Windows 8 kurulmuyor !

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan qq1122qq
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

qq1122qq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamün Aleyküm:

Arakdaşlar bende bilgisayar var windows 8 i kaldırıyor. özelliklerini araştırdım. ama Win8 yüklenmiyor. özellikleri:

2,5 GB RAM DDR
P4 2.80 GHz işlemci
nVidia GeForce FX 5500 256 MB 128-bit ekran kartı
çözünürlük: 1024*768

araştırdım kaldırıyo. yüklemeyi deniyorum yüklenmiyor bi önerisi olan ?

WhiteHawk

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Hangi sürümü indirdin.DVD den mi yüklüyorsun.Crackli mi?Açıklarsan yardımcı oluruz.

qq1122qq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
DVD iso indirdim sonra nero ile direkt kopyasını çıkardım DVD şuan elimde. Keyleri bile var. ama yok yüklenmiyor. "DVD'den ön yüklemek için bi tuşa bsaın..." diyo basıyorum siyah ekran geliyo rum hemen açıyosiyah ekran geçmiyo bekledim yarım saat öyle kaldı. laptop a takıyorum hemen açılıyo anlamadım gitti :(

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Bence hiç yükleme.Bende Pentium D 3.4 GHz işlemci,2.5GB RAM,ATI ATOMBIOS 256MB ekran kartı var,düşük grafikli bir oyunu kaldırmıyor ve tarayıcıda bir yere fazla tıkladığında donuyor.Win7'de rahatça çalışırken bunda çok kötü çalışıyor.Ayrıca Win8 kullanmak istiyorsan ekranının 1366*768 ve üstü olmasını tavsiye ederim.Nedenini sorarsan : http://windows.microsoft.com/tr-TR/windows-8/snap-apps#1TC=t1 .Buradaki özellik kullanılmıyor.(Aynı anda iki uygulama çalıştırma)

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Nasıl bir hatayla karşılaştın?

WhiteHawk

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Ben de anlamadım.Ama merak etme birazdan arkadaşlardan öneriler gelecektir.

Bence hiç yükleme.Bende Pentium D 3.4 GHz işlemci,2.5GB RAM,ATI ATOMBIOS 256MB ekran kartı var,düşük grafikli bir oyunu kaldırmıyor ve tarayıcıda bir yere fazla tıkladığında donuyor.Win7'de rahatça çalışırken bunda çok kötü çalışıyor.Ayrıca Win8 kullanmak istiyorsan ekranının 1366*768 ve üstü olmasını tavsiye ederim.Nedenini sorarsan : http://windows.microsoft.com/tr-TR/windows-8/snap-apps#1TC=t1 .Buradaki özellik kullanılmıyor.(Aynı anda iki uygulama çalıştırma)

Alakası yok.Daha düşük sistemlerde bile çalışıyor.

qq1122qq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hiçbi hata vermiyo. bakın söyle oluyo:

Pc yi açıyorum. bios yazıları vsvsvsv... Boot From CD: DVD den önyüklemek için bir tuşa basın. -> basıyorum. 2 Sn bekliyorum Siyah bi ekran geliyo öyle duruyo. yarım saat bekledim yin bişi değişmedi. bu arada siyah ekran olunca DVD çalışıyo. DVD-RW den sesler geliyo. ışğı falan yanıyo yani. DVD de problem yok. DVD çizikte değil. dün çektim zaten.

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
hiçbi hata vermiyo. bakın söyle oluyo:

Pc yi açıyorum. bios yazıları vsvsvsv... Boot From CD: DVD den önyüklemek için bir tuşa basın. -> basıyorum. 2 Sn bekliyorum Siyah bi ekran geliyo öyle duruyo. yarım saat bekledim yin bişi değişmedi. bu arada siyah ekran olunca DVD çalışıyo. DVD-RW den sesler geliyo. ışğı falan yanıyo yani. DVD de problem yok. DVD çizikte değil. dün çektim zaten.
Bilgisaray diğer sistemlerin kurulumunu yapıyorsa problem yok anladığıma göre iso başlamıyor yani iso dosyasında hata var msdn olan isoları indirerek dene derim birde mutlaka md5 değeri sorgula :)

qq1122qq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hayır bizde iki bilgisayar var. biri benim masa üstü diğeri annemle babamın Laptop. Lapop ta açıyo benim pc de açmıyo. win 7 yüklü ikisindede. ben yükledim ama 8 yüklenmiyo benim pc ye

Rüstembey

Doçent
Reaksiyon puanı
1
yazılım yasalsa.indirdiğiniz bilgisayardan başka bir makineye kuruyorsanız ilk indirdiğinizde kurulu olan sistemi kurun dvd yi takın formatlayın.(upgrade-üzerine kurulum)

qq1122qq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Explorer üzerinden açılıyo. Boot ta açılmıyo :(

evrenbkz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
aslında pc nin özellikleriyle açılmamasının alakası yok win8 win7den daha az özellik istiyo kurulum için.. peki orjinal cd ile kurmayı denedin mi ?

Rüstembey

Doçent
Reaksiyon puanı
1
şayet indirirken kurulu olan sisteminiz kurulu olmayan makineye kurmak istiyorsanız SIFIR KURULUM yapamazsınız(yasal olarak-illegali bilemem)..aynı anda iki makineye kuramazsınız lisansınız iptal olur..
şayet başka makineye(belirttiğiniz)kurmak istiyorsanız AYNI LİSANS ANAHTARI İLE KURULU BAŞKA BİLGİSAYAR VARSA ONU KALDIRIN..ilk indirilen lisanslı iş.sistemini kurun sonra w8 dvd sini takın formatlayın..başka çözümünü ben bilmiyorum...
şöyle birşey var ilk indirdiğiniz sistem üzerine kurulu olan w8 i tekrrar formatlarken sıfır kurulum(gibi)formatlayabilirsiniz.kolay gelsin.
ed:lisans anahtarınızı w7 kurulu laptoptan aldıysanız laptoptaki w7 yi kurmadan size kuruluma müsade etmez..amma laptopunuza temiz?!!kuruluma müsade eder....

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Ben de anlamadım.Ama merak etme birazdan arkadaşlardan öneriler gelecektir.

Alakası yok.Daha düşük sistemlerde bile çalışıyor.

Çalışıyor,ama Win7'ye göre daha düşük donanımlı bilgisayar kullanmışsın gibi çalışıyor.

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Arkadaşım tahminim o dvd yi sen yüksek hızda yazdırmışsın doğru mu??. Diyeceksinki birinde boot ediyor diğerinde niye etmiyor olabilir..

Yani senin makinada bi sorun yok boot ediyor yanii.. Senin DVD sorunlu sonuç olarak DVD yi olabildiğince düşük hızda yazdır.. Mesela 4x yazdırma hızı olarak iyidir..

T800

Profesör
Reaksiyon puanı
6
DVD ile ne uğraşıyon yazdır usb belleğe çek formatı :)