Windows update ram kullanma sorunu!!

TheFlowers

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Herkese merhaba. Ben bilgisayarima yeni format attım windowsun güncellemelerini almak istiyorum fakat windows update denetleme yapmaya başlayınca svchost işleminde ram kullanimi %90-95e çıkıyor ve pc kullanilmaz oluyor. Donup kaliyor falan böyle olduğu için güncelleme yapamaz oldum. Virüs var demeyin format atmadan önce tüm bilgisayarı baştan aşa taratmistim. Şimdi ben bu sorunu nasıl çözeceğim? Nasıl güncelleme yapacağım? (Hizmetlerden windows updateyi kapatınca geçiyor)

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Bu olay bellek sızıntısından kaynaklı olduğu için böyle. Tavsiyem bir bios güncellemesi yap ve bir şekilde Windows Update'yi çalıştır ve güncellemeleri yükle büyük ihtimalle sorun çözülecek. Çözülmezse Windows 10 RedStone gömülü .iso kalıbıyla tekrar format atacaksın.

TheFlowers

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Bu olay bellek sızıntısından kaynaklı olduğu için böyle. Tavsiyem bir bios güncellemesi yap ve bir şekilde Windows Update'yi çalıştır ve güncellemeleri yükle büyük ihtimalle sorun çözülecek. Çözülmezse Windows 10 RedStone gömülü .iso kalıbıyla tekrar format atacaksın.
Sistemim maksimum windows 7yi destekliyor fazlasini kuramiyorum. Zaten desteklesede kurmam. Bios güncellemenin bir sistem gereksinimi falan var mıdır?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Sistemim maksimum windows 7yi destekliyor fazlasini kuramiyorum. Zaten desteklesede kurmam. Bios güncellemenin bir sistem gereksinimi falan var mıdır?
Bios güncellemesi sistem gereksinimi gerektirmez. Anakartın üstündeki bios eepromunun yazılımı yenilenecek sadece. Anakart marka model veya dizüstüyse onun marka modelini verir misin ? Sadece bu olayı Windows Update de mi yapıyor başka uygulamalarda yapıyor mu ?

TheFlowers

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Bios güncellemesi sistem gereksinimi gerektirmez. Anakartın üstündeki bios eepromunun yazılımı yenilenecek sadece. Anakart marka model veya dizüstüyse onun marka modelini verir misin ? Sadece bu olayı Windows Update de mi yapıyor başka uygulamalarda yapıyor mu ?
Anakartım Asus P5B. Bu ram sorunu sadece windows update denetleme yapmaya başlayınca svchost işleminde oluyor. Windows updateyi hizmetlerden kapatınca geçiyor.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Anakartım Asus P5B. Bu ram sorunu sadece windows update denetleme yapmaya başlayınca svchost işleminde oluyor. Windows updateyi hizmetlerden kapatınca geçiyor.
O zaman Windows Servislerinden hızlı getirmeyi devre dışı bırak düzelir.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Bir zararı olmaz, başlat > çalıştır yada Windows tuşu + R

services.msc

Orda hızlı getirme var sağ tık özellikler devre dışı bu kadar. Yeniden başlatmayı unutma.

TheFlowers

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Bir zararı olmaz, başlat > çalıştır yada Windows tuşu + R

services.msc

Orda hızlı getirme var sağ tık özellikler devre dışı bu kadar. Yeniden başlatmayı unutma.
Sonradan etkinleştirebiliyoruz herhal?