Windows 8 Ekran Ati Kartı Geçiş Sorunu (Samsung AMD M8750)

Skywalker53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkese Merhabalar,

İki hafta önce Samsung np370r5e-s07TR Laptop bilgisayar aldım. Özellikleri iyi olmasına rağmen yeni çıkan oyunları oynatmıyor bunun nedeninin iki ekran kartı arasındaki geçiş sorunu olduğunu öğrendim. 1 haftadır bütün forumlara baktım, türlü şeyler yaptım fakat sonuç alamadım. Bu sorunu gidermem için yardımlarınızı bekliyorum.

qbx9h.png

qbx8s.png

Bende ekran kartının versiyonu M8750 idi . Ati nin kendi sitesinde son versiyonu güncelledim fakat M8600-8700 versiyonu mevcuttu ondada geçiş sorununu gideremedim. Bende bilgisayarımı yeniledim ve tekrar m8750ye yükselttim.

-Değiştirilebilir grafikleri yapılandır kısmında oynları yüksek performans yaptım.
-güç seçenekleride yüksek performansta.

qbxcm.png

qbxb2.png

qbxbh.png

YAREM

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Oynayacağın oyunun exe dosyasının üzerine sağ tıkla grafik kart çalıştır seçeneği var , oradan istediğin grafik kartla oyunu çalıştırırsın.

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18

Skywalker53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Peki fişi takılı oynadığında aynı hatayı veriyormu?
Fişi takıyken açmaya çalış. Birde laptoplarda pil bitmesin diye güç seçenekleri tasarruflu moddadır. Güç seçeneklerine girerek ayarlarını yuksek performans yap.
http://windows.microsoft.com/tr-tr/windows-vista/change-create-or-delete-a-power-plan-scheme

Öneriniz için teşekkür ederim.Herhangi hata yok sadece oyun açılınca kasıyor. Evet fiş takılı ve yüksek performansta da aynı sorun var.

tanerim

Asistan
Reaksiyon puanı
1
aygıt yöneticisi nde görüntü bağdaştırıcılardan(eklediğin ilk resim) intek hd graphics4000 i seçip sağ tıkla. açılan menüde kaldır seçeneğini seçip bunu sil. silme işleminde yazılımın silineceğini sorarsa onuda kabul et. silme işleminden sonra bilgisayarını yeniden başlat sorun kalmayacak.

Skywalker53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aygıt yöneticisi nde görüntü bağdaştırıcılardan(eklediğin ilk resim) intek hd graphics4000 i seçip sağ tıkla. açılan menüde kaldır seçeneğini seçip bunu sil. silme işleminde yazılımın silineceğini sorarsa onuda kabul et. silme işleminden sonra bilgisayarını yeniden başlat sorun kalmayacak.

Teşekkür ederim fakat , Bunu daha önceden de yapmıştım o zaman Ati de pasif hale geliyor pc ekran kartsız çalışıyor. Aynı şekilde devredışı bıraktığımda da.

Reaksiyon puanı
2,148
Masaüstü sağ tıkladığında değiştirilebilir grafikleri yapılandır seçeneği var mı?

Reaksiyon puanı
2,148
Benim hatırladığım farklıydı, AMD kartlarda şu program şu kartla çalışsın diye bişey yoktu Nvidia gibi. Ya AMD kullanırdın ya onboard kartı, değişmiş demek AMD de Nvidia'nın sistemine geçmiş. Geri kalmışım. :)

2 kartın da sürücüsünü güncelleyi deneyin.

Skywalker53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
:) Aslında geçiş sorunu olmazsa güzel uygulamayı kullanırken pcnın fanı ısınıyor kapatınca stabil hale gelip soğuyor. Fakat geçişlerde birçok kişi benim gibi sıkıntı yaşıyor bütün driverlerim güncel sorunun driver kaynaklı oldgunu sanmıyorum geçiş yapmıyor :(

Reaksiyon puanı
2,148

Skywalker53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İngilizcen vardır umarım.

Elemanda da aynı laptoptan varmış, sorunu çözdüğünü söylüyor.
http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1729492/amd-8750m-work.html#11149241

---------------

Şurada da iki kişi SW Update ile indirdikleri driver ile çözdüklerini söylüyorlar.
http://forum.notebookreview.com/sam...figure-switchable-graphics-2.html#post9179061

Dedikleri SW Update de bu olsa gerek.
http://orcaservice.samsungmobile.com/SWUpdate.aspx

Teşekkürler bunu deneyeceğim: evet ingilizcem var. SW update benim bilgisayarımda vardı oradaki bütün yazılımlarım güncel. umarım bir sonuç alabilirim :)

Skywalker53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Malesef yine çözülmedi. Adamın konuda verdiği linkteki ekran kartı yazılımı zaten benimkinden daha düsük versiyon.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Benim bilgisayarımda da aynı sorun var GRID 2 de hig de problem yok ama ultra ya getirince kasıyor ekran kartı çok iyi aslında AMD olan 8750 çok iyi bir ekran kartı ama anlayamadım bende neden bu sorun var

Drangleic

Profesör
Reaksiyon puanı
263
bendede aynı sistem var ama sorun yaşamıyorum pc kendi otomatik geçis yaparak amd yi calıştırıyor ama değiştirilebilir grafklere girdiğimde guç tasarufu yuksek performans şeklinde kendim ayarlayabiliyorum ama fan arızlı olduğundan aşırı ısınıyor ve senin gibi bende intele. mahkum kalıyorum:crying: biraz arartırma yapıp doneceğim bu arada pesin oyle yazdığına bakma amd ile calıştırsan bile intel gozkuyo orda cunku bilgisayar ana ekran kartını intel olarak kabul eder

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Allah aşkına Şu druma bi çözüm bulalım oyun oynayamıyoruz

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Benim bilgisayarımda da aynı sorun var GRID 2 de hig de problem yok ama ultra ya getirince kasıyor ekran kartı çok iyi aslında AMD olan 8750 çok iyi bir ekran kartı ama anlayamadım bende neden bu sorun var

Sorun yok, ekran kartınızın gücü o kadar 2.class ekran kartlarından biri. 640m in bile gerisinde.
http://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-HD-8750M.87147.0.html
yüksek ayarlarda rahat oynarsınız ama ultrada 15 fps seviyesine düşmüş. Diğer oyunların fps değerlerinede bakabilirsiniz.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
aynı sorun bndede var ya bilgisayarı kırcam resmen dha yni aldm bide i7 grafik aynı arkadasınkinden

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
[MENTION=146208]BLacK+[/MENTION] doğru yazmış. İşlemci ister i7 olsun ister i9 (Sazan gibi atlamayın, espri bu) ekran kartı iyi değil ise oyun oynayamazsınız.

Neredeyse laptop'un kendisi kadar olan desktoplardaki ekran kartı ile elde edilen görüntüyü ve performansı hiçbir zaman laptop'da elde edemezsiniz. İki bilgisayar alma şansınız yok ise ama oyun oynayacağım diyorsanız laptop'dan deskop'a geçmeyi ciddi ciddi düşünün. Sözün kısası bu.

Laptop'daki en iyi ekran kartı ancak orta sınıf bir desktop performasını yakalayabilir ve maliyeti de hiç de az olmaz.