Yardım Windows Update Bazı Ayarlar Kuruluşunuz Tarafından Yönetilir Hatası

XxS4M1xX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
1625692082533.png

bu hatayı alıyorum çözümü varmıdır?

Sağne

Asistan
Reaksiyon puanı
23
hangi sürüme yüklüyordunuz

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,391
Kayıt defteri düzenleyicisini (regedit) açtıktan sonra şu ayarlara ilişkin tam bir ekran görüntüsü paylaşır mısın?
Kod:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\NoWindowsUpdate
Güncelleştirmelerde herhangi bir kısıtlama var mı, kontrol edelim.

D

Deleted member 6640047

SDN Okuru
CMD ye şu kodu yazın ve ekran görüntünüzü atın:
Kod:
slmgr -dli

XxS4M1xX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
CMD ye şu kodu yazın ve ekran görüntünüzü atın:
Kod:
slmgr -dli
windows 10 orjinal değilmiydi ?
1625801261362.png

Kayıt defteri düzenleyicisini (regedit) açtıktan sonra şu ayarlara ilişkin tam bir ekran görüntüsü paylaşır mısın?
Kod:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\NoWindowsUpdate
Güncelleştirmelerde herhangi bir kısıtlama var mı, kontrol edelim.
öyle bir yer yok diyor
1625801413710.png

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,391
Windows Ara'ya
gpedit.msc
yazıp ENTER'la.

Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi üzerinden
Bilgisayar Yapılandırması > Yönetim Şablonları > Tüm Ayarlar
Durum'a tıkla.
Normalde hepsi varsayılan olarak "Yapılandırılmadı" olmalı.
Kontrol eder misin? Herhangi bir ilke ayarında değişiklik varsa değiştirip "Uygula" yapalım.

Aşağıdaki görsel temsilidir.

Ekli dosyalar

• ekran.JPG
    ekran.JPG
    129.1 KB · Görüntüleme: 191

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,391
Windows Update penceresindeki kısıtlama kalktı mı?

MMTKR

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
521
windows hizmetlerini sıfırla
tahminim win10 hızlandırma diye interneten araştırdın ordan bazı windowshizmetlerini kapatın bum windows güncellmerli hata veri bu beim tahminim

muskbey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Cihazınız bir etki alanında mı?

Büyük ihtimalle öyle.

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,391
dediklerinizi yaptım fakat geçmedi
Mesaj otomatik birleştirildi:

etki alanı derken?
Pro Retail sürüm seninkisi. Onun kastettiği KMS ile lisanslama, yani bilgisayar doğrudan Microsoft ile bağlantı kurmaz. KMS sunucusuna bağlanarak lisanslama işlemi gerçekleştirilir.

Belki kullandığın veya yükleyip kaldırdığın üçüncü parti güvenlik yazılımı Windows Update'in kontrolünü devralmış olabilir. Çünkü çoğu güvenlik yazılımı pek çok Windows ayarını değiştirmemize izin vermiyor, erişimleri ve değişiklikleri sınırlı kılıyor.

XxS4M1xX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Pro Retail sürüm seninkisi. Onun kastettiği KMS ile lisanslama, yani bilgisayar doğrudan Microsoft ile bağlantı kurmaz. KMS sunucusuna bağlanarak lisanslama işlemi gerçekleştirilir.

Belki kullandığın veya yükleyip kaldırdığın üçüncü parti güvenlik yazılımı Windows Update'in kontrolünü devralmış olabilir. Çünkü çoğu güvenlik yazılımı pek çok Windows ayarını değiştirmemize izin vermiyor, erişimleri ve değişiklikleri sınırlı kılıyor.
peki nasıl eski haline döndürücem

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
O&O Shut Up ile kapatmış olabilirsin. Yada buna benzer programlar kullanırsan Update'i kapatmak için, bu hatayı verir.

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,391
Kişisel bir bilgisayar için Windows işletim sistemini etkinleştirmenin iki yolu vardır. Bunlardan biri dijital lisans, diğeri de ürün anahtarıdır. Genel olarak bu lisanslar kalıcı olarak etkinleştirilir ki yukarıda paylaştığın görselde [Lisans Durumu: Lisanslı] olarak yazmaktadır.

Microsoft Windows'un perakende sürümünü (Windows Professional) kullanıyorsunuz -bildiğim kadarıyla- KMS etkinleştirmesi Windows Enterprise sürümünde olur. KMS ile perakende sürümünü etkinleştirilebildiğine ilişkin bir bilgiye hiç rastlamadım.

Son düzenleme:

XxS4M1xX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Kişisel bir bilgisayar için Windows işletim sistemini etkinleştirmenin iki yolu vardır. Bunlardan biri dijital lisans, diğeri de ürün anahtarıdır. Genel olarak bu lisanslar kalıcı olarak etkinleştirilir ki yukarıda paylaştığın görselde [Lisans Durumu: Lisanslı] olarak yazmaktadır.

Microsoft Windows'un perakende sürümünü (Windows Professional) kullanıyorsunuz -bildiğim kadarıyla- KMS etkinleştirmesi Windows Enterprise sürümünde olur. KMS ile perakende sürümünü etkinleştirilebildiğine ilişkin bir bilgiye hiç rastlamadım.
yok arkadaş işletim sistemini nerden edindiğimi sormuş. ben laptopu aldığımda içinde yüklü olarak aldım teknosadan

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,391
ben laptopu aldığımda içinde yüklü olarak aldım teknosadan
Windows perakende istemcisini KMS aktivasyonuna dönüştürme konusunda birtakım bilgiler okumuştum ama tersinin mümkün olduğunu bilmiyordum. Microsoft ve bilgisayar üreticileri arasında farklı ve yeni bir uygulama olmalı. Bilgisayarının tam olarak marka modeli nedir? KMS dediğin şey ne uzantılı? *.exe dosyası mı, *.bat dosyası mı? Ekran görüntüsü paylaşır mısın?