de “5 sistem hatası” yazdı. Yani oradanda bir umut yok :/

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Senin bilgisayar şunu içmiş.
yarra-yering-carrodus-cabernet-sauvignon-2015.jpg