Windows programları açılmıyor!!

Mahsum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar böyle bir sorunu ne duydum ne gördüm. Yaklaşık 1.5-2 yıldır format atmamış olmama rağmen süper çalışan sistemim bugün durduk yere (yada sorunu ben anlamadığımdan böyle diyorum) windows programlarını açmamaya başladı. Paint, not defteri, word, media player... Fakat farklı çalıştıra basıp geçerli kullanıcı seçeneğini seçince gayet rahat açılıyor. Birde güvenli kipte sorunsuz açılıyor. Fakat normal windowsta deneyince hata vermeyi bile bırak görev yöneticisinde bile gözükmüyor. Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler...

Bu arada işletim sistemim Windows XP

Wolker

Profesör
Reaksiyon puanı
2
sistem geri yüklemesi yap , son kurdugun yazılım(lar)ı kaldır , sistemi viruslere yada spyware'a karşı tarat olmadı güzel bir format at ...

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
yani wolkerin dediği gibi önce bi geri yükleme yap ki son yüklediğin programlardan olan hatalar geri gitsin. yine düzelmezse güvenli kipten bi tarama yapmayı dene. sorunun başka türlü çözülmez gibime geliyo

Mahsum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sistem geri yüklemesi yap , son kurdugun yazılım(lar)ı kaldır , sistemi viruslere yada spyware'a karşı tarat olmadı güzel bir format at ...

Sistem geri yükleme uzun zamandır kapalı :( ayrıca bu olaydan önce de yeni bi program falan yüklememiştim. Kaspersky 7 kullanıyorum. Ama sanki 'birşey' windows programlarını kullanmamı engelliyor. Çünkü farklı çalıştır deyince açılıyorlar.

SeRCaN

Asistan
Reaksiyon puanı
0
pc de başka bir kullanıcı hesabı warmı administrator dışında ?

(sorun bence anlatacağım olay ama çözümü şu an aklıma gelmiyor) c:/windows/system32 üzerindeki hakların alınmış olmalı sisteme admin olarak giren biri dışında kimse kaldıramaz bu yetkiyi ama merak ettiğim konu şu güvenli kipte de aynısı olması gerekirdi (eğer admin olarak değil de kendi kull. adınla giriyosan)

KintaRo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Bilgisayarım'a girin. Yukardan Araçlar'dan Klasör Seçenekleri'ne gelin. Açılan pencerede Görünüm'e gelin ve Basit Dosya Paylaşımı Kullan seçeneğinin işaretini kaldırın:

Daha sonra Bilgisayarım'a gelın. C:\ sürücüsüne girin ve Windows klasorunun üzerine sağ tıklayıp paylaşım ve güvenlik'i seçin. Açılan pencerede Güvenlik kısmına gelin ve Gelişmiş'e basın. Açılan pencereden Sahibi kısmına gelin ve Alttaki listeden kendi kullanıcı adınızın üstüne tıklayın ve altındaki Nesnelerin ve alt kapsayıcıların sahipliğini değiştir seçeneğini işaretleyip uygula diyin.

Bu işlemden sonra dosyaların sahipliğinin alınması işlemi başlayacak ve bu biraz uzun sürebilir. Sabırlı olun. Bu işlemde bittikten sonra büyük ihtimal sorununuz çözülmüş olacaktır.

Mahsum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarım'a girin. Yukardan Araçlar'dan Klasör Seçenekleri'ne gelin. Açılan pencerede Görünüm'e gelin ve Basit Dosya Paylaşımı Kullan seçeneğinin işaretini kaldırın:

Daha sonra Bilgisayarım'a gelın. C:\ sürücüsüne girin ve Windows klasorunun üzerine sağ tıklayıp paylaşım ve güvenlik'i seçin. Açılan pencerede Güvenlik kısmına gelin ve Gelişmiş'e basın. Açılan pencereden Sahibi kısmına gelin ve Alttaki listeden kendi kullanıcı adınızın üstüne tıklayın ve altındaki Nesnelerin ve alt kapsayıcıların sahipliğini değiştir seçeneğini işaretleyip uygula diyin.

Bu işlemden sonra dosyaların sahipliğinin alınması işlemi başlayacak ve bu biraz uzun sürebilir. Sabırlı olun. Bu işlemde bittikten sonra büyük ihtimal sorununuz çözülmüş olacaktır.

Evet dediğinizi yaptım. Fakat sorunum kalkmadı. Küçük ama deli eden bir sorun.:( Ayrıca birşeyi belirteyim: Dediğinizi normal windowsta hata verdiğinden yapamadım. Güvenli kipte sorunsuz yapabildim ancak

KintaRo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Olsun güvenli kipte'de yapsan da olur ama düzelmemesi ilginç. Aklıma takıldı şimdi senin grup üyeliklerinde bir sorun var demek ki. Şimdi şöyle bir deneme yapalım. Müşterinin bilgisayarında olduğum için resimsiz halledeceğiz bu işi :-)

Masaüstündeki Bilgisayarım simgesine sağ tıklayın Yönet'i seçin. Açılan pencereden Yerel kullanıcılar ve Gruplar'dan Users'a gelin. Sağdaki listeden KullanıcıAdınıza sağtıklayıp özelliklere gelin.Açılan pencerede yukardan üyelik kısmına gelin ve listede Administrators ve Users olup olmadığına bakın. Eğer varsa burdan değil demektir. Eğer yoksa Alttan Ekle'ye basıp açılan pencereden Gelişmiş'e tıklayın. Şimdi Bul'a basın ve gelen listeden Administators/Users hangisi sizde yok ise onu seçip Tamam'a basın, Gelen pencerede gene Tamam'a basın ve diğerinde gene Tamam'a basın. Bilgisayar'î kapatıp açın. Umarım bu sefer olmuştur. Olmadı ise haber edin başka bir yöntem deneyelim :-)

Not: Bilgisayar önümüzde olmadığı için mecburen deneme/yanılma yöntemi denememiz gerekiyor.

Son düzenleme:

Mahsum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Masaüstündeki Bilgisayarım simgesine sağ tıklayın Yönet'i seçin. Açılan pencereden Yerel kullanıcılar ve Gruplar'dan Users'a gelin. Sağdaki listeden KullanıcıAdınıza sağtıklayıp özelliklere gelin.Açılan pencerede yukardan üyelik kısmına gelin ve listede Administrators ve Users olup olmadığına bakın. Eğer varsa burdan değil demektir. Eğer yoksa Alttan Ekle'ye basıp açılan pencereden Gelişmiş'e tıklayın. Şimdi Bul'a basın ve gelen listeden Administators/Users hangisi sizde yok ise onu seçip Tamam'a basın, Gelen pencerede gene Tamam'a basın ve diğerinde gene Tamam'a basın. Bilgisayar'î kapatıp açın. Umarım bu sefer olmuştur. Olmadı ise haber edin başka bir yöntem deneyelim :-)

Evet bu kısmı aynen yaptım ama yine olmadı:o nasıl bişey anlamadım. bugün kaspersky ile virüs taraması yaptım birşeyde çıkmadı.
Ayrıca çalışmayan programlar: Notepad Media player wordpad paint. Yalnız ilginçtir ki çalıştıra adını yazınca açılıyor :confused:

Reaksiyon puanı
189
c sürücüsünde windows klasörüne girilir

regedit.exe dosyası kopyalanıp regedit.com ismi ile değiştirilir ve çift tıklanıp registry editor e girilir.

ardından HKEY_CLASSES_ROOT\exefile\shell\open\command yolu izlenir ve içindeki değerler alttaki ile değiştirilir

"%1" %*

artık exe'lere çift tıklayınca düzgün çalışması gerekir....

Mahsum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
c sürücüsünde windows klasörüne girilir

regedit.exe dosyası kopyalanıp regedit.com ismi ile değiştirilir ve çift tıklanıp registry editor e girilir.

ardından HKEY_CLASSES_ROOT\exefile\shell\open\command yolu izlenir ve içindeki değerler alttaki ile değiştirilir

"%1" %*

artık exe'lere çift tıklayınca düzgün çalışması gerekir....

Teşekkürler cevabın için. Evet tam olarak dediğiniz gibi yaptım. Açıkçası zaten öyleydi o komut satırı. :o
sorunu tam olarak anlayamadım ne virüs nede başka birşey var. Kullanıcı da kısıtlı değil artık (kintaro sağolsun :))

Komanachi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim de bir fikrim var, garip gelebilir. Geçenlerde aynı sorun bir arkadaşta da olmuştu. Windows 'un yüklü olduğu sürücüde hata denetimi yaptık. Sorunun kaynağını biz de bulamadık ama sorun çözüldü. Denemenizi tavsiye ederim...

Mahsum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Diğer bir şeyde şu ki; "birşey" sanki mspaint.exe notepad.exe gibi çalışmayan exe lere ambargo koymuş gibi.:D çünkü mspaint.exe dosyasını kopyalayıp farklı isim verince gayet rahat açılıyor.:confused::rolleyes:

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Keşke sistem geri yükleme açık olsaydı. :S Bende aynı sorunu bu yöntem ile aşmıştım. Sana kolay gelsin, Windows'un sorunu bitmez.

mustapha_84

Doçent
Reaksiyon puanı
3
O kadar şey söylenmişki dayanamadım birşeyde ben söylim bari birde bunu dene.program ekle kaldırdan windows bilesenlerine gel ve kaldır özellikle birinci seçenegi sonra xp cdni tak windows bilesenlerini tekrar yükle bakalım ne olacak.

Mahsum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
O kadar şey söylenmişki dayanamadım birşeyde ben söylim bari birde bunu dene.program ekle kaldırdan windows bilesenlerine gel ve kaldır özellikle birinci seçenegi sonra xp cdni tak windows bilesenlerini tekrar yükle bakalım ne olacak.

Bunu da denemeye çalıştım ama "Windows Bileşenlerini Ekle/Kaldır" a basınca bi ton kayıp inf dosyası (netoc.inf vs vs) hatası verip açılmıyor.:( Bakcaz artık yarın arkadaşımdan eksik inf ve onun windowstaki exe leri alıp bendekilerle değiştireceğim. Düzelirse bu konuda sizleri bilgilendiririm. :)

titanyum

Profesör
Reaksiyon puanı
7
çok uzun işler bunlar bas formatı gitsin önemli olanları dvd/cd yada başka bir belleğe at tertemiz olur çıkar

firstknigth

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ARKADAŞLAR BENİM ŞÖYLE BİR PROBLEMİM VAR ;

BİLGİSAYAR YÖNETİMİNDEN YEREL KULLANICILAR VE GRUPLARA GİRİYORUM. ADMINISTRATOR HESABINA SAĞ TIKLAYIP ÖZELLİKLERDEN ÜYELİĞE TIKLADIĞIMDA "administrator kullanıcısının özellikleri okunmaya çalışlırken şu oluştu. server hizmeti başlamadı." UYARISI VERİYOR.
SINIRLI HESAPTA DA AYNI UYARIYI VERİYOR.
AYRICA "IUSR" ve "IWAM" DİYE İKİ HESAP VAR BUNLARI SİLİYORUM PCYİ KAPATIP AÇTIĞIMDA TEKRAR GERİ GELİYORLAR.
SADECE HESABI KAPATMAYA İZİN VAR.KAPATIYORUM.
"IUSR" DE "Internet Konuk Hesabı" "Internet Information Services'a anonim erişim için yerleşik hesap"
"IWAM" DA " İşlem uygulamaları dışında Internet Information Services'a anonim erişim için kullanılan yerleşik hesap" DİYE AÇIKLAMA VAR.
YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.

firstknigth

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
4 gündür koskoca forumda bir ALLAH ın kulu cevap yazmaz mı ? pes doğrusu ! adminlere ve yöneticilere teessüf ederim !

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Beyler Benim Pc Windows 8 . Benimde Bi sorunum Var metin2.exe fln tıklıyorum hata vermiyor ama açılmıyorda çoğu exeler öle oluyor biri yardımcı olabilirmi