Windows 8.1 Kulaklık Ve Hoparlör Arası Geçiş Sorunu

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Windows 10'un artık yavaşlamasından bıktığım için daha fazla dayanamadım ve Windows 8.1 Pro kurdum. Hoparlörden ses almak için Realtek'i kulaklıktan ses almak için ise kendi sürücüsü ve yazılımı olan Xear Audio Center'i kurdum. Normalde Windows 10'da sağ altta ses simgesine tıklayınca kulaklık ve hoparlör arasında geçiş yapabiliyordum ve kolaylık sağlıyordu bana fakat bunu Windows 8.1'de yapamıyorum ne yapmam lazım yardımcı olurmusunuz?

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,255
Windows 10'un artık yavaşlamasından bıktığım için daha fazla dayanamadım ve Windows 8.1 Pro kurdum. Hoparlörden ses almak için Realtek'i kulaklıktan ses almak için ise kendi sürücüsü ve yazılımı olan Xear Audio Center'i kurdum. Normalde Windows 10'da sağ altta ses simgesine tıklayınca kulaklık ve hoparlör arasında geçiş yapabiliyordum ve kolaylık sağlıyordu bana fakat bunu Windows 8.1'de yapamıyorum ne yapmam lazım yardımcı olurmusunuz?
Realtek HD Audio Denetim Masasında şu ayar var:
Untitled.jpg

"Gelişmiş Aygıt Ayarları" seçeneğine tıkla. Sonra resimdeki gibi 2.seçeneği ayarla. Sonra tekrar dene.

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Realtek HD Audio Denetim Masasında şu ayar var:
Ekli dosyayı görüntüle 109556

"Gelişmiş Aygıt Ayarları" seçeneğine tıkla. Sonra resimdeki gibi 2.seçeneği ayarla. Sonra tekrar dene.

Olmuyor dostum geçiş yapamıyorum illa birini kapatmam gerekiyor. Mesela bak Window 10'da böyle bir seçenek var buradan kulaklık ve hoparlör arasında anında geçiş yapıyordum Windows 8.1'de olmuyor.

how-manage-audio-devices-windows-10-4.png

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,255
Olmuyor dostum geçiş yapamıyorum illa birini kapatmam gerekiyor. Mesela bak Window 10'da böyle bir seçenek var buradan kulaklık ve hoparlör arasında anında geçiş yapıyordum Windows 8.1'de olmuyor.

Onu diyorsan, sadece 10'da öyle. :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aslında, 2 adet ses sürücüsü yüklü ise dediğin oluyor hepsinde.

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Onu diyorsan, sadece 10'da öyle. :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aslında, 2 adet ses sürücüsü yüklü ise dediğin oluyor hepsinde.

Olmuyor ama sonunda buldum. Audio Output Switcher adında küçük bir yazılım var tuş atıyorsun mesela alt+g diyelim böyle yaparsam kulaklığa geçiyor hemen alt+h yaparsam hoparlöre geçiyor. Bununla devam edeceğim şimdiilik.