Windows XP'ye Destek Yok

Salt Okunur

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Yeni işletim sistemleri satışa sunuldukça, ihtiyar yazılımlara olan destek ortadan kalkmaya başlıyor. Bakın hangi beklenen oyun, Windows XP'yi desteklemiyor?

Uzun zamandır geliştirilmesi süren Just Cause 2'nin sistem gereksinimleri açıklandı ve bir şey dikkati çekti. İşletim sistemi başlığının yanında XP'nin adı olmayışı, Windows kullanıcılarının %66'sını üzeceğe benziyor. Zira toplam Windows işletim sistemi kullanıcılarının %66'sı XP, %18 Vista, %8 ise Windows 7 kullanıyor.

justcause21266997806.jpg

DirectX 9'da Çalışmayacak

En az çift çekirdekli işlemci gerektiren Just Cause 2, ekran kartı (256 MB) olarak NVIDIA GeForce 8800 serisi ya da ATI Radeon HD 2600 Pro ihtiyacı duyuyor. Öyle ki yapım, DirectX 9 destekli ekran kartlarında çalışmayacak. 2 GB RAM ve 10 GB boş disk alanı da, Just Cause 2'yi minimum sistemde çalıştırmak için gereken özellikler arasında gösteriliyor.

Oyun, 23 Mart'ta PC, PS3 ve X360 için satışa sunulacak. Bakalım önümüzdeki günlerde hangi oyunlar DirectX 9 ve Windows XP desteğini kaldıracak?

:: Hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz?

Yazan: Aykut Göker
SDN - http://shiftdelete.net

origami__1988

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Belli ki microsoft abva altından windows 7 ye yönlendiriyor insanları

Micuvan

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
57
Oynamayız olur biter ! Kendi kaybeder :D

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Çevremdekilerin büyük bir çoğunluğu xp kullanıyor. Ayrıca Microsoft xp den desteği çekmeden yazılımcıların desteklememesi saçma olmuş...

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Xp kullananlar o kadar çok mu hala ya.:blink: İnanılır gibi değil.

Sekoloji

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kapitalist sistemin ürünü, bu daha birşey değil zaman geçtikçe xp'yi kaldıracaklar.Çünkü yeni işletim sistemi var satılması gerek.

ByKaMiKaZe

Profesör
Reaksiyon puanı
20
xbox 360 gibi bir alternatifimin olması sevindirici

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Ya oyunu indirdim torrentten bu olaydan haberim bile yoktu kurdum crackini yaptım ve açmaya çalıştığımda belirtilen windows sürümü desteklenmiyor olur mu böyle şey ya ama valla doğru bende xpden vazgeçecek değilim bir oyun için kenarda durur setup dosyaları vistaya ya da windows 7ye geçince kurar oynarım.

Carnage

Prime Сasual Dating - ****** *****
Cezalı
Reaksiyon puanı
4
Halo 2'de Xpde çalışmıyordu, Bioshock 1 ve 2'nin grafikleri ise Dx9.0c'de berbat gözüküyor. Yani yeni bir durumla karşılaşmıyoruz. Just Cause 2'den de bir beklentim yoktu zaten birincisini sevmemiştim.

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
linuxcular haklı heralde windows kullanan bir kesim varki gerçekten boş dolmayada niyetleri yok yahu firma xp nin üstüne iki işletim sistemi çıkardı nedir bu inat xp kullanacam diye anlamak mümkün değil sizin gibi alışkanlıklarını terkedemeyen insanlara linux u anlatan linux kullanıcılarıda ayrıca bir kafasız adam xp den vazgeçemiyor kaldı ki linux kullansın birde her 6 ayda veya yılda bir sistemi bi üst sürüme upgrade etsin mümkün değil. yıl 2010 hala xp kullanan dinazorlar var gülermisin ağlarmısın