Windows Xp Ve İşlemci

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Alican Doğu

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar Windows Xp Kurdum.İşlemci Kullanımı:%15-50 Arasında Bu Xpnin Yavaşlamasına Sebeb olurmu.Olursa Nasıl Çözerim.Birdew Benim Bilgisayarım Çift Çekirdek Galiba Xp Çift Çekirdeği kullanmıyomuş Bu Çift Çekirdeği Nasıl Tanıta bilirim ?
Cevaplarınızı Bekliyorum

Eχe.CuƬioη

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Windows görev yöneticisini açıp performans sekmesine geçtiğiniz zaman cpu kullanım geçmişi tablosundan iki tane çıkmasıdır.Yani iki çekirdeğide tanımıştır ve iki çekirdeği ayrı ayrı gözlemleyip performans tablolarını verebilmektedir.Aygıt Yöneticisine girdiğiniz zamanda işlemci sekmesi altında iki tane fiziksel işlemci görürsün

15 20 normal ötesi Farklı işlemler açtığın zaman bu doğal olarak değişir

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
XP çift çekirdek kullanmıyor hea :D

Kullanır ama Windows 7 kadar verimli olmaz...

KOLORTA_RANGER

Asistan
Reaksiyon puanı
1
benim pc tek çekirdek ama aygıt yöneticisini açtığımda 2 tane işlemci var gösteriyo bu nası iş peki ?

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
benim pc tek çekirdek ama aygıt yöneticisini açtığımda 2 tane işlemci var gösteriyo bu nası iş peki ?

Sen işlemci sanal işlemci olanından HT yani işlemcini araştırırsan HT teknolojisi hakkında bilgi edinebilirsin :yes:

İntel HT teknolojisini araştır amd nin varmı bilmiyorum ama olması lazım

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Sen işlemci sanal işlemci olanından HT yani işlemcini araştırırsan HT teknolojisi hakkında bilgi edinebilirsin :yes:

İntel HT teknolojisini araştır amd nin varmı bilmiyorum ama olması lazım

AMD'nin yok patent Intel'e ait... Üst seviye işlemcisi P2 x4 965 te bile yok :D

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
AMD'nin yok patent Intel'e ait... Üst seviye işlemcisi P2 x4 965 te bile yok :D
Bendeki P4 3.00 Ghz Ht işlemci olduğu için oradan biliyorum:) amd de olmadığına şaşırdım :D dediğin gibi patent intele ait olabilir :yes:

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Arkadaşlar Windows Xp Kurdum.İşlemci Kullanımı:%15-50 Arasında Bu Xpnin Yavaşlamasına Sebeb olurmu.Olursa Nasıl Çözerim.Birdew Benim Bilgisayarım Çift Çekirdek Galiba Xp Çift Çekirdeği kullanmıyomuş Bu Çift Çekirdeği Nasıl Tanıta bilirim ?
Cevaplarınızı Bekliyorum

Alican gene mi Xp?

6.burhan

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Yanlış hatırlamıyorsam Amd'nin Reverse HT ile ilgili bir çalışması vardı. Yani 4 çekirdek varsa tek çekirdekmiş gibi çalışacak bir teknoloji.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Yanlış hatırlamıyorsam Amd'nin Reverse HT ile ilgili bir çalışması vardı. Yani 4 çekirdek varsa tek çekirdekmiş gibi çalışacak bir teknoloji.

HT teknolojisi öyle değil işte.4 çekirdekli ise 8 sanal çekirdeğe ayrılıyor...

6.burhan

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Bu konuda paylaşmanın anlamı biz diyoruz Ankara sen :D

Konuda "AMD'nin HT teknoloji olmadığı" şeklinde bir yorum gördüm ve ekleme yaptım. Mesajımın gereksiz olduğunu düşünüyorsan mesajı "şikayet" edebilirsin. Bu şekilde konuya iki* tane gereksiz mesaj yazılmamış olur.

*Senin mesajın ile bu mesajım.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Konuda "AMD'nin HT teknoloji olmadığı" şeklinde bir yorum gördüm ve ekleme yaptım. Mesajımın gereksiz olduğunu düşünüyorsan mesajı "şikayet" edebilirsin. Bu şekilde konuya iki* tane gereksiz mesaj yazılmamış olur.

*Senin mesajın ile bu mesajım.

HT ile senin bahsettiğin teknoloji tamamen zıt ve konu ile alaksız.HT ile benzetilmeside yanlış.Ve tutmayan bir teknolojiki Üst seviye işlemcilerde kullanılmıyor...

sevecen_06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar HT teknolojisi sadece i5 ve i7 işlemcilerde mevcut.bilgisyaarınızın tek çekirdekli olup çift görünmesinin sebebi işlemcinizin tek çekirdek çift veri yollu olmasındandır.eğer L2 önbellek kullanıyorsa bu şekildedir.neden çift veriyolu var diye düşünüyorsanız da.çekirdeğinizin önbelleğe daha çabuk ve daha hızlı ulaşabilmesi içindir.(örn:1066 fsb gibi)

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
arkadaşlar HT teknolojisi sadece i5 ve i7 işlemcilerde mevcut.bilgisyaarınızın tek çekirdekli olup çift görünmesinin sebebi işlemcinizin tek çekirdek çift veri yollu olmasındandır.eğer L2 önbellek kullanıyorsa bu şekildedir.neden çift veriyolu var diye düşünüyorsanız da.çekirdeğinizin önbelleğe daha çabuk ve daha hızlı ulaşabilmesi içindir.(örn:1066 fsb gibi)

Pentium 4 HT olanlarda var.Ayrica i3 tede bu tekniloji bulunmakta.Yani bilginiz yanlis.Kaynak isterseniz Intel....

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
o kim ya çok merak ettim

not:konu dışına çıktıysam bu -almi- nin suçu

sevecen_06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Pentium 4 HT olanlarda var.Ayrica i3 tede bu tekniloji bulunmakta.Yani bilginiz yanlis.Kaynak isterseniz Intel....

valla dostum intelretailedge programını biliyorsan oradan bakabilirsin..ben o programı bitirdim ve sertifikamı aldım:clap: p4 teki ht olayı tamamen farklı o veriyoluyla yani fsb hızıyla alakalı bir durum işlemci hızını değil fsb hızını 1066 ya çıkaran bir teknoloji:) bu arada i3 yazmamamışım sanırım ama dediğini gbii i3 te de var:)

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Üyenin isteği üzerine konu kapatılmıştır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...