Windows Xp Sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan TazzzY
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
2 gün önce Aidata markalı laptopuna format attım. Formattan sonra Bilgisayarı kapatıp açınca windows xp logosunda donuyor cd rom açılmıyor düğmesine bastığım zaman içinden tak tuk sesler geliyor açmaya zorlanıyor İğne sokunca Açılıyor ve bilgisayarda açılıyor formattan önce hiç bi sorun yoktu problemi bi türlü anlamadım 2 defa format attım yine aynı Yardım edebilecek varmı acaba?

byyasin

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Bunun formatla alakası olduğunu sanmıyorum.
Formatla cdrom bozulmaz denk gelmiştir sadece.
Farklı bir cd ile format atmayı dene şimdilik ilk izlenimlerim bunlar.

ozZ

Asistan
Reaksiyon puanı
6
bios a girilir first boot device olarak hard disk gösterilir kaydedilir çıkılır. en yakın zamanda yeni bir cd-rom alınıp cihaza takılır

---------- saat 18:26 eklendi ---------- önceki mesaj saat 18:24 eklenmişti ----------

"formattan sonra" kısmını yanlış anladım sanırsam. yani kurulumdan sonra mı yoksa kurulum dosyalarının kopyalanması bittikten sonraki ilk restarttan sonra mı oluyo bu sorun. ona göre ilk mesajım geçerliliğini kaybedecek

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
bios a girilir first boot device olarak hard disk gösterilir kaydedilir çıkılır. en yakın zamanda yeni bir cd-rom alınıp cihaza takılır

---------- saat 18:26 eklendi ---------- önceki mesaj saat 18:24 eklenmişti ----------

"formattan sonra" kısmını yanlış anladım sanırsam. yani kurulumdan sonra mı yoksa kurulum dosyalarının kopyalanması bittikten sonraki ilk restarttan sonra mı oluyo bu sorun. ona göre ilk mesajım geçerliliğini kaybedecek

Formatı atıyorum Driverleri yüklüyorum Sonra reset atınca Pc donuyor cd rom'un ufak deliğine iğne gibi bir cisim sokup çıkartın Pc'de açılıyor. Yane restartdan sonra.

ozZ

Asistan
Reaksiyon puanı
6
driver ları yükleyene kadar gık demeyen cd-rom driver lardan sonraki ilk restart da kafayı kırıyosa o zaman o driverlarda bi enayilik vardır kanısına varıyorum ben direkt olarak

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
driver ları yükleyene kadar gık demeyen cd-rom driver lardan sonraki ilk restart da kafayı kırıyosa o zaman o driverlarda bi enayilik vardır kanısına varıyorum ben direkt olarak

Bende O kanıya vardım ancak her zaman yüklediğim driverler 2 senedir bu driverleri kullanıyorum. Format cd'imde ise yeni çıkan birşey oldu pc formatlıcakken 2 şık çıkıyor pc with diye ingilizce bir yazı ve altındada diğer seçeneği var anlamadım ilk defa çıktı yarın başka bi cd ile profosyonel kurucam bakalım