Selam aleykum.Bilgisayarım Windows 7 işletim sistemidir.Türkçe Windows 8.1 kurmak istediğimde ve ya diski seçdiğimde "Windows bu diske yüklenemez.Seçilen diskte MBR bölüm tablosu var.EFİ sistemlerde, Windows yalnızca GPT disklere yüklenebilir" yazıyor.Sitelerde GPT converte yapmak olduğu yazılıp.Amma ben eski Windows 7 kaldırmak istemiyorum.Belki Windows 8.1 hoşuma gitmedi.Ve ilave olarak programlarda var.Windows kendisi programları koruyarak güncelleme yapıla bileceyini söylüyor ama yinede böyle istemiyorum.Diskpart kullanımıda anlamadım.Kim biliyorsa yardım etsin.
Ha bide ben yeni disk nasıl oluştura bilirim?C:/----D:/ ve bunun gibi diğer diskleri söylemiyorum.Bunları oluşturmak ve bölmek oluyor.Ben C:/ ve D:/ disklerinin yerleşdiği diski söylüyorum.Yani C:/ ve D:/ -Disk0 da yerleşiyor.DVD ve CD disk1 yerleşiyor.
Ha bide ben yeni disk nasıl oluştura bilirim?C:/----D:/ ve bunun gibi diğer diskleri söylemiyorum.Bunları oluşturmak ve bölmek oluyor.Ben C:/ ve D:/ disklerinin yerleşdiği diski söylüyorum.Yani C:/ ve D:/ -Disk0 da yerleşiyor.DVD ve CD disk1 yerleşiyor.