• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Windows 8 Consumer Preview kullanıma sunuldu

suyunsesi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Benim win8 de start menüsündeki mail, video, weather, people, calendar ... gibi bazı ufak programlar çalışmıyor. Tıkladığımda ekrana gelip anında kendini arkaplana atıyor. Ama çalışmıyor. Hemen Start ekranı tekrar geri geliyor ve bu programlar arkaplanda açık kalıyor ben kapatmadıkça. Neden oluyordur acaba?

orhuntus81

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim win8 de start menüsündeki mail, video, weather, people, calendar ... gibi bazı ufak programlar çalışmıyor. Tıkladığımda ekrana gelip anında kendini arkaplana atıyor. Ama çalışmıyor. Hemen Start ekranı tekrar geri geliyor ve bu programlar arkaplanda açık kalıyor ben kapatmadıkça. Neden oluyordur acaba?

O bende de oldu hocam bi çaresini bulamadım. windows 8 i baştan yükledim düzeldi :) son sürüm olmadığı için işte böyle sorunlar çıkabiliyor.

suyunsesi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
O bende de oldu hocam bi çaresini bulamadım. windows 8 i baştan yükledim düzeldi :) son sürüm olmadığı için işte böyle sorunlar çıkabiliyor.
Bende yeniden yükledim düzeldi. Ancak şimdi de Logitech Driving Forge Gt Direksiyon setim de (win7 uyumlu ve 64 bit kendi programını kurduğum halde) ayarsızlık var. Herşeyi çalışıyo sadece forge feed back çalışmıyor :) Direksiyon sabit bir ağırlıkla güzel çalışıyor gaz firen pedallarıda ama geri tepmesi çalıştıramıyorum. usb sini masaüstümden söküp win7 kurulu laptobuma takıyourm direksiyonun geri tepmesi kendine geliyo :) şimdi de bu sorunu yakaladım çözebilirsem yazarım. Muhtemelen win8 uyum sorunu ama kurcalamaya devam.

orhuntus81

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
driverları administrator ve windows 7 uyumluluk modunda yüklüyorsun dimi. eğer öyle yapmadıysan bi de öyle dene... ben ne yüklüyorsam windows 7 modunda ve yönetici olarak ikisini de secerek yüklüyorum hiç sorun çıkmadı sürücülerde..

FourZeroTwo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sistemde arayüz uyumsuzluğu var inşallah acele edip çıkarılmaz uzun bir test sürecinin faydalı olacağı aşikar...

Ghost34

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Arayüz uyumsuzluğu derken??.. Yani metrodan masaüstüne veya masaüstünden metroya geçerken mi??...

metro uygulamasını ekranın sağ tarafına açıp masaüstünüde sol tarafa açıp metro uygulamasını kapattığınızda ekranda bozulmalar oluyor, bir, iki saniyelikte olsa

sanırım ondan bahsetmiş ? (onun dışında herhangi birşey keşfedemedim :D )

suyunsesi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
driverları administrator ve windows 7 uyumluluk modunda yüklüyorsun dimi. eğer öyle yapmadıysan bi de öyle dene... ben ne yüklüyorsam windows 7 modunda ve yönetici olarak ikisini de secerek yüklüyorum hiç sorun çıkmadı sürücülerde..
Evet aynı şekilde dediğin gibi yapıyorum bende ancak öyle yapmış olmama rağmen olmadı :) Bir çözümde bulamadım netten. O yüzden direksiyon setini mecburen win7 de kullanmaya devam edeceğim.
Birde laptopa win8 kurdum. (Evde masaüstümde win8 ve win7 ikisi birden kuruluyken laptopa da win8 kurdum) win8 incelemeye artık laptoptan devam edeceğim. Acer Aspire 5742g, sürücülerini win7 olarak kurdum. Neredeyse tamamını sorunsuz yükledi ve çalışıyor görünüyor. Sadece Fonksyon tuşu ekran görüntüleri yoktu onun için programı varmış onu kurdum düzeldi. (Tabi win7 uyumlu kuruyorum herşeyi). Laptopta birtek kamerasını kontrol etmedim onada bu akşam bakacağım. Akşam Corel, Photoshop ve Office kurmayı planlıyorum. Önemli bulduğum bir gelişmeyle karşılaşır karşılaşmaz buraya yazmaya çalışıyorum. Ama bence şimdilik güzel gidiyor (Logitech driving forge gt direksiyon driverları hariç) :)

şowalye

Profesör
Reaksiyon puanı
8
windows8 pc kurdum adeta uçuyor çok hızlı windows 7 daha hızlı görünüyor bi özeliği var tün driver otomatik taniyor driver sıkıntıları ortadan kaldırıyor.
ilngilizce olduğu için kaldırdım
windosw8 türkçe çıktığı zaman satın alırım....

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
windows8 pc kurdum adeta uçuyor çok hızlı windows 7 daha hızlı görünüyor bi özeliği var tün driver otomatik taniyor driver sıkıntıları ortadan kaldırıyor.
ilngilizce olduğu için kaldırdım
windosw8 türkçe çıktığı zaman satın alırım....
benimde şimdiye kadar satın almayı düşündüğüm tek işletim sistemi tabi fiyatlar uçuk olmassa :D

suyunsesi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bunun bir yolu mu var ben mi yapamıyorum bende metro arayüzü ile masaüstünü aynı anda ekranda ikiye bölerek göremiyorum, yani ikisini birden ekrana bölerek yerleştiremiyorum. Birinin programını kenara sürüklediğimde o tam ekran oluyor diğeri arkaplana atılıyor. Ama masaüstü uygulamalarını kendi içlerinde ekrana yayabiliyorum. Bu tanıtım videolarında gösterildiği gibi masaüstünde bir uygulama ekranın bir yarısında açıkken ekranın diğer yarısında bir video oynatıyorlar hatta başka bir uygulama daha eklenip ekran 3 e bölünüyor. Ben bunu yapamadım :)

şowalye

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Windows8 kefine bakıyorum windows7 %40 daha hızlı

DemonQ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
diyelim ki ben 8 i kurdum. Var olan işletim sisteminin üzerine mi kurulacak yoksa hangi sürücüye yükleneceğini kendimiz seçebilecek miyiz?

WhiteHawk

Profesör
Reaksiyon puanı
43
diyelim ki ben 8 i kurdum. Var olan işletim sisteminin üzerine mi kurulacak yoksa hangi sürücüye yükleneceğini kendimiz seçebilecek miyiz?

Diğer işletim sistemlerinden bir farkı yok.Diğerlerini nasıl kuruyorsan bunu da öyle kuracaksın.Herhangi bir sürücüye kurmanı tavsiye ederim.

şowalye

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Windows8 sorunu olanlar yardımcı olurum Aslında windows8 güvenli mod gizlenmişler. Windows8 güveli mod bilmeyenler çok basit anlatımım

emekli56

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu gün ben de yükledimDiskin bir bölümünde Ubuntu vardı onu kaldırdım win 8 yükledim.Yalnız ne yaptıysam USB HDD ye kuramadım.Oysa kurulum ekranında görünüyor USB HHD im.Kurabilen varmı acaba?

despair

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende yükledim. Arada çöküyor sistem. Aynı sorunu yaşayanlarda varmış. Bir güncellemeyle düzeltilir heralde.

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Kefeni giydirdim yolladım ben, çok basit bir arayüzü var gibi geldi sanki böyle bütünüyle hakim olamıyormuşum sisteme gibi hissettim son kullanıcı sürümü inşallah daha kullanışlı olur.

despair

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet aynı izlenim bendede oluştu. Özellik bu mail olayı pek içime sinmedi.

Jibbs

Doçent
Reaksiyon puanı
2
ben yukledım.. hıc begenmedım acıkcası ve bilgisayarın driverlerini yukleyince hepten kendinden gecti ... windows ultimate ye cevirdim

Ghost34

Profesör
Reaksiyon puanı
2
1.1 gb rami donanima ayiriyor onun dışında birde 1 gb sistem kendisi yiyor, kalan 3.5 gb ram ile ben zar zor idare ediyorum yakında geri dönücem win7 ye..

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
windows-8.jpg

Windows 8 kötü olacak dedik inanmadınız.
Bakın ne oldu şimdi :D

307kd

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Dokunmatik bilgisayarlar için on numara işletim sistemi yapmış Microsoft.. Fakat mouse kullanan kullanıcılar için gereksiz ve uğraştırıcı bir işletim sistemi.
Bu noktada bence .çok büyük bir eksiklik ortaya çıkıyor. Keşke kuruluma başlarken cihazın türünü seçip ona göre arayüz yüklese. Mesela tablet ise metro arayüzü değilse klasik Windows arayüzü gibi. Hatta kurulumu yapana sorsa çok çok daha iyi olurdu... Bu şekilde bir dayatma bence mantıksız...

thruthreign

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
159
Bu noktada bence .çok büyük bir eksiklik ortaya çıkıyor. Keşke kuruluma başlarken cihazın türünü seçip ona göre arayüz yüklese. Mesela tablet ise metro arayüzü değilse klasik Windows arayüzü gibi. Hatta kurulumu yapana sorsa çok çok daha iyi olurdu... Bu şekilde bir dayatma bence mantıksız...
Zaten bence metro arayüz hariç win7'den farkı yok.Yamalarla başlat menüsünü geri getirebilirsiniz.