Windows XP Ölmek Bilmiyor

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Microsoft'un dokuz canlı işletim sistemi Windows XP, bir süre daha hayatta kalacak. Windows XP'yi hayatta tutan şey bu defa ne kadar süre kazandırdı?

Microsoft'un en yeni işletim sistemi Windows Vista'nın hâlâ en büyük rakibi yine kendi geliştirdiği Windows XP. Öyle ki, üretici firmaların dizüstü bilgisayarlarla birlikte sundukları ve en pahalı sürümler olan Windows Vista Business ve Ultimate ile sunulan değiştirme hakkı oldukça rağbet görüyor. Hatta en pahalı sürümlerden satın almış olmanızın yanı sıra, Windows XP'ye inebilmeniz için bir de üzerine para ödüyorsunuz. Ah evet, Vista lisansınızın yanına da soğuk su ikram ediyorlar.

XP Ne Kadar Daha Yaşayacak?

Yeni bildirilen tarihlere göre 31 Ocak 2009'da gözlerini hayata yumacağı düşünülen Windows XP'nin ömrü 31 Temmuz 2009'a kadar uzadı. Bu şekilde, netbook üreticileri haricinde kullanıcılara bir şekilde Windows XP' işletim sistemi sunmak isteyen üreticilerin bugünden itibaren yaklaşık on aylık bir süresi kaldı. 31 Temmuz'dan sonra, üreticiler Windows Vista Business ve Ultimate yanında, eğer tercih ederlerse kullanmaları için müşterilerine Windows XP CD'si veremeyecek.

Windows 7 İle Arayı Bağlayalım

Tabii ilginç bir iddia da kullanıcıların Windows XP'den doğrudan Windows 7'ye geçmelerini sağlamak. Gerçi Windows 7 çıktığında yine kullanıcıların performans konusunda dert yanmaya başlayacaklarına, bu sefer de "yahu nerede benim Vista'm?" diyeceklerine bahse gireriz. Nasıl olsa Yeni donanımlar Vista için yeterli, Windows 7 için ise yetersiz olacak. Elbette bunlar varsayımdan ibaret; ama geriye dönüp bir baktığımızda, gayet mantık çerçeveleri içinde olduğunu görüyoruz.

Yazan: Berkin Bozdoğan
SDN - http://shiftdelete.net

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
xp ölümsüz bir efsane olarak aramızda yaşamaya devam edecek...xp yi tarihe gömmek sanıldığı kadar kolay değiiil !

eF.E

Profesör
Reaksiyon puanı
32
O ölsede, ruhu aramızda yaşamaya devam edecek. :ph34r:

burak90

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
xp ölümsüz bir efsane olarak aramızda yaşamaya devam edecek...xp yi tarihe gömmek sanıldığı kadar kolay değiiil !

ne yapabiliriz.. destek ..update kesilince mecbur vista veya 7ye geçiş yapacaz...

ddogukan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
her zaman XP kullanıcam onlar destek update saglamasa bile.

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
ne yapabiliriz.. destek ..update kesilince mecbur vista veya 7ye geçiş yapacaz...

microsoft hala vista ya tam anlamıyla geçiş yapılmadığı için reklam kampanyaları peşinde koşuyor...az da olsa pc den anlayan kullanıcılar microsoft un dayatmasıyla içinde vistanın yüklü bulunduğu pc lerini xp ye çeviriyorlar... ( 3 arkadaşımın pc sini vista ya duydukları aşırı nefret dolayısıyla xp ye çevirdim...) gelelim senin görüşüne;

update kesilince mecbur vista veya 7ye geçiş yapacaz...

hayır bu sadece pc sini savunmayı bilmeyen bilinçsiz kullanıcılar için geçerli olan bi hareket...
windows 7 den de vista gibi memnun kalınmassa xp yine hortlayacak...xp yi gömmek istiyorlarsa en az onun kadar başarılı ve kararlı bir işletim sistemi yapmalılar...

yuureii

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Xp benim için tarih oldu zaten. :)

shadowfax_07

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Xp her zaman kalbimde ilk format attığımda onu kurdum:D ilk göz ağrım

webdelisi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Donanımlar güçlendikçe Xp unutulacak.

Apple da intel işlemciyi tercih etti. İleride Mikrosoft Windows 7 ve Apple ın Os X leri yarışacak gibi....

Bİz ise para dökmeye devam edeceğiz!!!

uqurlu

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
XP den vaz geçemeyenler; Vista yüklemek zorunda kalırsanız bir gün bir adet Xp teması bulundurun en azından görüntü olarak onu yaşarsınız :P

Zaten XP içerisindede hali hazırda Windows98 teması duruyor.

embu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dün xp kullanıyordum bugün de .Yarın da xp kullanıcam :)) Forever XP

caglaraa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ne zaman ki Vista (ya da diğerleri) XP tadında ve light kıvamda olur o zaman kullanırım! Gelecek sadelikte! Tıpkı Google gibi....

menderesk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
vista bir türlü iyi bir isletim sistemi olmadı ki ondan XP daha ölmez ama Windows seven gelirse bilmem.

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
ana yapısı değiştirilmeyip cilalamayla tüketici kandırılmaya çalışıldıkça XP yaşar..
Ancak kökten bir değişiklik ile Xp tarihe gömülebilir. Sanırım bu da Microsoft un planları arasında

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Internet explorer, windows live messenger, media player ve daha microsoft dışında çıkarılan diğer yazılımlar.. bunlar 98 de olduğu gibi artık tamamen vista ve win7 tabanlı hazırlanacak ve eski sürümlerde çalışmayacak...

yiyiosa xp de kalın :P Şu an win98 msn 6.2 ye kadar desteklıyordu sanırım en son =)

wolkhy33

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kim ne derse desin XP Microsoft firmasının en başarılı işletim sistemidir ve uzun süre de öyle anılacağa benziyor...