Windows Saatinin Sürekli İleri Gitmesi

agali043

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkese merhaba.Başlıkta da ifade ettiğim gibi Windows saati günde ortalama 10-15 dk ileri gidiyor.Nette araştırınca sorunun genelde bios pilinin bittiği yönünde olduğunu gördüm.Ama bios pilinin bitmiş veya zayıflamış olsa saat geri kalır diye düşünüyorum.Sizlerin düşüncesi nedir.Yardım ederseniz sevinirim..

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Hergün belirli bir saatte mi oluyor ileri gitme, yoksa rastgele zamanlarda mı oluyor. Eğer belirli bir saatte oluyorsa bölge dil seçeneklerinden saat dilimi ayarı yapman gerekebilir.

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Windows saatini bir seferlik online eşitleme yapınız ve saatinizi bu yolla normal vakte ayarlayınız. Ardında online eşitleme özelliğini kapatarak birkaç gün daha sorunun devam edip etmediğini kontrol ediniz lütfen

agali043

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hergün belirli bir saatte mi oluyor ileri gitme, yoksa rastgele zamanlarda mı oluyor. Eğer belirli bir saatte oluyorsa bölge dil seçeneklerinden saat dilimi ayarı yapman gerekebilir.
Birdenbire 10-15 dk ileri gitme diye bir durum yok.Mesela ilk mesajımı attığım zaman eşitleme yaptıktan sonra (yaklaşık 5 saat önce) şimdi kontrol ettim 2 dk ilerlemiş.

Windows saatini bir seferlik online eşitleme yapınız ve saatinizi bu yolla normal vakte ayarlayınız. Ardında online eşitleme özelliğini kapatarak birkaç gün daha sorunun devam edip etmediğini kontrol ediniz lütfen

Eşitledim ve kapattım.
Ama şöyle birşey var ki ben manuel eşitleme yapınca doğru saate geliyor.
Şimdi kronometreyle küçük bir test yaptım bilgisayarın saati 5 dk da 5 saniye ileride.yani daha hızlı çalışıyor.