Windows Live Messenger 9.0

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Daha 8.5 sürümü çıkmamışken Windows Live Messenger 9 ile ilgili bilgiler sızdı. Olası çıkış tarihini ve beklenen yenilikleri açıklıyoruz.

Biz Windows Live Messenger 8.5'in nihai sürümünü beklerken, Microsoft'un 9.0 sürümü üzerinde şimdiden çalıştığı bilgisi sızdı. Bu bilgiler bir üniversite konferansı sırasında bir Microsoft çalışanı tarafından söylenenlere dayanıyor. Tabii ne kadar doğru veya yanlış konusunda derinlemesine bilgimiz yok; fakat elde sadece"çıkacakmış" sözlerinden fazlası olduğu için aktarma gereği hissediyoruz.

Kişisel WLM

Yeni sürümde yeni bir yazılım programlama arayüzü (API) yer alacak ve bu API sayesinde WLM üzerine kurulu yazılımlar üretilebilecek. Bu da demek oluyo ki kişiselleştirilmiş Windows Live Messenger sürümleri görebiliriz; örneğin WLM üstüne kurulu bir SDN Messenger görürseniz şaşırmayın. Bu konudaki ayrıntılar şu an pek geniş değil.

9.0 ile birlikte Vista ile daha da uyumlu bir WLM karşımızda olacak. Çoklu ses/video görüşmeleri yapabilme özelliğinin bu sürümde beklendiği söylense de, daha sonraki sürümlere kalma olasılığı var. Microsoft'un WLM'ı AIM, Google Talk, ICQ gibi diğer mesajlaşma yazılımları ile uyumlu hale getirme çabası içinde olduğu da biliniyor. Bu yönde daha önce Yahoo Messenger ile ortak bir çalışma yapılmıştı. Bu konuda da somut bir gelişme beklenebilir.

Ne Zamana?

WLM 9.0'ın çıkış tarihi 2008 sonu olarak planlanıyor, ancak 2009 başlarına sarkması da ihtimal dahilinde. Bu bilgilerin değişmeye meyilli olduğunu hatırlatalım.

Bilgi İçin: Windows Live Messenger
Yazan: Saner Apaydın
SDN - http://shiftdelete.net

mavinok.ta

Dekan
Reaksiyon puanı
13
hmmmm güzel gelişmeler mevcut...
beklemedeyiz :)

MSDN

Profesör
Reaksiyon puanı
22
peh yine bişi olcağı yok

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
Ben hala 8.1 kullanıyorum ama çıktığı zaman bişiler düşünürüz. :)

tahir2023

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ABD Merkez bankasının manüplatörleri aracılığıyla arada dünya piyasalarını yoklamak adına çıkardığı spekülatif açıklamalar gibi Microsoft da yokluyor işte böyle. Daha ortada fol yok yumurta yok. Ona bakılırsa bu programın 10uncu sürümü de çıkacak zaman içinde. Oraya kadar götürebiliriz.

Dcan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
çıkmasını 4 gözle bekliyorum

mymadman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
şimdi senin kullandığın 8.1 yada msn sürümlerini takip eden bir kullanıcı isen 8.5 tir.
bu 9.0 BETA ((((((BETA)))))) normalde 2008 ortalarında çıkması planlanan yazılım

ARKADAŞLAR TEKRAR EDİYORUM BU BETA ZATEN STABİL OLAMSINA İMKAN YOK ÇÜNKÜ DAHA YENİ.

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
Final sürümü 8.5tir, MS 9.0.1407 betayı internete yaydı.

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
9.0 betayı kullanıyoruz SDN'de çoktan verildi

mymadman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
okey bu haber o zaman senin için eski ben daha haberi olmayan kişiler için verdim programı mesela tahir2023 gibi..

tertunc

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
21
Bende var ;)

Hemde yamasız Türkçe...