Bu konuyu okuyanlar

Creative

Kör Cerrah
Emektar
Katılım
12 Eylül 2009
Mesajlar
13,853
Çözümler
2
Reaksiyon puanı
17,303
Puanları
113
Yaş
39
Cihazınızda eski Windows Başlangıç sesini çalmaya devam edebilirsiniz ve bu kılavuzda, bu görevi Windows 10'da nasıl tamamlayacağınızı göstereceğiz.

Windows 7
ve daha eski sürümlerde, bilgisayarı her başlattığınızda sistem bir ses çalardı, ancak Windows 8.x ve Windows 10'dan bu yana, zil sesi deneyimin bir parçası olmadığını görebiliriz.

Ancak Microsoft bu seçeneği kaldırmadı. Bunun yerine, yeni kurulumlarda devre dışı bıraktı. Bu, nostaljik türden biriyseniz, Windows Başlangıç sesini "Sesler" ayarlarından yine de etkinleştirebileceğiniz anlamına gelmekte.

Bu Windows 10 kılavuzunda, cihazınızda Windows Başlangıç sesini çalma seçeneğini etkinleştirme veya devre dışı bırakma adımlarında size yol göstereceğiz.

Windows 10'da eski başlangıç sesi nasıl etkinleştirilir

Windows 10'da başlangıç sesini etkinleştirmek için şu adımları kullanın:

1. Ayarları açın.
2. Kişiselleştirme'ye tıklayın.
3. Temalar bölümünde bulunan Sesler seçeneğine tıklayın.

windows_baslangic_sesi_acma.png

4. Sesler sekmesine tıklayın.
5. Windows Başlangıç sesini çal seçeneğini işaretleyin.

windows_baslangic_sesi_acma_2.png

6. Uygula düğmesine tıklayın.
7. Tamam düğmesini tıklayın.

Adımları tamamladığınızda, cihazı bir önyüklemeden veya yeniden başlatmadan sonraki başlatışınızda, Kilit ekranı yüklendiğinde cihazdaki eski başlatma sesini duyacaksınız.
Kapatmak için : Uygulanan adımları yaptıktan sonra sadece 5. adımda bulunan Windows Başlangıç sesini çal seçeneğini kaldırmanız yeterli olacaktır.
 

Son mesajlar

Üst