Windows Vista mı? Yoksa XP mi?

Anket Windows Vista mı? Yoksa XP mi?

• Kullanılan toplam oy
    889
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ozy33

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ya arkadaşlar bnm bil. vistaydı eve getirtmeden önce xp yaptırdım... vistaya dönmek istiyorum vista yükleyimmi sizce?

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Bende hem xp hem vista var ama tercihim xp.Vista bu kadar geçen zamana karşı çoğu proğram ve aygıta uyumsuz.Uygun sürümleri dahi çaresiz kalıyor.

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Bende hem xp hem vista var ama tercihim xp.Vista bu kadar geçen zamana karşı çoğu proğram ve aygıta uyumsuz.Uygun sürümleri dahi çaresiz kalıyor.
Valla bu uyumsuz yorumunu yaptın ya, ya 1980 öncesi donanım ve yazılım kullanıyorsun(mübalağa tabiiki bu), ya da ciddi bir şekilde vista kullanmaya çalışmadın.

Phantom_TM

Doçent
Reaksiyon puanı
0
eğer donanımınız desteklemiyorsa vistaya geçmeniz zaten saçmalık olur. xp yada vista demek için önce ikisini de tecrübe etmeniz gerekir. ben vistaya çok alıştım şimdi xp ye dönmeyi düşünmüyorum. bana çoğunuz katılmayacak ama performans açısından gözle görülür hiçbir bi fark yok (yeterli donanım ile). performansın artasını da hiçkimse beklememeli zaten. vista yeni donanım ve teknolojilere daha uyumlu. daha fazla güvenli. görsellik açısından daha gösterişli. dx 10+ desteği sadece vistada var. donanım ve yazılımlardaki uyum sorunu neredeyse kalmadı. sonuç olarak gittiği yere kadar vista :D

samet88

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Microsoft, vista yı cıkararak hata yaptı. Bence XP bi 3 yıl daha gündemde kalmalıydı zira xp bi cok acıdan daha kullanıslı buluyorum.
Microsoft, Vista yı üreterek neyi hedefledi bilmiyorum ama pek doğru bir karar verdiği söylenemez. Microsoft önümüzdeki yıllarda da vista gibi işletim sistemlerini üretmeye devam ederse bi çok kişi microsoft ürünlerini kullanmayı bırakacak gibi. Bu durum da diğer işletim sistemleri üreticileri daha kullanışı ve güvenilir işletim sislemleri yapmayı başarırlarsa Microsoft un pabucu dama atılır diye düşünüyorum.

Rapchy

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
119
Vista Ultimate 64 Bit'e geçene kadar Xp diyordum fakat artık kesinlikle V.U.64Bit diyorum

The_Climb

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kesinlikle vista 1,5 yıldır kullanıyorum hiçbir problemle karşılaşmadım

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
XP ve Vista'yi ayni anda kullaniyorum, ama yakinda sadece windows7 olacak
sunu soyleyebilirim vista kesinlikle xp den daha yavas calismiyor, hatta cok daha hizli.
4 gb DDR2 800 ram ve Q9550 ( 3.4 ghz @ FSB 1600 ) olan bir bilgisayarda xp ye gerek yok ama isim geregi zaruret benim icin.
Nasil grafiker mac diyorsa, bilgisayar uzmanida xp der.
ama bu deyis xp iyi oldugundan degil, aksine 6 ay icinde ramazan davulu gibi sisen ve bir turlu temizlenemeyen antik bir sistem icin hic degil ama ugrastigim bilgisayarlarin bir cogu xp li. p3,p4 den mobile/desktop core solo/duo ya kadar centrino m sistemlere kadar mecburen xp.
cunki xp de sorun cikartmayan sistemler bunlar.
ama p4 2.6 ghz ( s478 ) ve 1 gb li ( dual DDR ) makinede vistanin gayet iyi calistigini gordum. cunku gereksiz servisleri kapatmistik.
Vista bellek yiyor evet ama isterseniz yemeyebliyor. Bazi servisleri kapatirsaniz farki anlarsiniz, ve kurmusken ultimate kuralim gerisi yalan dersenizde hata edersiniz cunku bir cok ekstra yuk biniyor bilgisayara ki bu bilgisayar ultimate ozelliklerini kaldirmaz bu yuzden Home Premium oneririm.

Kapatilabilecek servislere ornek bitlocker servisi gereksiz bir servis ( normal kullanicilar icin ) ayrica uzaktan erisim, kablosuz ag yoksa kablosuz ag yonetimi, guvenlik merkezi, volume shadow copy opsiyonu gibi servisleri kapatabilirsiniz.
Ayrica vista HT'yi xp kadar desteklemiyor yani islem parcalama anlaminda HT desteklemiyor, yani destekliyor ama cift islemci ( sanal islemci den farkli olarak cift cekirdekli yada ciftli islemci ) gibi varsayiyor ve islemciyi asiri zorlayabiliyor buda bazi programlarda sisme ve kilitlenmelere sebep oluyor. Asil amacina uygun kullanamiyor.
Sp2 de daha optimize oldugu soylensede yinede Hyper Threading'in kapatilmasi vista'nin performansini artirabilir. Yanliz vista'yi HT aktifken kurup sonradan kapatirsaniz vista hic acilmayabilir.
ben HT vistada ise yaramaz demiyorum Coklu gorev destekleyen programlarda HT etkili oluyor ( %3-%15 ) ama buna uygun olmayan programlar icin HT sorun olabilir. XP ise HT icin biraz daha uygun.
Vista da isi coklu islemcilerde goturuyor.
Sadece dusuk pc lerde windows'u asiri zorlayacak ve kilitlenmelere sebep olacaktir. Heleki Ram'ler dual degilse ve 1 gb sinirinin altindaysa.

Not: Core i7 lerde de HT var ama onlar zaten coklu cekirdekli bu yuzden HT'nin sorun yaratmasi soz konusu degil.

U

uye741984

SDN Okuru
Her ikisinide kullanıyorum benim işime XP daha çok yarıyor. Vistayı denemek ve keşfetmek için kullanıyorum. Birkaç işlem yaptıktan sonra kullanımı zor oluyor. 2 gb ddr2 800 ram var ama yinede RAM Defrag gibi programları kullanarak Vistayı rahatlatıyorum.
i7' ye geçinceye kadar XP kullanmaya devam

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255

cleyderman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tabiki vista diğer pcler perfonmansı düşük olduğu için xp diyorlar artıuk teknoloji ilerledi benim 4 çekirdekli pc im var bu bile demode olmak üzere çağ hızlı gelişiyor, 1 yıl önce 4,000 ytl olan plazma şimdi 1,000 ytl performansınız yüksek ise vista :)

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Ben hep Xp derdim ama şimdi Vista diyorum. Bence güzel...

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
daha iyisi yapılana kadar en iyisi xp

kameraman74

Asistan
Reaksiyon puanı
1
hernekadar xp desemde seven hepsini siler
çok başarılı buldum

Rena

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Daha seri bir işletim sistemi için "XP" diyorum :D

RunoadeS

Asistan
Reaksiyon puanı
2
w7 final sürüm çıkana kadar windows müdavimleri xp'den zor vazgeçer.vista microsoft için bence bir hayal kırıklığı.

fantasticb

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Vista hantal olmasaydı XP'den daha güzel olurdu ama vista ramin yarısını sürekli kullanıyo...

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
Vistayı bilgisayarınız kaldırıyorsa hiç bir sorun yok.Özellikle arayüzü benim çok hoşuma gidiyor.İlk aldığımda bende tedirgin olmuştum çünkü herkez sistemin acayip derecede yavaş olduğunu söylüyodu. :D Arkadaşım 4 kere xp kurdu en sonunda Vista ya karar kıldı.

lara0102

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ya arkadaşlar şu anda evet xp önde çoğu kişi onu seçmekte ama özelliklerine bir bakın ama asıl yerinden herkes xp öne geçsin diye xp özelliklerini yükselterek gösterir,bnce vista açıklayacağım

çünkü xp daha program,donanım vs. gibi özelliklere çok açık yani herşeyi kabul ediyor açık her duruma ve buda onu hızlı gösteriyor,

vistayı çömek zordur hem de vistayı bilgisayara yüklemek için bilgisayrınızın buna uygun olması gerekmektedir,çok yüksek sistem gerektiren bir programı vistaya birde xp ye yükleyin ve sonuca bakın o zaman ne demek istediğimi çok iyi anlarsınız

vistayının kullanışını bir çözdüğünüzde gayet rahat ve gayet hızlı olduğunu göreceksiniz xp nin kullanımı hiç zor değildir xp zaten biz deneme amaçlı üretmiştik ve çok iyi sonuç aldık bunun üzerine vistayıda denedik onun daha yüksek sonuçlar verdiğini gördük 5 ay sonra bütün programların vista üzerine olmasını ve kurulmasını amaçlarız ve size tavsiye vista kullanın vistayı çözdüğünüzde ne kadar yüksek sonuçlar verdiğini göreceksiniz...

lara0102

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu arada vista ramin yarısını kullanmasını siz istediğiniz için kullanır biz vistayı herşeyi açıklar olması için yaptık bir program yüklediğinizde onun ne kadar rh ne kadar ram kullanacağını size sorar evt diyip geçerseniz tabi ki kullanır biz bu yüzden de ona vista dedik arkadaşlar

lara0102

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
vista yavaş değildir vistayı yüksek sistemli bir bilgisayara kurulur diğer sistemi yetmeyen bir bilgisayara kurarsanız tabi ki de yavaş olur arkadaşlar vistanın özelliklerini okuyup cevap yazın lütfen eğer vista kötü olsa idi biz onu windows 95 ile birlikte kurardık xp den dah yüksek olduğunu biz kendi gözlerimizle yaparken üreticiden alırken gördük lütfen yani

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...