Windows Xp ile Windows Se7eN Arasında ağ bağlantısı kurmak?

tarumoloji

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Windows Xp ile Windows Se7eN Arasında ağ bağlantısı kurmak?
Masaüstü bilgisayarım ile dizüstü bilgisayarım arasında ağ bağlantısı kurmak istiyorum bunu nasıl başarabilirim. Dizüstü bilgisayarım Dvd yazmıyor bu nedenle masaüstü bilgisayarıma bazı dosyaları kolayca aktarmam gerekiyor bu nedenle ağ balantısına ihtiyacım var. 4 portlu adsl modemim ve kotalı internetim var.
Görüş önerileriniz nedir?

byndr

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Merhaba
Kotalı internetin olması problem değil. Ben 3 bilgisayarı bu şekilde bağlantı kurup dosya aktarıyorum
Hepside win7 yüklüyken ana bilgisayarımdan ağ paylaşım merkezinden ev ağı kuruyorum burada bir parola veriyor. sonra masa üstünden ağ yazan dosyayı tıkladığımda ağa bağlı olan bütün bilgisayarlar görünür diğer bilgisayara tıkladığında parolayı girersin bağlanırsın, veya parolalı korımayı iptal edersin yine bağlanırsın.
Yalnız vista yüklediğimde win7 deki bu kolay özelliği kuramadım
Vista ve win7 yüklü bilgisayar arasında bağlantıyı ise şu şekilde yaptım
Denetim masasından kullanıcı hesaplarına girdim burada kullanıcı hesabıma parola koydum ( şu bilgisayar açılışında istenen parola) sonra masa ustünden ağ klasörüne tıkladım bağlanmak istediğim bilgisayarın üzerine tıklayıp o bilgisayarın kullanıcı adını ve koymuş olduğum parolayı yazdın sorunsuzca bağlandım. Burada yapman gereken ağ paylaşım merkezinden paylaşacağın dosyaları açmak. Yazıcı dahil her şeyi paylaşırsın
Benim bildiğim ve uyguladığım bu
Kesinlikle daha iyi benim bilmediğim yöntem vardır
Eğer konuyu daha iyi bilen arkadaşlar varsa bende yararlanmak isterim
Teşekkürler
NOT iki bilgisayarda kablolu veye kablosuz modeme bağlı olması gerekir

tarumoloji

Profesör
Reaksiyon puanı
44
@byndr
Teşekkürler bir deneyeyim.

---------- saat 23:37 eklendi ---------- önceki mesaj saat 22:24 eklenmişti ----------

Hocam yaptım: öncelikle bilgisayarları "WorkGrup" olarak ayarlayıp her iki bilgisayarın ağ bağlantı ayarlarını ve paylaşım dosyalarını açtım daha sonra Win7' de ağ parola korumalı paylaşımı kapattım pclere reset attıktan sonra çalıştıra" \\pc adı\ "komutunu yazınca paylaşılan dosyalar önüme geldi.

Win7' de ağ klasörünün içinde diğer Pc'nin simgesi görünmüyor fakat \\pc adı\ yazınca paylaşılan dosyalar ortaya çıkıyor... Xp' de ise sorun yok her iki bilgisayarın simgeleri gözüküyor... Bukadarı yeter bana paylaşım sorunumu çözer tekarar teşekkürler...