Windows bu diske yüklenemez hatası

uvysefe1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Açılmayan pc me win7 format atmaya calisiyorum boot menusunden cd acma ayarlarini yapiyorum. Cd yi açıyorum kurulum menusune kadar geliyorum fakat en sonda disk seciminde hangisini secersem seciyim "windows bu diske yüklenemez bios ayarlarindan disk denetleyiciyi actiginizdan emin olun" hatasini aliyorum ne yaptiysam çözemedim kafayı yiyicem lütfen yardimci olabilirmisiniz.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,256
Açılmayan pc me win7 format atmaya calisiyorum boot menusunden cd acma ayarlarini yapiyorum. Cd yi açıyorum kurulum menusune kadar geliyorum fakat en sonda disk seciminde hangisini secersem seciyim "windows bu diske yüklenemez bios ayarlarindan disk denetleyiciyi actiginizdan emin olun" hatasini aliyorum ne yaptiysam çözemedim kafayı yiyicem lütfen yardimci olabilirmisiniz.
BIOS'ta SATA ayarı AHCI de mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Neden DVD'den kuruyorsunuz? USB'ye yazdırın daha kısa sürer ve ayrıca BIOS'a girip IDE'de ise AHCI'ye ayarların SATA Mode ya da SATA Configuration diye geçer dediğim ayar. Discord'tan yardımcı olabilirim size. Discord adresim: EFI Shell#3260