Windows formatlama hakkında

senimo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Arkadaşlar beni̇m pc kötü ama bazi oyunlari oynamak i̇çi̇n ve bazi uygulamalari kullanmak i̇çi̇n şuan kullandiğim wi̇ndows xp yetmi̇yor wi̇n 7 de yetmi̇yor wi̇ndows 10 a formatlasam nasil olur si̇zce yardimci olur musunuz ? Nvdi̇a ge force 9500 gt

32 bi̇t 75 hz ekran
İntel(r) penti̇um 4cpu 3.00ghz
3.5 gb ram
Di̇retcx 9.0
Bi̇lgi̇sayarimin özelli̇kleri̇ bunlar yardimci olabi̇li̇rseni̇z çok sevi̇ni̇ri̇m
Şi̇mdi̇den teşekkürler.

Son düzenleyen moderatör:

RawShed97

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Ekran kartının Windows 10 Driver'ı mevcut fakat RAM düşük kalır. Kurarsın ama 4GB RAM + SSD takviyesi yapmadan stabil kullanamazsın gibi.

Samet UCA

Profesör
Reaksiyon puanı
2,926
Eh işte bir yükseltip bakmak gerekiyor galiba minimum sistem gereksinimleri karşılamakta sistemin.

Alphaghost

Asistan
Reaksiyon puanı
85
Windows 10 32-bit için minimum ram 1 GB olamsı lazım; 64-bit için 2 GB olması lazım. İşlemcin minimum 1 GHz olması lazım. Ama sistemini yükseltmeden windows 10 dan beklediğini alamazsın.

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Bilgisayar özelliklerin benimki ile eşdeğer, optimizasyon olarak Windows 7 home basic kullanman iyi olur.

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
benzer bir sistem bende var..

aynı ekran kartı ve 75 hz ekranım var. 3.5 gb ram az. ne yazık ki yetmez.
gel biz şöyle yapalım. sen para biriktir ssd al. (samsung evo 860 öneriyorum. gerçekten kaliteli ve ilerde de kullanabileceğin bir ssd)

ssd ile gözle görülür derecede bilgisayarın hızlanır. fakat o ekran kartıyla basit oyunlardan başka birşey oynayamazsın. (ben oynayamıyorum çünkü)

football manager 20 yi denedim, soccer 99 daki ekran görüntüsü gibi oynayabiliyorum. gta 5 falan zaten hayal bu kartla..

ekran kartı alacaksın, işlemcin darboğaz yapacak, ramler yetmeyecek, bu sefer işlemci alacaksın anakartın desteklemeyecek... liste uzar gider.. kısacası bu sisteme yatırım yapılmaz, yapmamalısın yani..

ne yapabilirsin? öncelikli olarak ssd alabilirsin. bilgisayarın hızlanır ama oyunlar da yine sıkıntı yaşarsın.
ssd yi aldıktan sonra ramleri arttırabilirsin. 3.5 gb nedir allasen, at 512 yi, yerine 1 yada 2 gb aynı mhz ram tak. ram işini de hallettikten sonra ekran kartı kalıyor geriye onu da ikinci el gtx 750 falan alırsan seni biraz götürür.. ssd ram ekran kartı falan 1000-1200 lira para eder nerden baksan.. zaten sıfır gtx piyasada bulamazsın. 1050ti ekran kartı 1300 1400 civarı sıfırı..

önceliğin ssd olsun. sonra ram.. oyun oynamak istiyorsan da gtx 750 önerebilirim sana.. ama dediğim gibi oyun için para yatırılacak bir sistem değil.. ortalama 1000 1500 harcarsan biraz toplarlanabilir..
Mesaj otomatik birleştirildi:

ayrıca xp yetmiyor, win 7 yetmiyor demişsin.. win 10 hiç yetmeyecektir.. büyük beklentiler içine girme.. bütçen kısıtlıysa elindeki sistemi kullanmaya devam et. iyi bir antivürüs kullan.

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,243
ARKADAŞLAR BENİM PC KÖTÜ AMA BAZI OYUNLARI OYNAMAK İÇİN VE BAZI UYGULAMALARI KULLANMAK İÇİN ŞUAN KULLANDIĞIM WİNDOWS XP YETMİYOR WİN 7 DE YETMİYOR WİNDOWS 10 A FORMATLASAM NASIL OLUR SİZCE YARDIMCI OLUR MUSUNUZ ? NVDİA Ge Force 9500 GT
32 BİT 75 HZ EKRAN
İNTEL(R) PENTİUM 4CPU 3.00GHZ
3.5 GB RAM
DİRETCX 9.0
BİLGİSAYARIMIN ÖZELLİKLERİ BUNLAR YARDIMCI OLABİLİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİM
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.
Windows 10 kaldırmıyor boşuna zamanını çöp etme. 7 de kal.

senimo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Hepinize Teşekkürler bu kadar ilgilendiğiniz için league of Legends oynuyorum da Xp ve win 7 desteklemiyor ondan bir sorayım dedim tekrar teşekkür ederim