Windows 8.1 ses sorunu

yigit amanvermez

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba laptopumdan hiç ses gelmiyor. Kulaklığı taktığımda ses geliyor ama hoparlörden gelmiyor. Windows 7 yüklüydü format atıp 8.1 yükledim yine aynı değişen bişey yok. Hoparlörümün bozulduğunu düşündüm sonra sesimi kaydetmeye çalıştım mikrofonda çalışmıyordu. Bence hoparlörüm çalışıyor ama kulaklığı fazla kullandığım için girişinde sıkıntı olduğunu, kulaklığı çıkarsam da bilgisayarın kulaklığın çıktığını anlamadığını, o yüzden ses gelmediğini düşünüyorum. Yardımcı olurmusunuz acaba ?

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Denetim Masası > Ses > Kayıttan Yürüt > Hoparlör seçeneğine sağ tıklayıp Varsayılan Aygıt Olarak Ayarla' yı tıklayarak dene birde. Kulaklık istediğinde bu sefer onu Varsayılan yapman gerekiyor. VIA kontrol yazılımı açılmadığı için böyle yapıyorum.

Bu arada Windows 10 kullanıyorum ama üstteki ayarların hemen hemen aynı olması lazım.

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,629
Arkadaşlar merhaba laptopumdan hiç ses gelmiyor. Kulaklığı taktığımda ses geliyor ama hoparlörden gelmiyor. Windows 7 yüklüydü format atıp 8.1 yükledim yine aynı değişen bişey yok. Hoparlörümün bozulduğunu düşündüm sonra sesimi kaydetmeye çalıştım mikrofonda çalışmıyordu. Bence hoparlörüm çalışıyor ama kulaklığı fazla kullandığım için girişinde sıkıntı olduğunu, kulaklığı çıkarsam da bilgisayarın kulaklığın çıktığını anlamadığını, o yüzden ses gelmediğini düşünüyorum. Yardımcı olurmusunuz acaba ?
Merhaba,
Ses driverı yüklü mü?

yigit amanvermez

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
herşey yüklü hiçbir eksiğim yok ama ses yok :((

yigit amanvermez

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bi tane kulaklık girişi var ona takınca kulaklığı çalışıyor ama çıkarınca ses gelmiyor. hoparlörün bozuk olup olmadığını gösteren bir program varmı veya nasıl anlarım bozuk olup olmadığını ??

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,629
bi tane kulaklık girişi var ona takınca kulaklığı çalışıyor ama çıkarınca ses gelmiyor. hoparlörün bozuk olup olmadığını gösteren bir program varmı veya nasıl anlarım bozuk olup olmadığını ??
Başka bilgisayarda deneyebilirsin. Hoparlörün prize takılan kablosu zarar görmüş olabilir. O kabloda herhangi bir problem var mı?

yigit amanvermez

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hoparlör harici değil laptopun kendi hoparlörü içinde takılı olan