Windows Sistem Bilgisini Gizliyor

Bu konuyu okuyanlar

Creative

Kör Cerrah
Emektar
Katılım
12 Eylül 2009
Mesajlar
13,836
Çözümler
2
Reaksiyon puanı
17,257
Puanları
113
Yaş
39
fading-control-panel.jpg

Windows 10 20H2'nin piyasaya sürülmesiyle, Microsoft artık saygıdeğer sistem kontrol paneline erişimi engelliyor ve bunun yerine kullanıcıları yeni güncellenen 'Hakkında' ayarları sayfasına yönlendiriyor.

Sistem kontrol paneli ilk olarak Windows NT 3.51 ve Windows 95'te tanıtıldı ve yüklü Windows sürümü, işletim sisteminin bit tipi, bilgisayar adı, çalışma grubu, CPU ve bellek hakkında bilgi sağlamaktadır.

Kontrol paneli bir bilgisayar hakkında pek çok bilgi sağladığından, genellikle bir Windows bilgisayarda sorun giderirken veya bilgisayarın temel bilgilerini belirlerken kullanılır.

system-control-panel.jpg

Temmuz ayında BleepingComputer, Microsoft'un 'Hakkında' ayar sayfasını, sistem sayfasında bulunan bilgilerin tamamını olmasa da çoğunu içerecek şekilde güncellediğini bildirdi. O sırada Microsoft, sistem kontrol panelini açarken kullanıcıyı Hakkında sayfasına yönlendiren gizli bir özelliği de test ediyordu.

Windows 10 20H2 ile Microsoft, kontrol panelinin tabutuna bir çivi daha çaktı ve şimdi kullanıcıların sistem kontrol paneline erişmesini engelliyor. Şimdi, bir kullanıcı onu açmaya çalıştığında, bunun yerine Hakkında sayfasına getiriliyor.

Windows 10 20H2'de SYSTEM'e nasıl erişilir

Microsoft, SYSTEM kontrol panelini yeniden yönlendirirken, özel olarak hazırlanmış bir Windows kısayolu aracılığıyla ona erişmenin bir yolu mevcut.

Sistem kontrol panelini açan bir kısayol oluşturmak için lütfen şu adımları izleyin:

- Windows Masaüstü'nü görebilmek için tüm açık uygulamaları ve klasörleri simge durumuna küçültün.
- Masaüstünü sağ tıklayın ve aşağıda gösterildiği gibi Yeni> Kısayol'u seçin.

TCxvZLpOVC.png


- Kısayol Oluştur penceresi açıldığında, gezgin kabuğunu kopyalayıp alana explorer shell:::{BB06C0E4-D293-4f75-8A90-CB05B6477EEE} yapıştırın. Ardından İleri düğmesine basın.

explorer_hHKR8ReQ1j.png


- Şimdi kısayolu adlandırmanızı isteyen bir sayfada olacaksınız. İsim olarak Sistem Bilgisi girin ve İleri butonuna basın.

explorer_rMRmvm2pvF.png


- Şimdi Masaüstünüzde Sistem Bilgisi adlı bir kısayol oluşturulacak ve bu kısayol sistem kontrol panelini tekrar açmak için kullanılabilecek.

explorer_X5sK5eGhQ2.png


Kolay gelsin..
 
Üst