!!! Windows 8 Geliyor ....

adoganses

Doçent
Reaksiyon puanı
28
Windows 8 Geliyor

Windows 7 daha tam yaygınlaşmamışken Windows 8'in müjdesi verildi.

Microsoft Pazarlama Grup Müdürü Nuri Çankaya, şu an Türkiye'de 1 milyonun üzerinde bilgisayarda Windows 7 kullanıldığını söyledi.

Çankaya, Turkcell sponsorluğunda İstanbul'da gerçekleşen Microsoft ''İşte Yeni Verimlilik'' toplantısının ardından yaptıkları basın toplantısında, ''Windows 7'', ''Windows Server 2008 R2'' ve ''Exchange Server 2010'' yenilikleri hakkında bilgi verdi.

Ekonomik krizle beraber verimliliğin düştüğünü anlatan Çankaya, firmaların verimliliklerini artırmak amacıyla geçen yıl Ar-Ge'ye 9,2 milyar dolar, bu yıl da 9,5 milyar dolar yatırım yaptıklarını ifade etti.

Çankaya, Türkiye'de önemli adımlar attıklarını düşündüklerini dile getirerek, amaçlarının temelden dinamik sürece kadar kurumların bilişim teknolojilerinden yararlanmalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Turkcell'in Windows 7'ye geçişiyle yüzde 20'lik tasarruf sağladığını belirten Çankaya, ''Şu an Türkiye'de 1 milyonun üzerinde bilgisayar, Windows 7 kullanıyor. Windows 7 ile tüm ekosistemde 14,5 milyar dolarlık iş hacmi oluşacağını düşünüyoruz'' diye konuştu.

Bir gazetecinin ''Windows Vista'nın başarılı olmadığı yönünde iddialar var. Windows 7'nin de bu sebeple çıkarıldığı söyleniyor. Bu konuda ne söyleyeceksiniz?'' sorusunu da yanıtlayan Nuri Çankaya, ''Windows Vista'yı çıkardığımız gün Windows 7'yi 3 yıl içerisinde çıkaracağımız sözünü vermiştik. Biz Windows 7'yi söz verdiğimiz gibi 3 yıl içerisinde çıkardık. Windows 8'i de 3 yıl içerisinde çıkaracağımız vaadinde bulunuyoruz'' şeklinde konuştu.

Microsoft Türkiye Sunucu Araçları Ürün Müdürü Selma Karaca ise, ''Windows Server 2008 R2'' hakkında bilgi vererek, bu yeniliğin, kullanıcılara doğrudan erişim özelliği, ''BrunchCache'' özelliği ile bant genişliği maliyeti azaltma, ''Remote App'' özelliği ile uygulamalara uzaktan erişim ve kurumsal firmalarda enerji maliyetlerinde yüzde 18'e varan enerji tasarrufu sağladığını dile getirdi.

Microsoft Türkiye Office Ürün Müdürü Onur Görür ise Microsoft'un ''Birleşik İletişim'' vizyonunu anlatarak, bu kapsamdaki uygulamaları sayesinde e-posta, sesli mesaj, SMS ve bunun gibi özelliklerin aynı ortamdan erişilmesinin sağlandığını ifade etti.

Görür, ''Exchenge server 2010'' uygulaması ile sürekli erişebilirlik, e-posta arşivleme, korumalı iletişim, gelişmiş güvenlik, mesaj yükünü yönetme, etkin birlikte çalışma, dağıtım esnekliği ve kolay yönetim gibi özelliklerin kullanıcılara sunulduğunu anlattı.

Microsoft tarihinde en çok denemesi yapılan ürünün ''Exchenge server 2010'' olduğunu bildiren Görür, ''Şu anda 4 milyon öğrenci mesajlaşmalarını 'Exchange Server 2010' üzerinden yapıyor'' dedi.

Kaynak: http://www.aktifhaber.com/news_detail.php?id=255042

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Sadece plan :D Tabikide şu an için sadece düşünce aşmasında belli bir tasarım ve planlar yapıldıktan sonra Windows 8 mecburen çıkıcak

adoganses

Doçent
Reaksiyon puanı
28
evt şu an plan aşamasında. bana ilginç gelen windows 7 nin çıkma sebebinin vistanın beğenilmemesi ve acilen yeni işletim sistemi çıkarma ihtiyacı olduğunu sanıyordum. ama adamlar rakipleri karşısında zor durumda olduklarının farkındalar ve bence 3 seneyi bulmaz win 8 piyasaya çıkarırlar.:D

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
bırakın windows 8'i
sizin windows 10'da göremeyeceğiniz özellikleri
biz linux ile yaşıyoruz:D

adoganses

Doçent
Reaksiyon puanı
28
bu linüx nası bişi biraz açıklar mısın? pek bilgim yokda:blush:

adoganses

Doçent
Reaksiyon puanı
28
baktım, daha esnek ve özgür bir yazılım galiba linüx. fakat biraz fazla teknik geldi bana fazla bişi anlamadım doğrusu:biggrin:

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
evt şu an plan aşamasında. bana ilginç gelen windows 7 nin çıkma sebebinin vistanın beğenilmemesi ve acilen yeni işletim sistemi çıkarma ihtiyacı olduğunu sanıyordum. ama adamlar rakipleri karşısında zor durumda olduklarının farkındalar ve bence 3 seneyi bulmaz win 8 piyasaya çıkarırlar.:D

bırakın windows 8'i
sizin windows 10'da göremeyeceğiniz özellikleri
biz linux ile yaşıyoruz:D

bu linüx nası bişi biraz açıklar mısın? pek bilgim yokda:blush:

ya usta şu an öyle zor bir soru sordun ki valla
burada açıklarsam konu kayar sen şuraya bak en iyisi
http://tr.wikipedia.org/wiki/Linux
daha da olmazsa bir konu aç orada açıklayalım

baktım, daha esnek ve özgür bir yazılım galiba linüx. fakat biraz fazla teknik geldi bana fazla bişi anlamadım doğrusu:biggrin:
Kardeşim tartışma yeri değil ama Linux un burda yeri yok Windows konuşuyoruz burada tartışma yapılmamalı başlatmak istemiyorum.HapS ın dediği gibi MS çalışanları 5 yıl izne çıkarsa anca ulaşır Linux MS ye :D

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
ALMİ
linux başlığında nasıl ki windows da tartışılıyorsa
windows başlığında gayet linux de tartışılabilir
yeter artık şunu diyip durmayın
özgürüz biz arkadaşım
özgür dünya
sizin gibi kısıtlamayız kendimizi

adoganses

Doçent
Reaksiyon puanı
28
ya arkadaşlar, konu amacından sapmak üzere. gerginliğe gerek yok.:flowers:
hem işletim sistemleri bölümünden açtım konuyu her işletim sistemi tartışılabilir.:sleeping:

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
3 sene var daha gelmesine.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Bu ne saçmalıktır yahu. Geliyor deyince sanki birkaç ay içinde çıkacak. 3 yıl sonra hazır olacak demiş adam her tarafta geliyor geliyor lafları.

Bırakın Allah aşkına.

snow fox

Profesör
Reaksiyon puanı
13
umarım uzun bir müddet gelmez
ya her sene os çıkarın ya da 5-6 yılda bir çıkarın.zırt bırt 2-3 yılda os çıkıyor ki bu da orjinal yazılım kullanımını azaltır

Dehcik*

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Allah aşkına yeter açmayın artık şu win 8 gına geldi.

adoganses

Doçent
Reaksiyon puanı
28
bu konu önceden verilmişse bilmiyordum, üzgünüm:bored:
fakat neden bu kadar ters tepki verdinizki bu win 8 e bari onu tartışalım dimi ama.:yes:

trinitrotoluen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
İlk çıktığından bu yana xp kullanan biri olarak şunu söylemeliyim ki vista'ya geçmek aklımın ucundan dahi geçmedi.Etrafımdan gördüğüm ve edindiğim deneyimler vistay'ı yüklememi resmen engelledi.Şimdi win7'yi denemek istiyordum fakat o da ne, win8?
Sanırım Microsoft vazgeçmeye başladı.
Ama yinede, bir sonraki yükseltmemde(PC'mi) hdd'me 2 linux 1 windows kurmayı planlıyorum

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Bu ne saçmalıktır yahu. Geliyor deyince sanki birkaç ay içinde çıkacak. 3 yıl sonra hazır olacak demiş adam her tarafta geliyor geliyor lafları.

Bırakın Allah aşkına.
Evet yaa Allah razı olsun ben tüm yorumlarımda bunu anlatmaya çalışıyorum:D 3 yıl değil bir 5 veya 8 yıl daha sürer ama eminimki bir facia olucak aynı Vista gibi.

adoganses

Doçent
Reaksiyon puanı
28
okadar emin olmayın hiç belli olmaz bu işler. helede rekabet kızışmışken:biggrin:

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Nasıl emin oluyorsunuz ki? MS son yıllarda çok iyi işler çıkarmaya başladı.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Arkadaşlar benim dediğim pazarlama stratejisi.Doğrusu optimasyonsuz bir sistem olucak Windows 8 kötü olduğu içinde Windowsw 9 doğmasına yol açacak:D

ikspi

Profesör
Reaksiyon puanı
27
ne vistayla ne de 7 ile uğraşmaya gerek yoktu. Sadece XP ye biraz destek vererek güncelleştirseler, yeni özellik ekleseler hepsini sollardı bence.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
ne vistayla ne de 7 ile uğraşmaya gerek yoktu. Sadece XP ye biraz destek vererek güncelleştirseler, yeni özellik ekleseler hepsini sollardı bence.
O kadar da değil XP eskidi Vista Server 2003 tabanlı yani XP ile uzaktan yakında ilişkisi yok.Windows 8 de ise yeni baştan kodlar yazılacak.

Bir de Microsoft un doğasına aykırı yaptığı bir şeye yeni özellikler eklemek:D

Vista ile uğraşılması doğru ancak Windows 7 gereksizdi bir servis paketi ile Vista Windows 7 çok rahat çevrilebilirdi:D

lambada

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sırf bunları xp yi bıraksıznlar diye böyle peş peşe çıkardılar yoksa millet xp yi bırakmayacak

adoganses

Doçent
Reaksiyon puanı
28
O kadar da değil XP eskidi Vista Server 2003 tabanlı yani XP ile uzaktan yakında ilişkisi yok.Windows 8 de ise yeni baştan kodlar yazılacak.

Bir de Microsoft un doğasına aykırı yaptığı bir şeye yeni özellikler eklemek:D

Vista ile uğraşılması doğru ancak Windows 7 gereksizdi bir servis paketi ile Vista Windows 7 çok rahat çevrilebilirdi:D

haklısın yeni bir servis pack 3 le daha iyi, daha konsolide yapılabilirdi vista.:yes:

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Hala XP diyorsunuz ya, hayret verici. :D
Çökmeye bu kadar meyilli bir sistem kullanılmaya devam edemez. :)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Microsoft Pazarlama Grup Müdürü Nuri Çankaya, şu an Türkiye'de 1 milyonun üzerinde bilgisayarda Windows 7 kullanıldığını söyledi.

Yazının devamını okumadım. Sadece şuraya yorum yapayım.

Nuri Bey cümleyi yanlış veya eksik kurmuş olmalı. 1 milyon lisanslı Windows 7 kullanılmıyor Türkiye'de. :) En fazla 1000 tanedir. (Daha fazla olabilir mi ki?) Elalem niye para versin Microsoft'a?

Siz Türkleri çok zengin sandınız herhalde Sayın Nuri Bey.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Yazının devamını okumadım. Sadece şuraya yorum yapayım.

Nuri Bey cümleyi yanlış veya eksik kurmuş olmalı. 1 milyon lisanslı Windows 7 kullanılmıyor Türkiye'de. :) En fazla 1000 tanedir. (Daha fazla olabilir mi ki?) Elalem niye para versin Microsoft'a?

Siz Türkleri çok zengin sandınız herhalde Sayın Nuri Bey.
Kardeşim Türkiye de üreticiler 1 milyon bilgisayar yok mu vardır yani olmamı:D Adam kesin bunlardan bahsediyor.Korsan Windows 7 ise 5 i geçer :D

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Kardeşim Türkiye de üreticiler 1 milyon bilgisayar yok mu vardır yani olmamı:D Adam kesin bunlardan bahsediyor.Korsan Windows 7 ise 5 i geçer :D

Windows 7 çıkalı 1 ay olmadı daha, ona göre konuş. :)

Korsan* 1 milyondur diyorum zaten ben. Ne 5 milyonu? :)

*Korsanla deneme sürümünün ayrımını yapalım.