Windows 8.1 Değişiklikleri, Ekran Görüntüleri ve Başlat Butonu

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Microsoft'un Windows 8.1 in önizleme sürümünün bu ay içerisinde yayınlanacağı bekleniyor.. Windows 8.1 in ekran görüntüleri ve değişiklikleri sızdırılmaya devam ederken W8.1 in son halide gün yüzüne çıkmış durumda.

Ayrıca bilindiği üzere W8.1 de eski başlat butonu geri geliyor.. Başlat butonunun görüntüsü ortaya çıkmış durumda. Ama bu başlat butonunun başlangıç ekranındaki tüm programları açacağı söyleniyor..

Başlat butonunun ekran görüntüsü budur.

blue-desktop.jpg

blue-desktop-closeup.jpg

Ve bir diğer değişiklik ise başlangıç ekranında masaüstünde kullandığımız duvar kağıdının başlangıç ekranındada kullanılabilmesi. Yani hem başlangıç ekranı hemde masaüstü aynı duvar kağıdı olacak.

Şu şekilde.

blue-start.jpg

Ancak bu özellik varsayılan olarak kapalı olarak gelecekmiş kullanıcı tarafından etkinleştirilmesi gerekecekmiş..

Ve bir diğer değişiklik ise..

Bilgisayar boot olurken başlangıç ekranına değil direk masaüstüne açılması olacakmış.. Ancak bu özellikte varsayılan olarak kapalı şekilde olacak ve kullanıcı tarafından açılması gerekecekmiş.

Başlangıç ekranı ise yeniden tasarlanmış ve uygulamalar arasında dolaşım uygulamaları yeniden boyutlandırma ve döşeme gibi bi çok yeni özellikler eklenmiş..

02-new-tiles-sizes-start-screen-620x467.png

Bir diğer değişiklik Windows mağaza tamamen yeniden tasarlanmış. Mağaza uygulamalarının güncellemeleri arka planda otomatik olacakmış..

Ayrıca Microsoft hesabıyla senkronizasyon sonra Skydrive ve W8.1 arasındaki senkronizasyon yetenekleri geliştirilmiş.. Skydrive W8.1 e entegre edilmiş durumda.

Bir diğer yeni özellik ise masaüstü uygulamalarını ve metro uygulamalarını istediğimiz gibi çekip boyutlandırabilecekmişiz ama nasıl yapılacağını artık deneyerek göreceğiz.

Metro uygulamalarında birden fazla pencere açılabilecekmiş. Çoklu monitör kullanımında başlangıç ekranı bir monitörde masaüstü ise diğerinde görüntülenebilecekmiş.

Son olarakta masaüstünde dosya gezgüninde bazı değişikliklere gidilmiş durumda..

@muratflash

T800

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Windows phone'da bi güncelleme gelse çok iyi olacak
para1.gif

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Seçme hakkı güzel.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
İnsanlar buna neden bu kadar çok taktı ki? 16 gündür Windows 8 kullanıyorum, bir kere dahi başlat butonuna ihtiyaç duymadım.

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Başlat menüsü dandik duruyor. Windows 7 Yarım saate açılıyor iken Windows 8 5 saniye'de açılıyor. Şuan Windows 8 çok stabil.

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
Madde madde açıklasaydın çok karışık anlatmışın hiçbişey anlamadım :)

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
hiç bir şey değişti yok.koskoca microsoft.halen renkle,görünümle filan uğraşıyor.bir tane dantik başlat çubuğu koyacaklar.alın size windows 8.1.

ByKaTLiaM

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Yanlız Benim Pc Öğle :) Yanı Başlat Cubuğu win7 tarzı en başaltta en üstte win8 başlat yazıyor tıkalyınca o memü geliyor yanı cıktı :)

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
güncelleyince lisansımız iptal olur mu?

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
>>Gerçek bir başlat menüsü olmayacaksa windowsun işi zor...
>>Win-8 e adam gibi başlat menüsü ve aerolar lazım.. Metroyu ne yaparsa yapsın...
>>Yoksa 8 in satış rakamlarından bi cacık olmaz...

GhostX

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3
Başlat buton iyi oldu

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Gelsin elimde beklettiğim key-i kullanıp yükleyeyim.

MrJuckLees

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Win8 eskiden kötü gelirdidide fikrimi değiştirdim... Bidaha format attırırsam Win8 yaptırmayı düşünüyorum

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Microsoft 26 Haziran tarihinde, Windows 8.1 önizleme sürümünü yayınlayacak.
Ayrıca Microsoft sistemlerde var olan w8 leri ücretsiz yükseltecek.
Windows 8.1 deki bazı kontrollerin demosunu Microsoft göstermiş.. Start ekranıyla masaüstüne animasyonlu geçiş, başlat butonu ve Masaüstü duvar kağıdının hem masaüstü hemde başlangıç ekranında kullanımı gibi..

[video=youtube;YTR8_-UVmHc]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=YTR8_-UVmHc[/video]

[video=youtube;ADp_mFApsH0]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ADp_mFApsH0[/video]

[video=youtube;VQb5caeSo00]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=VQb5caeSo00#![/video]

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Windows 8.1 Hakkında Merak Edilen Sorular ve Yanıtları

1009738_10151687578620861_610741958_n.jpg

• Windows 8.1 Önizleme Sürümü Nasıl Yüklenecek?
Windows 8.1 güncellemesini Windows Mağazası veya ISO dosyası aracılığıyla yükleyeceğiz. Eğer Windows 8.1’i farklı bir disk bölümüne yüklemek istiyorsanız ve sisteminizde birden çok işletim sistemi (çoklu önyükleme) yüklü ise Windows 8.1 önizleme sürümünü ISO dosyası ile yüklemeniz öneriliyor.
Diğer seçeneğiniz olan Windows Store aracılığıyla yüklemek isterseniz öncelikle Windows 8.1 önizleme sürümü indirme sayfasında bulunan bir güncelleme paketini indirmeniz gerekecek. Güncellemeyi yükledikten sonra sisteminizi yeniden başlattığınızda Windows 8.1 önizleme sürümünü ücretsiz olarak indirebileceğiniz dair sistem bildirimi ile karşılacaksınız ve Windows Mağazasına giderek indirme işlemini başlatacaksınız.
Windows 8.1 önizleme sürümünü Windows Store’dan yüklerseniz bir ürün anahtarına ihtiyacınız olmayacak. Ancak ISO dosyasını indirirseniz yükleme esnasında Microsoft tarafından paylaşılan ürün anahtarını girmeniz gerekecek.

• Windows 8.1 Önizleme Sürümü Hangi Dillerde Yüklenebilecek?
Windows 8.1 önizleme sürümü Türkçe’nin bulunduğu 13 dili destekleyecek. Arapça, İngilizce, Geleneksel ve Basitleştirilmiş Çince, Fransızca, Japonca, Korece, Portezkizce, Rusça, İspanyolca, İsveççe dillerinde yüklenebilecek.

• Windows 8.1 Önizleme Sürümü Hangi Sistemlerde Çalışacak?
Windows 8.1 önizleme sürümü, 1 GHz veya daha hızlı işlemci, 1 GB RAM (32-Bit için) veya 2 GB RAM (64-Bit için), 16 GB boş alan (32-Bit için) veya 20 GB boş alan (64-Bit için) ve Microsoft DirectX 9 ekran kartı destekli sistemlerde çalışacak. Windows RT kullanıcılarının güncelleme için en az 10 GB boş alana sahip olmaları gerekiyor.

Önemli Notlar:

• Windows 8.1 Önizleme sürümünü kullanabilmek için Microsoft hesabınızla oturum açmanız gerekecek. Windows 8.1 final sürümüne kadar yerel hesap oluşturma seçeneği bulunmayacak.

• Media Center yüklü Windows 8 Pro kullanıyorsanız güncellemeyi Windows Store aracılığıyla indirmeniz öneriliyor. Eğer ISO dosyasını kullanarak yüklerseniz Windows Media kaldırılacak ve windows 8 Media Center ürün anahtarı ile yeniden yüklemeniz gerekecek.
Windows 8.1'in herkese açık önizleme sürümü 26 Haziran’da indirilmeye açılacak.

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
admin herhalde 26 haziran abd saatine göre bi aksiyon görünmüyo şuan

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Türkiye saatine göre bu gece bişey yok bu gece beklemeyin..

Yarın gece bu vakitler buluşalım..:D

yaşli çocuk

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Bilgisayarimla birlikste gelen sistem Windows 8 i nihayet dün kaldırdım inanin baska nasil multu olabilirim bilmiyorum.

Çoğu program halen Windows 8 entegrasyonu yok bu da stabiliteeen çıkartıyor programlari ve bu yuzden ne Windows 8 den ne de programlardan verum alabiliyorsunuz..

Şuanlık öyle görünüyor ki Windows 7 ile devam etmek daha akıllıca. .

DemonQ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Başlat menüsüne gerek yok ki. Zaten arayacağımız şeyi Windows tuşuyla direk yazıyoruz.

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
Metro arayüz kaldırılmadıysa ben hiç geçmeyeyim böyle iyi

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Başlat menüsüne gerek yok ki. Zaten arayacağımız şeyi Windows tuşuyla direk yazıyoruz.

Aynen öyle ne anlamı kaldı ki

Mert_szgn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar Windows 8 dokunmatik pcler ve tabletler için tasarlanmış yeni nesil dokunmatik düşünmüşler başlat butonu Windows 8 i bozar masaüstünün olması Windows 8 i bozuyor ve ister istemez başlat butonunu aratıyor...

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
türkiye saatiyle tam kaçta çıkcak bilgisi olan

drjacob

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
770
ben şuan windows 8 pro Media center kullanıyorum bu windows 8.1 çıktığında nasıl ona yükseltecem ?