Windows Gezgini Çalışmayı Durdurdu Hakkında

BeBeT0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Windows 7 Kullanıcısıyım Ve 15.07.2010 Tarihinden beri bilgisayarımda arada bir windows gezgini çalışmayı durdurdu hatasını alıyorum. Gerçekten çok sinir bozucu bir hata çünkü oyun oynarken veyahut başka birşey yaparken gitmesi insanı sinir ediyor ki herşeyiniz yarım kalıyor geri geliyor ancak bu hataya kimse kesin bir çözüm bulamadı

O tarihten beri kurmaya çalıştıgım programlar ve kurduklarım

K-Lite Codec Pack 6.2.0
Zone Alarm Extrem suite (lisanslı aldım ancak win 7 ye halen uyumsuz paramı geri almayı planlıyorum)

ve hatam devam etmekte çogu forumda k-lite codec pacdan denmiş ancak kaldırıyorum sorun devam ediyor orj kaspersky internet securty 2011 kullanıcısıyım ve bilgisayarımda virüs bulunmuyor gün içerisinde 2 kere tarattım.Bu konuya bir çözüm getirmek gerekiyor.akıl hastası olmaya ramak kaldı

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
başlat > cmd > /sfc scannow
komutunu deneyin.

banada olmuştu bi kaç kere bişey yüklediğinden oluyor da onu bende bulamadım.. format atmışdım yedek alıp..

BeBeT0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
çok sinir bozucu bişi onuda yaptım ama komut bulunamadı diyor win 7 dvd takıp yapınca falan xD

BeBeT0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
dogrulayalım bakalım ne çıkıcak :) ayrıca format falan atamicağımdan dolayı bir alternatif bulmam gerekiyor gibi :)

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
sisteme entegre çalışan dosyaları kapatıp deneyin bide..
(antivirüs, download managers vs)

support.microsoft.com da geniş bi arama yaparsanız çözümü bulursunuz gibi geliyor..

BeBeT0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
yapmıştım zaten orada bişi bulamadım :) araştırıyorum halen inş çözecegim

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
bulursan bizede yaz :) sistem geri yükleme noktası oluşturduysan işe yarayabilir..

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
1-Başlat>Çalıştır>cmd
Kod:
sfc /scannow
(işlemden sonra bilgisayarı yeniden başlatın.)

2-Klite ve ekibini sistemden uzak tutun.. Gerekirse hiç kodek programı kurmadan devam edin.
(KMPlayer, PotPlayer, Splayer veya VLC LAN bütün gereksinimleri karşılar.)

3-Glary Utilities 100% ücretsiz sistem aracı ile tarama yaparak bulunan hataları düzeltin.

4-Bu ayın sonunda çıkacak olan SP1 bu sorunların hepsine çözüm getirecektir.

yusher

Profesör
Reaksiyon puanı
12
tema falan yüklediysen o da yapar böyle şeyler.

BeBeT0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
1-Kaspersky İle uzaktan yakından alakası bile olmadıgını ögrendim kaspersky müşteri hizmetleri ve teknik servise sordum yabancı işin ehli olanlara kasperskyın asla böyle bir hata neden olamiyacagı olursa para iadesi edicektirini söylediler o kunuda içim rahat
2- K-Lite Ekibini kullanmazsam bilgisayarımdaki 720p ve 1080pleri nasıl izlicem orası sorun olucak win 7 de playerlerin çogunda çözünürlük sorunu var bol miktarda
3-Verdigin programı deneyecegim sorunumu çözecegine inanıyorum
4-Scan yaptım bozuk dosyalar var dedi ama log dosyasına giriş yapamıyorum yönetici olmama ragmen
5-SP1 kurduktan sonrada geçer inş tamamen

---------- saat 01:04 eklendi ---------- önceki mesaj saat 01:02 eklenmişti ----------

tema falan yüklediysen o da yapar böyle şeyler.

windows 7 ye tema kurmak akıl karı olmadıgından kurmadım bile zaten kendisi süper :)

yusher

Profesör
Reaksiyon puanı
12
bi de ayrıca sistem her hata verdiğinde bilgisayarım/yönet/olay görüntüleyici/windows kayıtları/sistem'e bak.orda hatayla ilgili daha çok ayrıntı var.

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Böyle bir hata ile hiç karşılaşmadım ama, internette çeşitli çözüm önerileri mevcut. Belki de çoktan denemişsindir.

arkadaşlar ben sorunu çözdüm. Klasör seçeneklerinden "her zaman simge göster" gibi bir seçenek var onu işaretleyince çözülüyor. Sorun codec hatası büyük ihtimal. yanlış bir codec ile önizleme yapmaya çalışıyor ve hata alıyor.

BeBeT0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
SPlayer denemiştim win 7 de çözünürlük sorunu çıkartıyor hd ler bile bulanıklaşıyordu Pot playeri deneyecegim ayrıca

Combined-Community-Codec-Pack vardı bir aralar onuda kullanabilirim sanırım win 7 de sorun çıkartmazsa

deneyip görecegiz :)

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247

BeBeT0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Siz denedikten sonra kaç yeni sürüm ve güncelleme gelmiştir acaba ?

http://forum.shiftdelete.net/yazilim-haberleri/154959-splayer-3-5-build-1365-a.html

evet o yüzden tekrar deniyorum. Ayrıca az buçuk çözdüm sayılır.

Ayrıca konu ile alakasız olucak ama 3 aydır webcam kullanamıyorum windows 7 de

A4Tech Pk 335 model web cam kullanıyorum ancak win 7 ye driver yok ve oldugu söylenmiş xp ye olan ancak yapamadım olmadı görüntü yerine koca bir siyah ekran geliyor ses de yok :thumbdown:

BeBeT0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Dediğini yaptım ancak sonuç negatif gene siyah bir ekran :(

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Kamera ayarlarına baktınız mı ?

BeBeT0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
baktım sorun yok hepsi ayarlı

ayrıca gezgin olayını çözdüm regedit ile alakalıymış gary utilities ile sorun çözüldü teşekkürler :)