Windows Vistada Karsilastiğimiz Hatalar - Bug'lar i Burda Paylasalim..

emrealizm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaslar Windows Vista artik yavas yavas yayginlasmaya basladi ve bu aralar nerdeyse tüm bilgisayar kullanicilari işletim sistemi değiştirsemmi yoksa Xp de yada her ne kullaniyorlarsa bundan aynen devam gibisinden bi ikilem içerisinde gördüğüm kadariyla ... Vista kurupta kullanan arkadaslar eminimki birçok sorun yasadilar ve yasiyorlar o sorunlari bu baslik altinda paylasarak çözüm bula biliriz diyedüşünüyorm .. ?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

İlk önce ben karsilastiğim Bi hatadan bahsedeyim :) Windows Vista Home Premium Versiyonunu kullaniyorm ve İnternet Explorer 7 Browserini kullanyorm İE 7 De 6 dan fazla tab açik olduunda ve buna çok dikkat ettim içerisinde Ajax Yapisiyla Yapilandirilmiş 3 Siteye Girdiimde Direk İE kapaniyor ve Bug Hatasi veryor kaç kere denedim bunu ve her seferindede oldu .. Bununla ilgiili bir sorun baskalari yasadimi bilmiyorumama Çözüm yolu umarim çabuk bulunur çünkü çok fena can sıkıcı bir durum :S

Hereke

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet, aynı hatalar vista ultimate de oluyor. Benzer hataları xp de görmüştüm. daha sonra çıkan yamalar ile mi yoksa xp üzerinde ie7 kurduktan sonra mı düzeldi tam bilemiyorum.

snra

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Bu tür hatalar için tek bir konu yerine ayrı ayrı başlıklar açmak daha sonra bulunmaları açısından daha iyi olacaktır.

Soruna gelince, kullandığın bir eklenti de (IE7Pro tarzı) bahsettiğin soruna yol açıyor olabilir. Araçlar menüsünden "Eklentileri Yönet..."i seçerek işine yaramayan eklentileri devreden çıkarmayı dene. Bende IE7Pro'nun eski sürümü buna benzer bir probleme yol açıyordu mesela.

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,162
Az önce bir müşteri geldi. Ne kadar oyun aldıysam çalıştıramıyorum diyor. Karışık yapmışlar. Engelliyor diyor.

Kutay

Asistan
Reaksiyon puanı
0
pesimist dedi ki:
Az önce bir müşteri geldi. Ne kadar oyun aldıysam çalıştıramıyorum diyor. Karışık yapmışlar. Engelliyor diyor.

O müşteri biraz sallamış ben de windows vista ultimate kullanıyorum öyle bir sorunum yok tamam çok hatası olan bir sistem ama yani o müşterinin dediği gibi değil biraz driver güncellesin o zaman belki çalışır

emrealizm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba..
Bu tür hatalar için tek bir konu yerine ayrı ayrı başlıklar açmak daha sonra bulunmaları açısından daha iyi olacaktır.

Aklıma geldi farkli konularda olmasi ama bu sefer gerekli gereksiz fazla forumda konu pisliği olr diye düşündüm ayrica bu konuyu okurken önceden karsilastiği yada önüne gelebilcek hatalarida görüp belkibilgi sahibi olunabilir diye tek baslikta olsa daha iiyi olr diye düsünmüstüm =)

--------------------------------------------------------------------------

valla sorunla baya uğrastm ve hala nedeninibulamamakla beraber şöyle bi çözümle kurtardim sanrim ie 7 yi herhangi bi eklenti yoktu yüklemedim o yüzden eklentilerden olacağini sanmam ama söle bişi vardi ...

masa üstünde bi html dosyasi olusturdum (sebebi internet explorer simgesine basar basmaz hemen kapatmasi) html yi olusyurunca onu açarken yani açmaya çalisirken en azindan ie biraz çalisiyor :D o arada hemen dur butonuna basarak | Araçlar > İnternet Seçenekleri > Programlar Sekmesinde İe 7 yi sıfırlama bölümü var ona basarak hersey düzeldi ama hala sebebinin neolduğunu çözmüş diilim :S

------

eeemmmrrreeeee

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Kutay dedi ki:
pesimist dedi ki:

O müşteri biraz sallamış ben de windows vista ultimate kullanıyorum öyle bir sorunum yok tamam çok hatası olan bir sistem ama yani o müşterinin dediği gibi değil biraz driver güncellesin o zaman belki çalışır
butun oyunlarrı olmasada bazı oyunları calıstırmıyor ozellıkle bıraz eskı oyunları

blogger

Doçent
Reaksiyon puanı
1
eeemmmrrreeeee dedi ki:
Kutay dedi ki:
pesimist dedi ki:

butun oyunlarrı olmasada bazı oyunları calıstırmıyor ozellıkle bıraz eskı oyunları
4-5 senelik oyunlarımı vistada rahatlıkla oynuyorum.Engelliyor diyormuş.Kesin salağın biri ve hiçbi halttan anlamıyo.Adam bi UAC ı kapatır.

wwhirlwind

Profesör
Reaksiyon puanı
2
sp1 cıkacak diye vistaya gecmeyi dusunuyodum ama bu gidisle xp ye devam edecem vista icin driverleriyle birlikte uygun donanımınız ve kullandıgınız prıgramlarda vista ile uyumluysa gecmek dogru ama yoksa xp ye devam aynı benim yaptıgım gibi :)

Mr.Fastfinger

Doçent
Reaksiyon puanı
2
1-Masaüstüne wordpad açıp birşeyler yazıyorum ama bir türlü kayıt olmuyor.
2-Masaüstü simgelerimi diziyorum yenile dedikten sonra yerleri karışıyor.
3-Sebebsiz yere Windows Installer çöktü...

Çözüm:Windowsu onardım biraz uzun sürdü ama napalım.
1.sorun haricinde reinstall ile diğer sorunlar çözüldü ...
Pratik çözümünü bilen varsada paylaşabilir.