Windows Update

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Dora
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Dora

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,812
Herkese selam 2 gündür büyük bir problemim var. İş sebebi ile taşınabilir wifi/ data hattı kullanıyorum. 2 gündür bilgisayar kendi kendine bir şeyler indiriyor. Sağ alttaki ikonlarda bir şey göremiyorum. config üstünden windows update devredışı ve win yazılımları güncellenmiyor ama 1 gb 2gb derken gittikçe giden internet download miktarları mevcut. Bunun ne olduğnu nasıl anlarım veya nasıl durdururum. Aynı zamanda driver booster yüklü ve oradan da gelen bir güncelleme söz konusu değil

Dora

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,812
Bütün sorunum burada başlıyor zaten. Update yapmıyor. Windows güncellemeleri durmuş durumda ve durduğu için pc bana kızarcasına uyarı veriyor. Görünürde inen bir şey yok ama aktifte veri kaydım tak tak tak gidiyor

EA14

Doçent
Reaksiyon puanı
190
bilgisayar yabancı bir yazılım (virüs) ile download yapıyor olabilir. malwarebyte antivirüs 14 günlük trial programı kur ve bilgisayarı tarat. virüs bulursa silip, programı kaldırabilirsin. sorunum çözülebilir.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,027
Microsoft'un olmayan programlar kendileri güncelleniyor. (Firefox, Opera ....)

Dora

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,812
@kmurat evet günceller, fakat bir uyarı vermez mi? Ve bu ne kadar olur 2 gb download aldım ağ bağlantısını kesip yeniden bağladım tekrar devam etti 100mb, 200mb. Hiç bir yerde bilgi yok. Tamamen gizli indiriliyor.

TheHan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
@kmurat evet günceller, fakat bir uyarı vermez mi? Ve bu ne kadar olur 2 gb download aldım ağ bağlantısını kesip yeniden bağladım tekrar devam etti 100mb, 200mb. Hiç bir yerde bilgi yok. Tamamen gizli indiriliyor.
eğer bilgisayara wifi ile bağlanıyorsan Ayarlar-Ağ ve İnternet-Wi-Fİ-Hangi wifi ağına bağlıysan onun adına bir kere tıklıyorsun hemen aşağıda Tarifeli Bağlantı olarak ayarla yazar onu aktif et ve bilgisayarı yeniden başlat yeniden bir şeyler indiriyor mu diye bir bak

Dora

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,812
Hayır, usb olarak takılan eski tip data modem ile bağlanıyorum. Sim kart aparatı ile.

TheHan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
eğer işin acil değilse bir format atmanı öneririm laptop mu ?

Dora

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,812
Evet laptop, format atmam için 1 tb yakın yedekleme almam gerekir ve kurulu olan bir çok program var yani o iş asla içine giremeyeceğim bir çözüm yolu

TheHan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Görev yöneticisi-Performans-Orada hangi aygıt ile internete bağlanıyorsan ona tıkla sol altta Kaynak İzleyicisi çıkıyormu ? çıkıyorsa tıkla

---- Mesajlar birleştirildi ----

Sana önerebileceğim program var NetBalancer bu program veri akışını izliyor hangi uygulama interneti kullanıyor gösteriyor

Son düzenleme:

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,629
evet günceller, fakat bir uyarı vermez mi?
Bunu Ayarlar / Güncelleştirme ve Güvenlik / Windows Update / Gelişmiş Seçenekler'den kapatabilirsiniz.
Görünürde inen bir şey yok ama aktifte veri kaydım tak tak tak gidiyor
İnternetinizi başka bir program da kullanabilir. Örneğin Windows Store bildirimde bulunmadan otomatik olarak güncelliyor.

Dora

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,812
Herkese çok teşekkür ederim. Yeni ilgilenebildim. Sorunun kaynağı svchost.exe bunu ne yapmamız gerekli yedikçe yiyor doymuyor bu şey?

EA14

Doçent
Reaksiyon puanı
190
yan sütunda kullanıcı adı olan kısımda system değilde başka birşey yazıyorsa virüs. malwarebyte antivirüs 14 günlük trial kur tarat bilgisayarı; temizlenir.

Dora

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,812
System dışında network service, local service ve pc adım olan ÆSir yazıyor toplamda 73 tane var çok abartı sanki malwarebyte buldu düzeltti bir şerler ama yine aynı

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,629
Herkese çok teşekkür ederim. Yeni ilgilenebildim. Sorunun kaynağı svchost.exe bunu ne yapmamız gerekli yedikçe yiyor doymuyor bu şey?
Görev yöneticisinden kapatmayı dene. Başlangıç bölümünde etkin ise devre dışı bırak.

---- Mesajlar birleştirildi ----

Görev yöneticisinden kapatmayı dene. Başlangıç bölümünde etkin ise devre dışı bırak.

Son düzenleme:

Dora

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,812
Yardımlarınız için teşekkür ederim çözdüm sorunu :)

Dora

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,812
24 saat bıraktım güncelleme yapsın. 6 aylık güncellemeyi bitirdi. Tek derdi buymuş. İncelerken svchost.exe ve devamında auto***.exe'de win upadateleri için izinsiz indirmelere başladı. Ne var yok indirdim ama şimdi beni tek rahatsız eden 70in üstünde svc dosyasının hizmetlerde olması.

Windows aşırı önemli dediği güncellemeleri izin vermesen bile svc aracılğıyla indirirmiş. Yani teslim oldum :) Net Balancer ile takip ettim oradan svc'yi durduruyorum 5 dk sonra tekrar downloada başlıyormuş.