windows 8.1 pro format sonrası donma sorunu

TUĞ60

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar bilgisayara format attım her şey yolunda giderken donma sorunu çıktı.Video açarken, Google Chrome açarken yani kafası estiği zaman donup öylece kalıyor. ctrl-alt+Delete dahil hiçbir şeye tepki vermiyor. Bana yardımcı olabilir misiniz?
Sizce sorun nerede?
sistem:
  • İşlemci Q9650
  • Ekran kartı R7 260 1 GB DDR5
  • Anakart EP45-UD3LR
  • Asus 450 watt PSU
  • 8 GB RAM DDR2
  • 1 TB SATA HDD

Özgür Ç..

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,465
Yeniden format atmaktan başka çareniz yok ben win 10 kurdukdan sonra başıma geldi istediği zaman dunuyor asetonla bayıltırmış gibi tuşuna basılı tutmak zorunda kalıyordum.

TUĞ60

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Yeniden format atmaktan başka çareniz yok ben win 10 kurdukdan sonra başıma geldi istediği zaman dunuyor asetonla bayıltırmış gibi tuşuna basılı tutmak zorunda kalıyordum.

İkinciyi attım yine aynı.Özellikle fazla yük binince yapıyor.Reset atmaktan başka çare bırakmıyor.

Özgür Ç..

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,465
Fazla yük binince yapıyor dediniz ama şimdi hdd arızalı olabilir %100kulanımda bir sorun yaratabilir 2ci seçenek ise ramlerden kaynaklı olabilir 8gb gayet yeterli ama ömrü yaklaşmış olabilir ömürleri olmuyor ama elektrik kesintileri sonunu getirebiiyor çift slot ram var ise birini çıkarıp deneyin yine aynı sorun ise kalanı çıkarıp ilk çıkardığını geri takın tek tek deneyin yani sorun devam ederse hdd öncelik oluyor çok devrik cümleler kurdum ama işde çalışırken sorun oluyor.

TUĞ60

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Fazla yük binince yapıyor dediniz ama şimdi hdd arızalı olabilir %100kulanımda bir sorun yaratabilir 2ci seçenek ise ramlerden kaynaklı olabilir 8gb gayet yeterli ama ömrü yaklaşmış olabilir ömürleri olmuyor ama elektrik kesintileri sonunu getirebiiyor çift slot ram var ise birini çıkarıp deneyin yine aynı sorun ise kalanı çıkarıp ilk çıkardığını geri takın tek tek deneyin yani sorun devam ederse hdd öncelik oluyor çok devrik cümleler kurdum ama işde çalışırken sorun oluyor.

Dostum ramleri denemiştim onlarda sorun yok.Araştırmalarıma göre şunlardan birinde proglem format,hdd veya hdd kablosu.Microsoftun sitesinden indirip formatı attım.Şimdi bilgisayarcıya versem orada donmaz.Çünkü kafasına göre takılıyor gelde çık işin içinden.

Özgür Ç..

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,465
Performans izleyicisi bir ekranda çalıştırıp bir yandanda en çok yaptığı yerde deneyebilirmisiniz yani ordan hangi adımda kalmış görebilirsiniz ekran büyük ise birde görev yöneticisinden bakın neler dönüyor arkada.

TUĞ60

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Performans izleyicisi bir ekranda çalıştırıp bir yandanda en çok yaptığı yerde deneyebilirmisiniz yani ordan hangi adımda kalmış görebilirsiniz ekran büyük ise birde görev yöneticisinden bakın neler dönüyor arkada.

1.png

TUĞ60

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Yardımların için teşekkürler.Boşta 0-20 arası gidiyor.Hdd kablo şifarişi verdim oda olmassa başka hdd ile deneyecem yada win 10 kursak bu sistem kaldırır mı? Belkide sorun formatta pişmiş tavuğun başına gelmez bu işler her halde.

2.png

Özgür Ç..

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,465
Windows upt yazan şeyde windowsun görseli olması lazım ama orda başka bir şey resim var hala duruyor ise sağ tıklayıp dosya konumu aç dermisiniz system32 gidiyor ise sorun yok ama başka bir isimde değişik dosya olan biyere gidiyor ise sorun var system32 gidiyorsa arama kısmından hizmetlere girip Windows uptade özeliklerden elle yapabilirsiniz kendi sürekli çalışmaz ve arkada güç yemez

TUĞ60

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Dostum bu sistemi windows 10'a yükseltirsem kaldırır mı ?

TUĞ60

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Windows upt yazan şeyde windowsun görseli olması lazım ama orda başka bir şey resim var hala duruyor ise sağ tıklayıp dosya konumu aç dermisiniz system32 gidiyor ise sorun yok ama başka bir isimde değişik dosya olan biyere gidiyor ise sorun var system32 gidiyorsa arama kısmından hizmetlere girip Windows uptade özeliklerden elle yapabilirsiniz kendi sürekli çalışmaz ve arkada güç yemez

Windows 7 ultimata kurdum sorun yok.İlgin için teşekkürler.