Windows Update Tamamen Kapatma

AimCraviTe

Asistan
Reaksiyon puanı
27
Merhaba SDN ailesi, Bu yazımızda Microsoft güncelleme servisi olan Windows update (Windows Güncelleme) servisini bilgisayarımızda tamamen kapatma senaryosunu anlatacagım.Aslında sorunumuzu bir kaç şekilde çözebiliyoruz size en yakın ve en mantıklı olanı tercih ederseniz işinize o şekilde yarayacağını tahmin ediyorum.

Öncelikle neden Windows update servisini neden istemeyiz ? Windows update bizlere herzaman güncel stabil yazılımı ulaştırmak istesede,bazı sorunları beraberinde getirdiği de doğrudur.Çeşitli nedenlerden dolayı bu güncellemeleri almak istemeyebiliriz.Bunun için bu servisten tamamen yada geçici yada belirli zaman aralığı doğrultusunda kurtulabiliriz.Evet şimdi başlayalım.

1. Öncelikle Windows+R tuş kombinasyonuyla Çalıştır penceresini açalım.
  2. Services.msc yazalım Hizmetler penceresi açıldığını göreceksiniz.
  3. “Windows Update” servisini bulup çift tıklayalım.
  4. Başlangıç türüne “Devre Dışı” Yapalım.
  5. Kurtarma menüsünden “Birinci hata,İkinci hata,Sonraki hatalar” ayarlarına eylet yürütme yapalım.
  6. Tamam diyerek windows update olayından geçici yada belirli zaman aralığı doğrultusunda kurtulabiliriz
Bu şekilde windows update servisinden kurtulabiliriz.Ama burda şöyle bir riskimiz var bu servis bilgisayarımıza yüklediğimiz başka bir program tarafından yada başka nedenlerle bir şekilde yeniden başlayarak update servisine bağlanabilir.Şimdi anlatacağım windows update servisini tamamen bilgisayarımızda yok etme metodu.

1. Windows+R tuş kombinasyonuyla Çalıştır penceresini açalım.
  2. Services.msc yazalım Hizmetler penceresi açıldığını göreceksiniz
  3. “Windows Update” servisini bulup çift tıklayalım.
  4. Hizmet adı “wuauserv” not defterine not edelim.
  5. Bu hizmeti tamamen bilgisayarımızdan siliyoruz.
Komut İstemi’ni açarak Kullanacağınız komut sc delete hizmet_adı şeklinde olacak.
Komut istemini açmayı bilmiyorsanız: Başlat>Ara kısmına cmd yazın gelen yazılıma Vista / 7 kullanıcıları sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştır demelidirler.XP üzerinde başlat>çalıştır>cmd yazıp enterlamak yeterlidir

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
çok gereksiz ve saçma işlem en güvenli ve stabil windows güncel windows'dur güncellemesi kapalı windows çökmeye mecburdur.

Emir Timur

Doçent
Reaksiyon puanı
445
Kapatmak istemem ama zamanlayabilsek güzel olurdu. Ben küçük bir registry dosyası ile "indirilmeden önce bana sor" seçeneğini uyguladım, ancak bazen bilgisayarı açtığımda interneti 5-10 dakika kullanamıyorum. Çünkü svchost adlı işlem bağlantıyı sömürüyor ki bu bazen her açılışta oluyor ki gayet sinir bozucu.

Pcji

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bazen güncelleme gerçekten sorun yaratabiliyor. O yüzden kapatmak çözüm olabilir.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
windows'un güncellemesini kapatmak cahilliktir kapatmayın açık olmalı en güvenli ve performanslı windows en güncel olanıdır...

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Hort yapıyorum cahillikle alakası yok bilmişlik yapmayın lütfen bilgisayarı her açtığım da internetim yavaş oluyor görev yöneticisini açtığım zaman interneti bir şey tamamen kullanıyor software distribution klasöründe 3-4 GB dosya oluyor windwos update hizmetini kapatsam bile bi bakıyorum açık halde duruyor şuab bu konuda ki 2.yöntem ile tamamen sildim hizmeti internet kendine geldi. AKN olan internetler de başa bela oluyor.