Windows Etkinleştirme Sorunu

TheG4MER

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Uzun zamandır windowsum lisanslıydı. Ama geçen gün lisanslı olmadığını gördüm. Neyse dedim etkinleştirdim. (Key i biliyorum ve sürüme uygun) Ama söyle bir hata aldım: KURULUŞUNUZUN ETKİNLEŞTİRME SUNUCUSUNA BAĞLANAMADIĞIMIZ İÇİN WİNDOWS'U BU CİHAZDA ETKİNLEŞTİREMİYORUZ. (0xc004f074) .. Yardım edin

murattkn3

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Uzun zamandır windowsum lisanslıydı. Ama geçen gün lisanslı olmadığını gördüm. Neyse dedim etkinleştirdim. (Key i biliyorum ve sürüme uygun) Ama söyle bir hata aldım: KURULUŞUNUZUN ETKİNLEŞTİRME SUNUCUSUNA BAĞLANAMADIĞIMIZ İÇİN WİNDOWS'U BU CİHAZDA ETKİNLEŞTİREMİYORUZ. (0xc004f074) .. Yardım edin
Aynı sorun bende de oldu.güncellemeden sonra çıktı ortaya.sonuçta Windows 10 pro dan Windows edisyon diye bir sürüme düştü.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,391
Windows logo tuşu + R
çalıştır kutucuğuna
Kod:
winver
yazıp tamam
gelen ekranı paylaşır mısın ya da İS derlemesini tam olarak yazar mısın?

Bir de, şu kodu çalıştırdığında nasıl bir ekran geliyor:
Kod:
slmgr.vbs /xpr

TheG4MER

Asistan
Reaksiyon puanı
12
böyle
Mesaj otomatik birleştirildi:

Mesaj otomatik birleştirildi:

lütfen hızlı yardım edin 12 gün kalmış

Ekli dosyalar

• lisans.JPG
    lisans.JPG
    33.8 KB · Görüntüleme: 902
  • Windows Script Host 1.12.2019 10_57_23.png
    Windows Script Host 1.12.2019 10_57_23.png
    3.9 KB · Görüntüleme: 931

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,391
Windows, sürüm 1809 için güncel görünüyor; şimdilik etkinleştirme ile ilgili bir sorun da Microsoft'a raporlanmamış.

Komut istemini yönetici olarak çalıştırın.
Kod:
slmgr /upk
yazıp ENTER'layın (Windows 10 ürün anhtarı cihazdan kaldırılmış olacak)

Kod:
slmgr -ipk XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX
ENTER'layın.
XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX: 25 haneli ürün anahtarınız ne ise, onu girin.

Ayarlar
Güncelleştirme ve Güvenlik
Etkinleştirme
ekranından: etkinleştirme sorunu çözülmüş mü, kontrol edelim.

Eğer olmazsa:
Ürün anahtarını nasıl temin ettiniz? Orijinal ve yasal bir şekilde elde edilmiş ise, 444 6787 no'lu telefondan Microsoft İletişim Hattı'nı arayarak bilgi ve yardım alabilirsiniz.

TheG4MER

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Windows, sürüm 1809 için güncel görünüyor; şimdilik etkinleştirme ile ilgili bir sorun da Microsoft'a raporlanmamış.

Komut istemini yönetici olarak çalıştırın.
Kod:
slmgr /upk
yazıp ENTER'layın (Windows 10 ürün anhtarı cihazdan kaldırılmış olacak)

Kod:
slmgr -ipk XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX
ENTER'layın.
XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX: 25 haneli ürün anahtarınız ne ise, onu girin.

Ayarlar
Güncelleştirme ve Güvenlik
Etkinleştirme
ekranından: etkinleştirme sorunu çözülmüş mü, kontrol edelim.

Eğer olmazsa:
Ürün anahtarını nasıl temin ettiniz? Orijinal ve yasal bir şekilde elde edilmiş ise, 444 6787 no'lu telefondan Microsoft İletişim Hattı'nı arayarak bilgi ve yardım alabilirsiniz.
Dediğiniz şeyi belki 10 defa yaptım. Fayda yok. Windows orjinal 10 yıldır kullanıyorum.Ürun anahtarımı o zamana kadar bilmiyordum ama çoğu programda ürün anahtarım aynı veriliyor. Ve windows 10 pro ile uyumlu gözüküyor. Neyse yarın deneyeceğim. Biraz farklı öneriler verir misiniz??

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,391
Dediğiniz şeyi belki 10 defa yaptım. Fayda yok. Windows orjinal 10 yıldır kullanıyorum.Ürun anahtarımı o zamana kadar bilmiyordum ama çoğu programda ürün anahtarım aynı veriliyor. Ve windows 10 pro ile uyumlu gözüküyor. Neyse yarın deneyeceğim. Biraz farklı öneriler verir misiniz??
Bir dönem Windows 10 Pro'nun geçmiş bir sürümünde etkinleştirme konusunda sorun yaşanmıştı ama bu sürüme ilişkin herhangi bir problem şimdilik görünmüyor.
10 yıldır Windows 10 kullanıyor olamazsın Windows 10 çıkalı hemen hemen dört buçuk-beş yıl olacak.
Şu program arayüzüne ürün anahtarını girerek elindeki key'in tam olarak hangi sürüme ait olduğunu görebilirsin. Ayrıca Google aramalarında key çıkıyor mu kontrol et.