Windows. Old Geri Dönüş Nasıl Yapılmalı?

34362452342134235

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhaba SDN Ailesi
Windows insider'ım. Son sürümde optimizasyon gitti.
Bir de ek olarak Sunucularım port sorunları ile cebelleşmeye başladı. Derken.. Format atmaya karar verdim. Kurarken tüm dosyaları windows. Old klasörüne taşımakta. Şimdi sorum şu;
Ben formattan vazgeçtim ve Windows. Old'a geri dönmek istiyorum ne yapmam lazım?
-Windows. Old içindeki sürümüm En son Insider sürümü.
-Format attığım sürüm Normal windows 10 pro uefi Gpt sistem.
Format atarken ayrıca ana bölüm tablosu olan (windows'un barındırdığı büyük alan)
Hariç, Boot, recovery bölümlerini sildim. O şekilde format'a başladım.

Şimdi ben bu windows'u başka bir klasöre kurtarma modundan taşısam windows. Old'u geri çıkartsam normal windows 10 bölümlendirmeleri değiştirdiği halde başarılı olurmuyum? Yoksa sistem uçar mı?

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,395
Windows, önceki sistem dosyalarınızı “Windows.old” klasöründe ve yeni sistemin yükleme dosyaları “$ Windows. ~ BT” klasöründe (gizlidir, klasör seçeneklerinde gizli dosyaları göstererek bu klasör görülebilir) (10 günlük süre sınırı ile) tutar. Bu klasörler, yeni sisteme güncelleme / yükseltme sonrasında ihtiyaç duyabilecek dosya veya ayarları kurtarmak için yedek olarak kullanılabilir. Bkz1. Bkz2.

Aşağıdaki görsel temsilidir, Google'dan aratarak mesaja eklenmiştir.

7VU09P.png

Bilgi Notu:
Windows 10'daki $ WINDOWS. ~ BT klasörünü silmeyi seçerseniz, önceki Windows 10 sürümüne veya PC'nizin yüklediği önceki Windows sürümüne geçemezsiniz.

Bu bilgiler ışığında,
bilmiyorum böyle bir şey daha önce hiç tecrübe edinmedim ama şöyle bir şey yapmayı deneyebilirsin.

Lünux tabanlı Live CD ile C yerel diskindeki $ Windows. ~ BT ve Windows.old klasörlerini (bunlar toplamda 6GB'den büyüktür) bir USB veya harici bir HDD'ye at veya HDD üzerinde bir disk bölümü oluştur ve bu dosyaları oraya at. Windows.old dosyasını ismini Wxxx.old gibi şey yaz, çünkü bir sonraki işlemde (eğer başarılı olursa) başka bir Windows.old dosyası daha oluşacak. Bkz.

Sonra Windows 10 pro medyan ile UEFI modunda kuruluma geç.

Yalnız şu ekranda yükselti seç.

C9769W.png

Kuruluma devam et, önceki Insider'ı Yerel Hesap mı yoksa Microsoft Hesabı ile kullanıyorsan artık o hesap ile kurulumu tamamla.

Sistem açıldıktan sonra şurada belirtildiği gibi Windows insider'a geri dönmeyi deneyin.

Herhangi bir hata veya geri döndürülmede sorun olursa, Yedeğini aldığınız Windows.old klasörlerini C konumuna kopyalayın ve sonra tekrar deneyin.

Son düzenleme:

34362452342134235

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Windows, önceki sistem dosyalarınızı “Windows.old” klasöründe ve yeni sistemin yükleme dosyaları “$ Windows. ~ BT” klasöründe (gizlidir, klasör seçeneklerinde gizli dosyaları göstererek bu klasör görülebilir) (10 günlük süre sınırı ile) tutar. Bu klasörler, yeni sisteme güncelleme / yükseltme sonrasında ihtiyaç duyabilecek dosya veya ayarları kurtarmak için yedek olarak kullanılabilir. Bkz1. Bkz2.

Aşağıdaki görsel temsilidir, Google'dan aratarak mesaja eklenmiştir.

7VU09P.png

Bilgi Notu:
Windows 10'daki $ WINDOWS. ~ BT klasörünü silmeyi seçerseniz, önceki Windows 10 sürümüne veya PC'nizin yüklediği önceki Windows sürümüne geçemezsiniz.

Bu bilgiler ışığında,
bilmiyorum böyle bir şey daha önce hiç tecrübe edinmedim ama şöyle bir şey yapmayı deneyebilirsin.

Lünux tabanlı Live CD ile C yerel diskindeki $ Windows. ~ BT ve Windows.old klasörlerini (bunlar toplamda 6GB'den büyüktür) bir USB veya harici bir HDD'ye at veya HDD üzerinde bir disk bölümü oluştur ve bu dosyaları oraya at. Windows.old dosyasını ismini Wxxx.old gibi şey yaz, çünkü bir sonraki işlemde (eğer başarılı olursa) başka bir Windows.old dosyası daha oluşacak. Bkz.

Sonra Windows 10 pro medyan ile UEFI modunda kuruluma geç.

Yalnız şu ekranda yükselti seç.

C9769W.png

Kuruluma devam et, önceki Insider'ı Yerel Hesap mı yoksa Microsoft Hesabı ile kullanıyorsan artık o hesap ile kurulumu tamamla.

Sistem açıldıktan sonra şurada belirtildiği gibi Windows insider'a geri dönmeyi deneyin.

Herhangi bir hata veya geri döndürülmede sorun olursa, Yedeğini aldığınız Windows.old klasörlerini C konumuna kopyalayın ve sonra tekrar deneyin.
Sağol dostum eywallah! Yararlı bir cevap

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,395
Sağol dostum eywallah! Yararlı bir cevap
Konuda bir eksiklik vs. var mı tekrardan bakayım derken ancak şunu fark ettim.
Eğer yukarıdaki işlemler son adıma kadar başarılı bir şekilde tamamlanırsa, Windows insider'a geri dönmeyi denemeden önce, Yerel diskinizde Windows.old klasörü ve dosya ismini değiştirdiğiniz Wxxx.old klasörleri yer alacak. Bir önceki Windows insider'a geri dönmek için, yükseltme ile kurulumda oluşacak olan Windows.old'u silip diğer Wxxx.old'u da Windows.old olarak yeniden isimlendirmeniz gerekecek. Çünkü, bu değişikliği yapmazsanız, sorun yaşanılan Windows Insider'a geri dönülür. Biraz uzun oldu ama umarım anlatabilmişimdir ve umarım işe yarar. Kolay gelsin.