Windows XP 64-bit

Bu konuyu okuyanlar

regedit

Müdavim
Katılım
18 Ağustos 2007
Mesajlar
1,452
Reaksiyon puanı
1
Puanları
36
64bit xp kullanan var mı?
ben kurdum tüm driver'ları edinmeme rağmen normal kullanımda birşey yok ama oyunlarda hata veriyor :(
yardımcı olursanız sevinirim.
 

Wolker

Müdavim
Katılım
2 Kasım 2006
Mesajlar
1,542
Reaksiyon puanı
2
Puanları
38
ben uzun zaman kullandım su andada vista 64 bit kullanıyorum , sonucta yaşadıgın sorun oyunlarının 64 bit destegine sahip olmamasıdır muhtemelen...
 

regedit

Müdavim
Katılım
18 Ağustos 2007
Mesajlar
1,452
Reaksiyon puanı
1
Puanları
36
@wolker format atıcağım - bazı yazılımlar için uzun zamandır düşünüyordum 64bit e geçmeyi.
64bit te ne gibi sorunlar yaşadın, tavsiye edermisin, servicepack olayı 64bit tede aynı mı ???
 

Sparks

Öğrenci
Katılım
29 Aralık 2007
Mesajlar
3
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
windows 2008 server i bir deneyin harika vallahi ancak min 512 ram istio. Raminizin mhz iyi olsun acaip bisi yaw. 1.80 gb. 30 gunluk kullanim veriyor hotmail adresinize de 30 hazirana kadar keyini gonderiyor tabii ki talep te bulunacaksiniz ki gondersin. inanilmaz guzel.
 

Rapchy

Müdavim
Emektar
Katılım
3 Ağustos 2008
Mesajlar
10,758
Reaksiyon puanı
120
Puanları
63
@wolker format atıcağım - bazı yazılımlar için uzun zamandır düşünüyordum 64bit e geçmeyi.
64bit te ne gibi sorunlar yaşadın, tavsiye edermisin, servicepack olayı 64bit tede aynı mı ???

Aynı soruyu sorucam

Forumda Xp 64 bit kullanan varmı iyi yönleri nelerdir kötü nelerdir ?
 

eray045

Müdavim
Emektar
Katılım
12 Nisan 2008
Mesajlar
12,600
Reaksiyon puanı
250
Puanları
63
@wolker format atıcağım - bazı yazılımlar için uzun zamandır düşünüyordum 64bit e geçmeyi.
64bit te ne gibi sorunlar yaşadın, tavsiye edermisin, servicepack olayı 64bit tede aynı mı ???

aklında bulunsun 64 bit xp de sp3 yok diye biliyorum ama
sen yinede bir araştır ;)
 

f-r-o-z-e-n

Öğrenci
Katılım
4 Kasım 2008
Mesajlar
99
Reaksiyon puanı
1
Puanları
8
Windows XP Professional 64 bit İşletim Sistemine Genel Bakış:


Mekanik dizayn ve analiz,3 boyutlu animasyonlar,video dosyalarını editleme ya da encode-rip işlemleri ya da bilimsel ve yüksek performans isteyen hesaplamalar yapan biriyseniz bu işletim sistemi tam da size göre dizayn edilmiş bir işletim sistemidir.En genel haliyle Windows XP Professional 64bit size çok büyük ve geniş bellek alanları sağlar ve bunu yaparken de 32bit uygulamalarını da destekler.

Daha fazla bellek geliştirilmiş performans:

İşyerinde,akademik işlemlerde,mühendislik ve bilimsel organizasyonlarda limitlerinizi zorlamak durumunda kalabilirsiniz.Günümüzde milyonlarca kişi işlemlerde artık gigabayte'lar yerine terabayte'lara ihtiyaç duymaktadır. Filmler,dijital fotograflar,dijital medya uygulamaları ve 3 boyutlu oyunlarda duyulan sofistike ihtiyaçların artması sebebiyle mevcut 32bit işletim sistemin kapasitesi arttırılmıştır.

İşlemci teknolojisindeki ciddi ilerlemeler sonucu x86 mimarisi 64bit hesaplama biçimiyle birleşmiş bulunmaktadır.Şu an 64bit işletim sistemiyle 32bit uygulamaları çalıştırabilir ve aynı zamanda da keskin 64bit uygulamalarını kullanabilirsiniz.Windows XP Professional x64 size bu mimarinin bütün avantajlarını sunar.

32bit ve 64bit Kıyaslaması:

32bit ve 64bit işletim sistemleri arasındaki en belirgin ve önemli fark bellek kullanımlarıdır.Daha fazla bellekle 64bit işletim sisteminde aynı anda bir sürü bellek erişimi gerektiren programları (mutimedya,3d oyunlar,veritabanı programları vs.) kullanabilirsiniz.

32bit işletim sistemleri, işlem başına tahsis edilmiş en fazla 2 GB'lık bir bellek alanına sahip en çok 4GB'lık sistem belleğini desteklerken yeni x64 işletim sistemleri, işletim sistemine bağlı olarak, 32 ila 512 GB arasında bir RAM alanını (standart haliyle bile 128 GB'ın üstünde) desteklemektedir ve donanım kapasiteleri ve bellek alanları genişledikçe, 16TB (terabayte) büyüklüğe kadar sanal belleği destekleme potansiyeline sahiptir.

32bit işlem gücünün sınırlarını zorlayan kullanıcılar için 64bit'e geçmek, büyük dosyaların daha hızlı açılabileceği ve karmaşık hesaplamaların daha kısa sürede gerçekleştirilebileceği, kısaca daha fazla verimlilik ve etkinliğe sahip olunacağı anlamına gelmektedir.

Windows XP Professional 64bit Sürümünün En Önemli 10 Faydası:

Birincil Performans::

Applications can preload substantially more data into virtual memory, allowing rapid access by the 64-bit processor.

Windows XP Professional 64bit işletim sistemi birincil performansa önem veren bir işletim sistemidir.Doğal 64bit uygulamaları verileri çok daha hızlı dağıtabilmekte bunun sonucunda da belleğe dayalı uygulamalar da çok daha hızlı ve verimli gerçekleşebilmektedir.Bellekteki veriler sabit diskteki verilere oranla binlerce kat daha hızlı erişilebilen verilerdir.Uygulamalar daha fazla veriyi sanal belleğe yükleyebilir ve 64bit işlemcilerin gerçek hızda erişimine izin verir.

Güçlü Bellek Desteği:

Yukarıda 32bit ve 64bit kıyaslamasında da belirttiğimiz bellek limitlerindeki farkı tabloyla da görelim.

bellektablosuwt5.jpg


Optimize Edilmiş Platform ve Geliştirilmiş İşbirliği:

64bit sürümüyle masaüstü bilgisayarlarınızı workstation'ınızla sonlandırıp performansı ve yönetilebilirliği yükseltebilirsiniz.Windows tabanlı ağınıza 64bit sürümünü ekleyin ve uzaktaki 32bit tabanlı sistemleri de aynı admin seçenekleriyle sanki kendi bilgisayarınızı yönetiyormuş gibi kolayca yönetebilirsiniz.

Önemli Verileriniz İçin Arttırılmış Güvenlik ve Gizlilik:

Windows XP Professional x64 Sürümü Windows Server 2003 SP1 kodlarıyla oluşturulmuş ve işyeri-kritik masaüstü hesapları için optimum güvenlik ve gizlilik sağlanmıştır.Şimdi bilgisayarınızda sunucu ürününün stabilliğini ve güvenilirliğini tecrübe edebilirsiniz.64bit sürümü verilerinizi bozmaya çalışan birçok virüse karşı korunmanıza yardım eder.Bellek bufferınızı aşırı çalıştırmaya çalışan zararlı saldırı programlarına karşı da geliştirilmiş bellek desteğine sahiptir.

Yeniliklere Açıktır:

Birçok 64bit bilgisayarı 32bit'lerin yapabildiğinden daha çok dışsal veri yönetir.64bit ile yeni uygulamaları,oyunları ve araçları eski teknolojilerle mümkün olamayacağı kadar fazla dizayn edebilir,geliştirebilir ve yeniden oluşturabilirsiniz.64bit şimdi ve gelecekteki kullanım için çözümler sunar.

Büyük Esneklik:

64bit çok güçlü bir işletim sistemi olduğundan size Windows 64 üzerinde Windows (WOW64) özelliğini kullanabilme fırsatı verir.32bit işlemleri yapılırken 64bit işlemlerini de aynı verimle gerçekleştirebilirsiniz.

Çoklu Hesaplama ve Çok Çekirdek Desteği:

64bit sürümü 2'den fazla tek çekirdekli işlemciyi ya da çok çekirdekli 64bit işlemcileri maksimum performansla destekler.

Özel ve Teknik Uygulamalarda İleridir:

64bit sürümü; otomobil, uçak dizaynı ya da daha kompleks mühendislik dizaynlarında,hava akımı,gerilim ve ısı hesaplarında ya da 3 boyutlu render işlemlerinde ve daha bir sürü mühendislik ve teknik alanda çok gelişmiş hesaplama teknikleri sunar.

Teknik ve Ticari İşlemler için Tek Masaüstü Bilgisayar:

32bit sürüme sahip birden fazla bilgisayar ya da bir çalışma ağı gerektiren işlemler ve çalışmaları tek bilgisayardan yapabilmenizi sağlar.

Benzer Programlama Modeli:

32bit kullanıcıları için benzer programlama imkanlarını çok daha kapasiteli ve rahat bir ortamda sunar.Böylece kullanıcılar yabancılık çekmezken 64bit sürümünün her türlü avantajından da yararlanmış olur
 
Üst