Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
vistayı adam akıllı incelemediğimiz için şu an XP daha işlevsel. ama illaki yeniye geçildiğinde biraz bocalama olur. zamanla vistada vazgeçilmez olacaktır.
Benim elimde şuan ikisi de var. Yedekleyip tekrar kuruyorum bazen. Ama performans istiyorsak ve RAM imiz 2 GB den azsa kesinlikle XP. Görsellik isteyen zaten Vista yı seçer. ( Aslında Xp temalarla Vistaya tıpatıp benzetilebiliyor ) . Şu andan sonra Vista almak aptallıktır. Windows 7 çıkana kadar XP öneririm. Windows 7 güzel olacak görürsünüz.
İşletim sistemlerinde esas olan onu kullanacak kişinin ne beklediğidir.Görsellik olarak vista güzel görünsede hala bır cok programın calısmaması benı acıkcası sınır edıyor.Makinam vistayı cok rahat kaldıracak düzeyde işlemci Intel Quad Core 6500 Ram 4 Gb DDR3 1333 Mhz Anakart Asus P5E3 HDD de 2 TB ama ben Xp de aldıgım keyifi vistada alamadım.Belki ilerleyen dönemlerde vista da yapılacak önemli değiişiklikler sonrası kurarım ama Suan Kesinlikle Xp Diyorum.
Bazı sebepler;
Hızlı arama
Çalıştır ve ara modülü bir arada
görsellik
canlı görev çubuğu ve küçük resimler
İlk çıktığı günden beri vista kullanıyorum.
Hiç bir donanım sorunu yaşamadım.
Yükleyemediğim oyun olmadı.
Microsoft Visual Basic 2008 hiç bukadar rahat kullanmamıştım.
ilk çıktığında 1gb ramle kullanıyordum hafif kasıyordu ama sonradan 4gb takınca uçtu diyebilirm.
kopyala yapıştır işlemleri xpye göre neredeyse 2 kat daha hızlı.
Ve her kez için görsellik.
XP de profesyonel olabilirsiniz. Vista alışım sürecine geçiş zordur 1 haftanızı alır.
Bilgisayarınızın performansıda önemli tabi.
eğer pc kullanmaktaki amaçlarınızın başında oyun oynamak geliyorsa kesinlik vista derim crysis tarzı dx 10 destekli oyunlarda bariz fark var diğer bir kısmı media center edition kumandam sayesinde odamda istediğim gibi filmleri izleyip resimlere bakabiliyorum hatta tv out sayesinde tvde de kullanıyorum hatta abartacak olursak ppc sayesinde kontrol ederek müziklerimi evin heryerinde dinleebiliyor isteğim yerd emüzik dğiştirebiliyorum. Diğer bir unsur güvenlik xp vistaya göre çok savunmasız her ne kadar vistaki uac (user Accaunt control) özelliği bazen canımızı sıksada gerçekten çok işe yarıor özellikle explorer üzerinde yabancı bir active -x uyarı vermesi sizden habersiz arka planda sizden izin istemeden çalışmak isteyen programları tesbit edebiliyorsunuz. kopyalama seçenekleri ve dahası benim için görselliğinden ziyade isteklerime sorunsuz bir biçimde yanıt vermesi görsellik istiyorsanız ubuntu kullanın derim compiz fusion ile harikalar yaratabilirsiniz eğer vistaya geçmekte kararlıysanız ve sorun yaşamak istemiyorsanız yapacaklarınız.
1- kurulumu Vista SP1 paketi entgre edilmiş ama kurcuklanmamış temiz bir dvd ile kurmak.
2- kalkıpta zart diye cd deki sürücüleri yüklemeyin bi araştırın format önce güncel sürücüleri indirin.
3. en az 40 gb alana kurun ki sanal bellek sorunu yaşamayın.
4. Nortondan uzak durun.
5. fazla ıngıl cıngıl yazılım yüklemeyin
6. dx 9 eksiklerinizi giderin çoğu kişi oyunların hata vermesinden şikayetçidir işte sorun burada arkadaş diğeri ise sürücüler
kendi tecrübelerimle bir kılavuz gibi bişi oldu umarım faydalı olur
ben xp kullanıyorum. zorunlu olarak iTunes programı var bilgisayarımda. onunla uğraştıkça vista mista teneke gibi görünüyor gözüme afedersiniz. param olsun 3000/4000 ytl gibi elveda diyeceğim bill gates abiye.
Vista..dan sonra xp kullanınca aradaki farkı çok iyi gözlemliyorum.Özellikle hızlı arama özelliği ve görsel efektler sayesinde vista benim için daha iyi...