Windows phone vs android

teknokoli07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar benim 600 tl bütçem var nokıa lumıa 520 almayı düşünüyorum ama arkadaşlarım androidli telefon al diyor sizce androidli bir telefon mu yoksa windows phone lu bir telefonmu alayım çıkmazda kaldım

bazılarıda 600 tl ye satılan androidlerin cansıkacağını söylüyor açıkcası ne yapacağımı bilemiyorum :helpsmilie::sleep:

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
al lumia 520 çok yeterli bi telefon bence aramak konuşmak vs için beklentini yüksek tutmayacaksın ama ;) 600liralık androidler pek hoş olmuyor 2. ele yönelebilrisin şöyle bi galaxy s2 bulabilsen hoş olur :)

rtgrlndr

Profesör
Reaksiyon puanı
4
sıfır lumıa al... dokunmatiği fln iyi. androidde o fiyat aralığına iyi telefon bulamazsın sıfır.

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
WP8 düşük bütçe için iyi bir seçim. Şayet Android alırsan kasmalardan geçilmez.

semih61

Profesör
Reaksiyon puanı
43
oyun ve uygulama beklentin yoksa ve arayüzü hoşuna gittiyse lumia al ama oyun uygulama vazgeçilmezinse ace 2 gibi modellere yönelebilirsin.temizinden s2 en iyisi olur

Reaksiyon puanı
2,148
3310 da çok akıcı ama almıyoruz. Windows Phone işletim sisteminin daha alacağı yol var ben olsam almazdım.

MrtAltg

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
12,109
s3 -s4 gibi cekirdek zengini cihazlarda var ama 3310 gibi cekirdeksiz cihaz karşısında rehberiniaçmaktan bile aciz kalıyor andoridde en azından kitlenme kasılma yapmıyor 3310

Reaksiyon puanı
2,148
İşte ben de ondan bahsediyorum, telefon özellikleri olarak hızlı akıcı olabilir rehberi şak diye açar ama bi uygulama yüklemeye gelince androidle yarışamaz.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
wp sistemi henüz gelişmekte . android e göre akıcı olsa da uygulama azlığından dolayı bir süre sonra sıkıcı gelir . şuan bir telefon alınacaksa bence android . wp nin 2-3 senesi daha var .

MrtAltg

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
12,109
uygulama yüklense ne olacak o kadar gelişmeye rağmen hala hata verip çöküyorsa yapacak birşey kalmıyor android için diğer platformlarla yarışabileceği tek şey uygulama sayısı oda yarısı çöp ve virüs e gidiyor ne kalıyor geriye ? koca bir hiç

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
uygulama yüklense ne olacak o kadar gelişmeye rağmen hala hata verip çöküyorsa yapacak birşey kalmıyor android için diğer platformlarla yarışabileceği tek şey uygulama sayısı oda yarısı çöp ve virüs e gidiyor ne kalıyor geriye ? koca bir hiç
afedersin hocam da ben şu ana kadar sayamayacağım kadar uygulama yükledim ve hiç biri çökmedi. tamam ben androide yüzde yüz güvenli her uygulama sorunsuz çalışır demiyorum ama sizin genellemenizi yanlış buluyorum. çöpse neden bu mobil sektörde android lider ?

MrtAltg

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
12,109
sıkıntı şurda isteyen istediğini kullanır ama bizim insanımızda kötüleme huyu var bir cihazı bir sistemi kullandınmı ?hayır o zaman nesine kötülüyorsun beğenecek oalnında düşüncelerini değiştiriyorsun kötüleceyek olursak ios dada wp dede androiddede bir sürü sorun yazarım şuraya peki ne olacak cevap basit ORHAN BABA ne demiş hatasız kul olmaz hatamla sev beni :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

afedersin hocam da ben şu ana kadar sayamayacağım kadar uygulama yükledim ve hiç biri çökmedi. tamam ben androide yüzde yüz güvenli her uygulama sorunsuz çalışır demiyorum ama sizin genellemenizi yanlış buluyorum. çöpse neden bu mobil sektörde android lider ?

şu an lider olması iyi olduğunu göstermez windows da pc sektöründe lider ama virüsden gecilmiyor okdar donanımı o kadar yazılımı yapıyorlarsa lidere göre sorunsuz çalışması lazım derim bakınız ios halen uygulama kalitesinde bir numara andoridden düşükdonanımla çalışıyor ne kasılma oluyor ne kitlenme nede uygulamada çökme şimdi buna kötüdiyebilrmisiniz adamlar hakkını veriyor andoidinde vermesi lazımdiyorumartık

Reaksiyon puanı
2,148
Ben olsam almam diyorum. Bahsettiği telefon kasmaz çökmez ama uygulama kanadında da eksik diyorum ortada bi yalan mı var [MENTION=15808]Awerz[/MENTION]?

MrtAltg

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
12,109
Ben olsam almam diyorum. Bahsettiği telefon kasmaz çökmez ama uygulama kanadında da eksik diyorum ortada bi yalan mı var @Awerz?

evet uygulama kısmında eksikliği var ama hızlı bir şekilde kapanıyor . standart bir kullancısının ihtiyacı olan uygularmaların büyük bir bölümü marketinde mevcut

Reaksiyon puanı
2,148
Ortada bir yalan yoksa benim kişisel görüşüme neden bu kadar takıyorsun anlamadım.

Androidin de her yanı kasıyor sanki, Ace var bende ne kapanır ne kitlenir.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
sıkıntı şurda isteyen istediğini kullanır ama bizim insanımızda kötüleme huyu var bir cihazı bir sistemi kullandınmı ?hayır o zaman nesine kötülüyorsun beğenecek oalnında düşüncelerini değiştiriyorsun kötüleceyek olursak ios dada wp dede androiddede bir sürü sorun yazarım şuraya peki ne olacak cevap basit ORHAN BABA ne demiş hatasız kul olmaz hatamla sev beni :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

şu an lider olması iyi olduğunu göstermez windows da pc sektöründe lider ama virüsden gecilmiyor okdar donanımı o kadar yazılımı yapıyorlarsa lidere göre sorunsuz çalışması lazım derim bakınız ios halen uygulama kalitesinde bir numara andoridden düşükdonanımla çalışıyor ne kasılma oluyor ne kitlenme nede uygulamada çökme şimdi buna kötüdiyebilrmisiniz adamlar hakkını veriyor andoidinde vermesi lazımdiyorumartık
hocam ben windows tan gayet memnunum kendi adınıza konuşunuz. ios a işinin hakkını vermiyor diyen yok zaten hocam. google da zaten bu konuda çalışıyor . her sürüm bir öncekini göre daha iyi oluyor . şunu unutmayın ios stabil tamam ama sizi mahkum ediyor. karşılaştırma yaparken bunu da göz önüne alınız lütfen .

ahmetnazim

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bi bitmediniz hızlı işletim sistemciler. Sizin işletim sistemleriniz Android'in verdiğin rahatlığın çeyreğini veriyor mu sanki? Kaldı ki stock Android gayet akıcı, yetersiz telefona verilen ağır arayüzler yüzünden kasıyor çoğu telefon.

MrtAltg

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
12,109
Bi bitmediniz hızlı işletim sistemciler. Sizin işletim sistemleriniz Android'in verdiğin rahatlığın çeyreğini veriyor mu sanki? Kaldı ki stock Android gayet akıcı, yetersiz telefona verilen ağır arayüzler yüzünden kasıyor çoğu telefon.
ios ve wp de arayüz yok kullanıcıyı daha bir duvarkağıtı koyamıyoruz diye ağlıyorlar andoridde var arayüz kastırıyor diyorlar hangi yalana inanalım bizde şaşırdık

ahmetnazim

Doçent
Reaksiyon puanı
0
ios ve wp de arayüz yok kullanıcıyı daha bir duvarkağıtı koyamıyoruz diye ağlıyorlar andoridde var arayüz kastırıyor diyorlar hangi yalana inanalım bizde şaşırdık

Geçen bununla aynı amaçlı bir konuya yazmıştım bir yazı bir daha yazamicam valla lebleli gibi aynı konudan açıldığı için bana da bıkkınlık geldi hepsinde de aynı muhabbet dönüyor

sevket_19

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Android kullanmak bilgisayar kullanmaya benzer sen sürekli proğram kurarsan hiç çerez önbellek vs gibi temizleme işlemleri yapmazsan cihaz kasmaya başlar.Mesela örnek veriyim benim kız kardeşim pcyi kullandığında pcye oturduğumda pc çok ağır çalışırdı en ufak bişide takılırdı.Ama erkek kardeşim kullanınca pc bırakın kasmayı kendinden beklenmeyen performansı verir.Şimdi androidte de böyle özgürsünüz ancak her özgürlüğün de bir bedeli vardır.Ya android alırsın doğru düzgün kullanırsın özgürlüğü yaşarsın yada ben uğraşmam dersin gidersin içi boş ama hızlı wp8 tercih edersin.Ben akıllı telefon alıyorum 600 liradan fazla para veriyorum ancak ekrana bişi ekleyemiyorum menüye geçiyorsun liste şeklinde bişi açıyorsun arayüz sanki paintle çizilmiş markete giriyorsun oyunlar atari oyunu birkaçtane güzel var onlarda paralı.Bazı çok zeki arkadaşlar androidte çok uygulama var ancak çoğu çöp demiş girin wp8 mağazasına bakın orda da birsürü çöp uygulama dolu.En azından androidte fazla uygulama var çöp olsa bile kıyaslama yapabiliyoruz ama wp8de hem uygulama az hemde olanların çoğu çöp.Androidte paralı bir uygulama beğendin indir apksını kullan sonuna kadar özgürsün.Diğerinde öle bişi varmı bilmiyorum olsada android kadar yaygın değildir.Karar senin artık bu noktadan sonra ben android kullanıyorum memnunum.Ne zaman wp marketinde kaliteli uygulamalar arttı özelleştirmeye de izin verdi o zman geçerim ben yoksa sonuna kadar android.

MrtAltg

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
12,109
bir zeki arkadaşımız demişki paralı uygulamaları bedavaya yükle aç parantez hırsızlık yap bunun adı özgürlük önce gidin bir gpl lisansını okuyun der bir başkası özgür yazılımın hırsızlık yapmakla eşdeğer olmadığın görün sonra gelin der ayrıca gel kapılşalım derim sende s3 veya s4 yada muadili bir andorid cihaza 100 program kur aynısını bende wp ye kurayım ayın sonunda hangisi kasılmaya başlayacak ? söyleyeyim şimdiden sana cihazımda 112 program ve 43 oyun yüklü 6-7 aydan beri kullanıyorum ve en ufak bir takılma yok sana bir not daha aylardan beri cihazı kapatmadım varsa bunu yapacak bir android gel derim sonra bahane üretme bana yokarayüz takılıyor yok ekran resmı takıldı felan diye apk ya özgür diyen şahsiyet symbiandaki sis dosyalarını wmdekicap dosyalarınıda bir zahmet öğreniversin derim

sevket_19

Doçent
Reaksiyon puanı
0
He zaten hepimiz pcde lisanslı yazılım kullanıyoruz ya çok düşünüyoruz ya hırsız mıyız diye bide telefonu kaldı.Yıllarca insanları sömürdüler zaten gereksiz proğramlar için 50-60 lirası giden insanlar vardı hatırlatırım.Bir uygulama indiriyorduk eskiden cep telefonuna 75-80lira bu neydi peki.Bırakta biraz da biz sömürelim onlar zamanında yeterince soydular bizi zaten.Hırsızlıkmış hangi proğramı lisanslı kullanıyorsunuz kaç kişi orjinal windows kuruyor acaba.Pcde kullanmayın o zaman oda hırsızlık.Prağramları da parayla al o zaman neden ücretsiz indiriyorsun emek hırsızlığı değil mi buda yükleme o zaman proğram da.Gelelim kasmalara ben 1 yıldır s3 kullanıyorum 108 proğram var hiç kasıldığını görmedim diyende gördüm 40 uygulama yükü olup kastı diyenide aynı cihazlar değil mi sence neden acaba neden bu fark pcyi ben kullandığımda kasıyor da kardeşim kullanınca uçuyor biraz düşün bunları sonra gel.Herşey sisteme bağlı değil kullanıcıya da bağlı.

sevket_19

Doçent
Reaksiyon puanı
0
bahaneler başladı :)

Bahane mi wp kullanıyorsun anladığım kadarıyla ve windosw yüklü pcler de kullanıyorsun eminim ki peki söler misin bana yüklü olan sürüm lisanslı mı yada pcde kaç tane yüklü lisanslı proğramın var yada nerde gördün lisanslı proğram yükleyen insanlar ben androidte adam proğram yapmış indiyorum apksını hırsızlık yapıyorum sende pcde lisanslı olmayan proğramlar yüklüyorsun sonra crack yapıyorsun peki ne fark var 2si arasında ?

ümmet:D

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bahane mi wp kullanıyorsun anladığım kadarıyla ve windosw yüklü pcler de kullanıyorsun eminim ki peki söler misin bana yüklü olan sürüm lisanslı mı yada pcde kaç tane yüklü lisanslı proğramın var yada nerde gördün lisanslı proğram yükleyen insanlar ben androidte adam proğram yapmış indiyorum apksını hırsızlık yapıyorum sende pcde lisanslı olmayan proğramlar yüklüyorsun sonra crack yapıyorsun peki ne fark var 2si arasında ?

Haklısın adamım

teknokoli07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sanırım 600 tl ye en iyi telefon nokıa lumia 520 bayramda alacam
Z

ghostmans

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Yorumları okuyamadım fakat ben haftalardır araştırıyorum.Yabancı forumlara girdim yabancı videoları bile ingilizcem iyi olmamasına rağmen defalarca izledim.Şu anda wp çook stabil ve çoook hoş bir işletim sistemi bence.Ve uzun süre kullanabilirsin diye düşünüyorum.Fakat mağazası gerçekten kötü.İstersen windows phone store sitesine girip kullanıcı yorumlarını oku .Wp daha oturmamış bir sistem diğer sistem (uygulama olarak) Diğer sistemlerde ilk başta böyleydi.Ben hala wp nun daha 1-2 senesi olduğuna inanıyorum.Şu uygulamaları da bir geliştirsinler varya bence telefon piyasasını altüst edicekler.Özellikle nokia wp na çok önem veriyor bu yüzden bundan 1-2 sene sonra nokia yine telefon piyasısını ele geçiricek diye düşünüyorum tabi adımlarını doğru atarsa ve şu windows bu kadar ağır çalışmayı bırakırsa.Fakat şu anda eğer bu iki işletim sistemini karşılaştırıcak olursan android bi adım daha önde.Her ne kadar stabil bir işletim sistemi olmasada uygulamalar gün geçtikçe iyileşiyor ve ileriye dönük telefonlar yapılıyor androidin hantallığı bilindiği için.Benim tavsiyem şu an yeni bir telefon alıcaksan eğer uygulama kullanıırm diyorsan kesinlikle bu iki işletim sistemi arasından android fakat dersen ben foto mu çekerim müziğimi dinlerim videomu izlerim mesaj atıp telefonla konuşurum öle facebook muş twitter mış benim işim olmaz o zamanda wp lu bir telefon seçmelisin.