Çift ekran kartlı laptop sorunu

eXphovia

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle herkese iyi forumlar.

Yaklaşık 2 sene önce Samsung np350v5c-s0ktr modeli dizüstü bilgisayar satın aldım.Bilgisayarımda İntel HD 4000 ve Radeon 7670M ekran katı mevcut fakat ne yaptıysam istediğim uygulamayı istediğim ekran kartıyla açamıyorum.Değiştirilebilir grafikleri yapılandır menüsünden uygulamaya yüksek performans işlevini atamama rağmen oyunun içinde kullanılan ekran kartına baktığımda İntel hd 4000 ekran kartını kullandığını gördüm.Bu konu hakkında bir kaç soru sorma gereği duydum.

1. 1-League of Legends oyununda 100+ FPS, Arma III oyununda 40+ almama rağmen CS:Go oyununda 40 FPS'yi geçememekteyim.
  2. 2- Bilgisayarımı ilk aldığım zaman Windows 8 Single Languege idi ben daha sonradan Windows 8.1 Professional yaptım bundan kaynaklı bir problem olabilir mi?
  3. 3- Bilgisayarımın üreticisi sitesinde indirmeler kısmında ekran kartı ve diğer sürücülerin Windows 7 sürümleri mevcut bilgisayarımı Windows 7 yapsam geçiş sorunu yaşamaya devam eder miyim?
Sorunum hakkında yardımlarınızı bekliyorum.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Temiz bir iso kalıbıyla format at intel sürücünü burdan AMD sürücünüde burdan indir.

Eğer hala geçiş sorunu yaşarsan AMD Catalyst Center'den ayar yaparak bunu halledebiliriz. Kolay gelsin.

eXphovia

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Temiz bir iso kalıbıyla format at intel sürücünü burdan AMD sürücünüde burdan indir.

Eğer hala geçiş sorunu yaşarsan AMD Catalyst Center'den ayar yaparak bunu halledebiliriz. Kolay gelsin.

Bu sorun yaklaşık 5 aydır mevcut ve 2 gün önce temiz bir iso ile format attım ama sorun devam etmekte driver olayını deneyeceğim.Hangi program ile kaldırmamı önerirsiniz? Ayrıca kurulum sırası nedir.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Bu sorun yaklaşık 5 aydır mevcut ve 2 gün önce temiz bir iso ile format attım ama sorun devam etmekte driver olayını deneyeceğim.Hangi program ile kaldırmamı önerirsiniz? Ayrıca kurulum sırası nedir.

Intel > AMD. Bu cihazdan cihaza değişkenlik gösterebilir.

eXphovia

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Intel > AMD. Bu cihazdan cihaza değişkenlik gösterebilir.

Dediğiniz adımları uyguladım fakat sonuç aynı. LOL oyununda yüksek performans - güç tasarrufu ve güç kaynağına dayalı modda hepsinde aynı fps'yi almama rağmen CS:GO oyununda yüksek performans ve güç kaynağına dayalı seçeneklerinde 50 FPS'yi geçemezken güç tasarrufu modunda 80-90 arası fps almaktayım.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Dediğiniz adımları uyguladım fakat sonuç aynı. LOL oyununda yüksek performans - güç tasarrufu ve güç kaynağına dayalı modda hepsinde aynı fps'yi almama rağmen CS:GO oyununda yüksek performans ve güç kaynağına dayalı seçeneklerinde 50 FPS'yi geçemezken güç tasarrufu modunda 80-90 arası fps almaktayım.

Windows 7 yapıp dener. Bu sorun formattan sonra mı oldu yoksa bir anda mı oldu ? Bu sorunu kesin bir şekilde temiz format atıp sürücülerini Samsungun kendi sitesinden yükleyerek çözebilirsin.

eXphovia

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Windows 7 yapıp dener. Bu sorun formattan sonra mı oldu yoksa bir anda mı oldu ? Bu sorunu kesin bir şekilde temiz format atıp sürücülerini Samsungun kendi sitesinden yükleyerek çözebilirsin.

Aslında ilk aldığım günden beri bir anormallik olduğunu anlamıştım.Sadece şu sıralar belirli programları kurcaladıkça Radeon ekran kartımın işlevsiz olduğunu anladım.Sanırım Windows 7 yapıp kendi sitesinden güncelleyeceğim.Görüşmek üzere.İyi forumlar

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
8.1enterprise x64 de ne oldu? ilk inteli kuruyorsun sonra amdyi.