Windows bu diske yüklenemez seçilen diskte mbr bolumu tablosu var sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hackery
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hackery

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam aleykum.Bilgisayarım Windows 7 işletim sistemidir.Türkçe Windows 8.1 kurmak istediğimde ve ya diski seçdiğimde "Windows bu diske yüklenemez.Seçilen diskte MBR bölüm tablosu var.EFİ sistemlerde, Windows yalnızca GPT disklere yüklenebilir" yazıyor.Sitelerde GPT converte yapmak olduğu yazılıp.Amma ben eski Windows 7 kaldırmak istemiyorum.Belki Windows 8.1 hoşuma gitmedi.Ve ilave olarak programlarda var.Windows kendisi programları koruyarak güncelleme yapıla bileceyini söylüyor ama yinede böyle istemiyorum.Diskpart kullanımıda anlamadım.Kim biliyorsa yardım etsin.

Ha bide ben yeni disk nasıl oluştura bilirim?C:/----D:/ ve bunun gibi diğer diskleri söylemiyorum.Bunları oluşturmak ve bölmek oluyor.Ben C:/ ve D:/ disklerinin yerleşdiği diski söylüyorum.Yani C:/ ve D:/ -Disk0 da yerleşiyor.DVD ve CD disk1 yerleşiyor.

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Windows'u aç disk yönetiminden diskini seç birimi küçült de ntfs dosya sistemi yap istediğin boyutta küçült o küçülttüğün birime yükleyebilirsin Windows 8'i

hackery

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
zaten öyle yaptım ..Amma olmuyor.Başka yardım eden yokmu

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Format diskini tak disk yönetimine gel sonra oradan diski sili seç sonra tekrar formatla öyle yükle Windows'u
windows-7-clean-install-A.jpg

windows-7-clean-install-B.jpg

hackery

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardeş 2-ci resimdeki gibi oluyor.bende 4 disk seçeneği var.hangisi seçsem windows bu diske yüklenemez yazıyor.hangisini seçtiysem öyle oluyor

zubeyir82

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ntfs ye cevirmeyle falan olmaz diski silip uefi modda degilde normal modda kurman gerek,kisacasi diski tamamen silip yeniden yuklemen gerejkiyor,Buislerden anlamiyorsanda fazla kurscalama ikinci bir harddisk al win 8 i ona yukle yoksa yedeklerin falan varsa hepsi gider...
uefi mod tamamen baska bir sistem,google dan birz arastir belki yardimci olur....

hackery

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tamamen silmeden olmuyormu