Windows pardus açılış önceliği

carpediem3474

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar bilgisayarıma hem windows hem de pardus yüklü. açılışta default olarak pardus açılıyor fakat ben default olarak windows un açılmasını istiyorum. bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Reaksiyon puanı
2,148
startup manager diye program var ubuntuda ben öyle hallediyorum, pardusta da işe yarayabilir

DebrisRat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sistem ayarları içerisindeki açılış yöneticisini bul orada açılınca kurulu işletim sistemleri gelir. hangisinin başında işaret varsa önceliklidir. PARDUS ön tanımlı olarak işaretli gelmekte. dolayısı ile PARDUS dışındaki işletim sistemine işaret koyup (sadece 1 tanesini seçebilirsin) uygula kapat deyip ardından sistemini reboot edersen muhtemelen otomatik olarak seçtiğin işletim sistemi default olarak seçili gelir. işletim sistemi seçim ekranında koyu çerçevelenen alanda eğer windows un koyulaşmışsa işlemi başarmışsın demektir.
kolay gelsin.

DebrisRat

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
Bunu Windows üzerindende EasyBCD programıyla yapabiliyoruz... Çok kolay..

harun.arslan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yöneticim modunda grub.cfg dosyasını açıp default yazısının karşısındaki rakamı değiştirerek...

harun.arslan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Pardus'ta bunu yapmak için bir arayüz var. DebrisRat açıklamış. İnsanları direkt konfigürasyona yönlendirmeyin.

Pardusta zaten var. Bunu herkes biliyor.

_KadıköyRAP_' in "startup manager diye program var ubuntuda ben öyle hallediyorum, pardusta da işe yarayabilir " yazısına binaen Ubuntu ve türevleri için yazdım..

Uzun uzun yazmadım.

Karıştırsınlar boşverin...

Boza yapa öğrenir insan...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
yönetici modunda nasıl açabiliriz dosyayı? ben değeri değiştiriyorum fakat kaydedemiyorum

sumeyrademirci

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Eğer kullandığın sürümü 2011 ve üstüyse tasmadan işlemlerini yapabilirsin, pardus menüsü+ sistem ayarları+açılış yöneticisi seçeneğinden başlangıçta boot edilmesini istediğin işletim sistemini seçip işlemleri onayladıktan sonra hallolur :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Aslında her ikisi de; Çünkü pardus linux çekirdeği üzerinde geliştirilmiş bir işletim sistemidir. Tam olarak anlatılmak istenirse linux genelleme olarak tümünün ismidir.

Mert Şefik

Profesör
Reaksiyon puanı
3,580
Merhaba bende win xp ve Ubuntu kurulu ben ubuntuyu üste almak işitiyorum hiç onu görmeden direk win açılıyor Easybcd programı kullansam olur mu