Rehber Windows 8.1 Hızlandırma Rehberi

Bu konuyu okuyanlar

HP Kullanıcısı

Profesör
Cezalı
Katılım
30 Aralık 2020
Mesajlar
1,250
Reaksiyon puanı
1,274
Puanları
113
Merhaba arkadaşlar, Geçen Windows 7 Hızlandırma Rehberinde 8.1 Hızlandırma rehberi yakında gelecek demiştim geldi bugün sizlerle windows 8.1'i nasıl hızlandıracağınızı göstereceğim.

NOT : 8.1 zaten hızlıdır, ama düşük sistemlerde kasma olabiliyor o yüzden rehber yaptım."

Başlayalım.

1. TEMP/PREFETCH DOSYALARINI TEMİZLEME​

Windows 8.1 işletim sistemi yapısı gereği bazı kayıtlar tutmaktadır. Sistem içinde dosya kopyalama veya taşıma yaptığınız zaman herhangi bir sorun oluşmasına karşı tedbir olarak sistem bu dosyaları geçici olarak Temp klasörüne kopyalar. Arada bir bu klasördeki dosyaların tümünü temizlemek sistemi biraz daha hızlandıracaktır.

Windows 8.1 hızlandırmanın ilk aşaması olarak başlata gidip arama kutucuğuna çalıştır yazıp çıkan sonuca tıkladığınızda küçük bir pencere açılacaktır. Bu çalıştır kutucuğuna %temp% yazıp tamama tıklarsanız Temp klasörü açılacaktır. Bu klasörün içindeki her şeyi silin. (Temp klasörünü silmeyin sadece içindekileri sileceğiz.) Şimdi tekrar çalıştır kutucuğuna dönelim. Bu seferde yüzde işaretleri olmadan kutucuğa sadece temp yazarak tamam diyelim. Karşımıza çıkan tüm dosyaları ve klasörleri silelim.Şimdi tekrar çalıştır kutucuğuna Prefetch yazıp içindekileri silelim. (Klasörü silmeyin içindekileri silin) Sistem uyarı verirse atla diyerek silebildiklerinizi silin.

1.PNG
2.PNG


2. PROGRAM KALDIRMA​

Windows 8.1 hızlandırma için en önemli noktalardan biride gereksiz programların sistemi ağırlaştırmasıdır. Diskinizde ne kadar az veri varsa bilgisayarınız o kadar rahat çalışır. Bu programları kaldırmak için Denetim Masasına gidip Programlar ve Özelliklere girdiğinizde karşınıza bilgisayarınızda yüklü olan bir çok program gelecektir. Bunların arasından Microsoft .NET ve C++ Paketlerini silmenizi önermem. Bu paketler sistemde kurulu olan oyunlar ve programlar için gerekli paketlerdir. Lütfen kendi yüklemiş olduğunuz ve fazlalık olarak gördüğünüz programları ve oyunları silin.
3.PNG

3. DİSK TEMİZLEME​

Windows 8.1 hızlandırma konusunda bir diğer aşamada disklerin belirli aralıklarla genel olarak temizlenmesidir. Bilgisayarımda bulunan Yerel Disklerin üzerine sağ tıklayarak özellikleri seçip Genel kategorisi altındaki Diski Temizleye tıklayarak biraz bekledikten sonra küçük bir pencere açıldığında sistem diskteki çöpleri analiz etmeye başlayacaktır. Analiz bittikten sonra karşınıza bir pencere gelecektir. Buradan Diğer Seçenekler kategorisi altında Sistem Geri Yükleme ve Gölge Kopyaların altında Temizle butonuna tıklayın. Windows 8.1 hızlandırma için çok fazla sayıda çöp dosyayı bu sayede temizleyebilirsiniz. Bu çöp dosyaları temizlemesi biraz uzun sürebilir.

NOT : Alttaki seçenekte sistem dosyaları temizle'ye tıklayarak daha fazla dosya temizleyebilirsiniz.

4.PNG

4 .BAŞLANGIÇ PROGRAMLARININ BELİRLENMESİ​

Windows 8.1 hızlandırma için gerekli olan bir diğer unsurda başlangıç hızlandırmadır. Bunlar sistem ilk açıldığında otomatik çalışan programlardır. Bu programların ilk açılışta çalışmasını engellemek için görev çubuğunu sağ tıklayıp görev yöneticisini açıp başlangıç yerini tıklayıp uygulamaları sağ tıklayıp devre dışı bırak'a tıklayın.
5.PNG


5. GELİŞMİŞ SİSTEM AYARLARI​

Windows 8.1 hızlandırma rehberinin son aşamasına geldik. Bu noktada Denetim Masası/Sistem ve Güvenlik/Sistem penceresine geldiğinde sol tarafta bulunan Gelişmiş Sistem Ayarlarına giriyoruz. Açılan pencerede Gelişmiş kategorisi içinde Performans altındaki Ayarlara tıklıyoruz. Karşına Performans seçenekleri gelecektir. Burada En İyi Performans İçin Ayarla adımını seçerek uygulaya tıklayıp pencereyi kapatabilirsiniz.

6.PNG


BONUS
Bu ayarların dışında masaüstünüzü temiz tutarak ve arkaplan resminizi düz siyah yaparakta oyunlardaki fps oranını arttırabilmeniz mümkün. Ama olacağını zannetmiyorum. %100 olamayacaktır.

Umarım Windows 8.1 hızlandırma rehberi sizlere yardımcı olmuştur. Yapamadığınız veya takıldığınız bir yer olursa yorum yapabilirsiniz.

Gereksiz hizmetleri kapatma rehberi yakında gelecektir.

NOT : Alıntı değildir.

Umarım beğenmişsinizdir.

İyi forumlar

-Oman X700
 
Son düzenleme:
Üst