Windows diagnostic ten nasıl kurtulurum_?virus

zaferyörük

Doçent
Reaksiyon puanı
1
windows diagnostic ten nasıl kurtulurum arkadaslar
Birden bulastı ve masaustundeki dosyalarım ve belgelerim kayboldu..

Acılışta dosyalarım belgelerim gozzükmüo bir de sık kulanılanlar felan yok olmuşş

sag alt köseye yerlesti sürekli tarama yapyorr gibi gozukuodu sonra kayboldu

hangi programla silerim

tşkelrr

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Sistem geri yüklemeyi denedin mi?

zaferyörük

Doçent
Reaksiyon puanı
1
evet denedim ama degişin bişi olmadı

masa ustunde sadece bigisayrım ve geridonusum kutusu kalmış diger tum dosyalar kayıp ve bilgisayr normal calışıyor bir sıkıntı yok gibi sadece dosyalar yok oldu

davutn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bende zaferyörük kardeşimle birebir aynı sorunları yaşıyorum + bir sürücümde dolu olduğu halde boş görünüyor ve karşıdan indirilenler klasörüm dolu olduğu halde boş gözüküyor. Bende geri yükleme ,virüs taraması (avast , ad aware ) yaptım değişen birşey yok

zaferyörük

Doçent
Reaksiyon puanı
1
onerisi olan var mı?Dosyaları nasıl getircem geri

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
virüsün kurulu oldugu dizini tepit et mesela C:\Program Files\virüs gibi onu not al ve herhangi bir linüx çalısan cd yada usb den (ubuntu - slax tavsiye edilir) bot edip virüsün kurulu olduğu dizi bulup silmek defalarca yapmısımdır av. silemediği virüsler için en iyi yöntemdir . tabi sisteminde kurulu av virüsü bulup silemiyorsa.

necdetakbas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
virüsün kurulu olduğu dizini elle silmek maalesef her zaman olumlu sonuç vermiyor. virüs, regedit de oluşturduğu kayıt sayesinde tekrar aktif olabiliyor. sistem geri yüklemeyi denediniz ancak sonuç alamadınızsa öncelikle sistem geri yüklemeyi kapatın. çünki virüs birçok antivirüsün ve yönetici de olsa kullanıcının erişimine izin verilmeyen geri yükleme noktasını da enfekte eder (system volume information). öncelikle size önerim Kaspersky AV indirip güncelledikten sonra bilgisayarınızı güvenli modda taratmanız, sorununuz çözülmedi ise ikinci olarak kaspersky arayüzünde mevcut bulunan kurtarma cd si seçeneği. kurtarma cd si oluşturup tıpkı format atar gibi bilgisayarınızı cd den başlatmanız gerek. konu ile ilgili açıklama kaspersky de mevcut, biraz araştırma yaparsanız zor bir işlem olmadığını göreceksiniz. hala sorun çözülmedi ise superantispyware isimli antispy prağramını indirip kurmanız ve taratmanız. (antispy proğramı diye küçümsemeyin, çünki lisanslı Kaspersky in bile bulamadığı keylogger i bulup etkisiz hale getirebiliyor.) superantispy arayüzü ingilizce, Türkçe dil desteği yok.ancak ben küçük bir Türkçe yama yaptım ve aşağıda link e ekledim, eğer Türkçe kullanmak isterseniz yama yı indirip superantispy in kurulduğu dizine gidip language klasörü içine atmanız ve proğramı kapatıp, yeniden açıp dil seçeneğinden Türkçe yi seçmeniz yeterli. superantispy taramasına rağmen hala sorununuz çözülemedi ise son çare önce dracula antivirüs isimli (dracula antivirüs diğer antivirüs uygulamaları ile birlikte çalışabilen ve belirli bir grup virüse duyarlı küçük Türkçe bir proğram, ancak kurulumdan önce en az net framework 2.0 veya üzeri kurulu olduğuna emin olunuz) proğram ve hala sorun devam ediyorsa sonrasında combofix... ancak combofix hakkında biraz araştırma yapmanızı ve daha sonra kullanmanızı tavsiye ederim. çünki bezen korsan kullanıcının yakalanması, sistemin tamamen çökmesi (sistem dosyalarına enjekte olmuş virüsleri temizleyemediğinde sistem dosyası ile birlikte silmesi sonucu) gibi sonuçlar doğurabilmekte. bence, zaten bu son çare olduğuna göre göze alınabilir diye düşünüyorum. kolay gelsin.

superantispy Türkçe yama (yama bana aittir ve kendi uploadım dır, gönül rahatlığı ile indirip kullanabilirsiniz)
http://hotfile.com/dl/110792688/d05b24c/Trke_(TR).lng.html